Το PC μου και οι πηγες μου....

panos_adgr

Supreme Member
24 October 2007
4,573
Πειραιάς
Το PC μου και οι πηγες μου.... Ρε τι επαθα...

Ακουω και διαβαζω συχνα για το πως μπορει να παιξει ενα pc με μουσικη υψηλης αναλυσεις κ.λ.π. Ξερεται τελευταια γινεται χαμος με τα dacακια για pc οπως επισης και για κατεβασμα μουσικης υψηλης αναλυσης. Το δευτερο δηλαδη η μουσικη υψηλης αναλυσης απ´ολα αυτα με τα pc με τραβηξε και ετσι αρχισα να ψαχνω για μουσικες.
Ετσι λοιπον βρεθηκα με το Requiem του W.A.Mozart σε μια studio version. εε... Λεω λοιπον μια μερα να το ακουσω απο το pc μου (ενα παλιο καλο laptop fujitsu siemens amilo) συνδεοντας το με τον a/v μου και ολο αυτο επειδη ετυχε να ξεμεινω απο δισκακια αδεια μιας και συνιθιζω οτι κατεβαζω HD να το γραφω σε dvd και να το παιζω στο player που εχω στο συστημα.
Τυχαια στη καρτα ηχου του υπολογιστη ειχα ''κλειδωδει την οπτικη ψηφιακη εξοδο στα 96khz και ετσι κλειδωσε και ο a/v μου.......
DSC04406.jpg

DSC04409.jpg

Πρωτη φορα ακουσα μουσικη ετσι απο το συστημα μου! Ηταν τρομερο το αποτελεσμα. Μεχρι που χρησιμοποιησα και απλα cd παιζοντας τα απο το pc με την εξοδο στα 96khz. Τελικα απορησα με το αποτελεσμα. Μου εκανα εντυπωση το αποτελεσμα που πηρα με αυτη τη συνδεσμολογια και ρυθμισεις σε σχεση με τις πηγες μου. Τελικα ακομα και με ενα PC και λιγο ψαξιμο μπορεις να κανεις τη διαφορα!

Τι λετε εσεις; Το εχετε δοκιμασει;

Απάντηση: Re: Το PC μου και οι πηγες μου....

Για αρχεία με native ανάλυση 96khz είσαι οκ
Τα cd όμως καλό είναι να τα παίζεις 44khz

Πιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς?

Xρησιμοποιω οταν ακουω απο το συστημα μου το media player classic και οταν ακουω απο το συστημα ηχειων που εχω για το laptop(logitech) τον winamp.

Re: Απάντηση: Re: Το PC μου και οι πηγες μου....

Xρησιμοποιω οταν ακουω απο το συστημα μου το media player classic και οταν ακουω απο το συστημα ηχειων που εχω για το laptop(logitech) τον winamp.

Επ, γρήγορα εδώ http://www.foobar2000.org/

Λειτουργικό?

Έχεις το εξής πρόβλημα,
Στα xp υπάρχει ένα παλουκαρι :furious3: που λέγεται kmixer και κάνει τα πάντα resampling στα 48khz
Δεν το θες αυτό
Οπότε πρέπει να τον παρακάμψεις , με foobar και το kernel streaming plugin είσαι οκ

Έτσι να δεις τι θα ακούσεις :firstprize:

Δεν σου κάνω πρόταση να μεταβείς σε vista/7 γιατί ήσουν κάθετος έχουν όμως πολύ καλύτερο ήχο

Απάντηση: Re: Το PC μου και οι πηγες μου....

Έχεις το εξής πρόβλημα,
Στα xp υπάρχει ένα παλουκαρι :furious3: που λέγεται kmixer και κάνει τα πάντα resampling στα 48khz
Δεν το θες αυτό
Οπότε πρέπει να τον παρακάμψεις , με foobar και το kernel streaming plugin είσαι οκ

Έτσι να δεις τι θα ακούσεις :firstprize:

Δεν σου κάνω πρόταση να μεταβείς σε vista/7 γιατί ήσουν κάθετος έχουν όμως πολύ καλύτερο ήχο
Πως παρακαμπτω? με plug in?

Re: Απάντηση: Re: Το PC μου και οι πηγες μου....

Πως παρακαμπτω? με plug in?

Πάνε εδώ http://www.foobar2000.org/components και κατέβασε το kernell streaming support , βαλε το dll στον φάκελο components εκεί που είναι εγκατεστημένο το foobar
Αφού το κάνεις αυτό πάνε στο foobar/preferences/output και διαλεξε το ks

Oποτε με ενα καλο dac και ενα pc μπορεις να πιασεις τρελες επιδοσεις. Επισης διαβασα αλλου και οτι γλιτωνεις κι απο προβληματα τυπου jitter.