To "Need For Speed" έκλεισε 20 χρόνια!

airb

Super Moderator
Staff member
25 May 2008
15,743
Λιβαδειά

nfsLogo.png

'Ενα από τα ίσως σημαντικότερα αλλά και πλέον αμφιλεγόμενα ιδίως τα τελευταίας χρόνια franchise αγώνων αυτοκινήτου, το πασίγνωστο Need for Speed έκλεισε πριν από λίγες μόλις ημέρες 20 ολόκληρα χρόνια παρουσίας στο χώρο του gaming.

Με τον πρώτο τίτλο της μεγάλης αυτής σειράς να κυκλοφορεί πίσω στο 1994, που για κάποιους μπορεί να φαίνεται σαν χθες, για την κονσόλα 3DO, επεκτάθηκε αργότερα σε πολλές πλατφόρμες συνεχίζοντας να δίνει το παρόν μέχρι και στις κονσόλες τελευταίας γενιάς XBOX One και PS4.

Η Εlectronic Arts, θέλοντας να δώσει στους παλαιότερους αλλά και τους πιο νέους μια γεύση από την 20χρονη αυτή πορεία του Need for Speed δημιούργησε ένα σύντομο βίντεο μέσα στο οποία φαίνεται η εξέλιξη του τίτλου κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

[via] . [via]
(Send from Nexus 5)

Ατέλειωτα ξενύχτια στο PS2 παίζοντας τη γάτα με το ποντίκι με την αστυνομία που έστηνε μπλόκα με καρφιά ή πετούσε δυναμίτες από τα ελικόπτερα της :violent-smiley-030::flipout:

Νομίζω είχα ξεκινήσει με το Need for Speed III (Το πρώτο hot pursuit), στο πρώτο "δικό μου" PC της ζωής μου :D

Lamborghini Diablo, BMW M5 και άλλα "κτηνάκια" της εποχής (~1998)

Έκτοτε πρέπει να πέρασαν απ'το PC μου και απ'το Playstation καμιά 10αριά ακόμα!

Τα μοναδικά που περάσαν από τα χέρια μου, ήταν τα Underground 1 & 2, τα οποία μπορώ να πω πως με ενθουσιάσαν από πλευράς διασκέδασης, επιλογών εμφάνισης των αυτοκινήτων και σχετικά καλή μεταφορά του στοιχείου tuning και μετατροπών στον χώρο του αυτοκινήτου.

Είναι από τα λίγα παιγνίδια του τύπου που προσέφεραν (αν θυμάμαι καλά) ρυθμίσεις ανάρτησης και κιβωτίου ταχυτήτων. Το 2, νομιζω πως είχε και free roaming, πράγμα που μου θύμισε τα νιάτα μου που περιφερόμουν σαν βλαμμένο σε όλη την Αττική για να βρω κοντινό αυτοκίνητο με το δικό μου για να δω αν τα καινούργια πράγματα που είχα ρίξει στον κουβά είχαν πιάσει τόπο... :BDGBGDB55:

Αν και δεν είχαν το βάθος των Forza και Gran Turismo, ήταν διασκεδαστικά και μου χαρίσανε κάποιες δεκάδες ώρες ανέμελης απασχόλησης.

Και αναρωτιέμαι: Αν η Polyphony είχε αντιγράψει ένα-δυο πράγματα από αυτούς τους τίτλους, θα ήταν πιο ενδιαφέρον το καινούργιο της πρϊόν;;;

Θυμάμαι ξενύχτια ως φοιτητής με το πρώτο need for speed δικτυακές κόντρες με φίλους από το σπίτι του ο καθένας με σύνδεση modem dial up 56Kbps.

Μέχρι πριν 3-4 χρόνια τα είχα παίξει όλα.
Αυτό που μου έχει μείνει συνολικά ως το καλύτερο της σειράς είναι το Porsche Unleased πάντως, το είχα ευχαριστηθεί περισσότερο από όλα τα άλλα.

Θυμάμαι ξενύχτια ως φοιτητής με το πρώτο need for speed δικτυακές κόντρες με φίλους από το σπίτι του ο καθένας με σύνδεση modem dial up 56Kbps.

Σαν και μένα γέροντας κι εσύ ε? :grandpa: :grinning-smiley-043

Σαν και μένα γέροντας κι εσύ ε? :grandpa: :grinning-smiley-043

ελα ολα τα γεροντακια στη πιστα!!!! :ernaehrung004: Απτα λιγα παιχνιδια που ακομα και σημερα δε θα χα προβλημα να κατεβασω πανι να αναψω προβολη και να τα κανω λιμπα στο σαλονι χαχαχαχαααααα!!!