Βασικά πιστεύω ότι κάποιος που ανήκει στους πολιτισμένους, δεν θα πετάξει κάτω το σκουπίδι όχι από φόβο μην τυχόν του βάλουν πρόστιμο, αλλά από ευσυνειδησία.
Είναι τελείως φυσιολογικό να φέρεται κανείς όπως οι τριγύρω του. Αν οι τριγύρω είναι κάφροι, αργά ή γρήγορα θα μετατραπεί σε κάφρο.
2 αντικρουόμενες απόψεις, και όμως τόσο αληθινές.
Για τον εαυτό μου μπορώ άνετα να πω οτι ανήκω στην πρώτη κατηγορία. Γιατί; Επειδή η γειτονιά που μένω είναι ΤΙΓΚΑ στους ελληνάρες, τους αλβανάρες και το καφριλίκι γενικότερα. Δεν μπορώ όμως να είμαι έτσι! Δεν μου βγαίνει ρε φίλε! Και τον κάδο της γειτονιάς θα κλείσω που είναι μόνιμα ανοιχτός να μασαμπουκιάζουν τα γατόσκυλα και οι μύγες, και το πεζοδρόμιο θα σκουπίσω που είναι μόνιμα γεμάτο κουτάκια μπυρας και χαρτιά απο τυρόπιτες, και ησυχία θα κάνω τις ώρες που πρέπει ενω κάποιοι αποφασίζουν να κάνουν μέτρηση db στις 2 το πρωί. Αν αισθάνομαι μλκας; Συνέχεια. Και σίγουρα υπάρχουν κι άλλοι που αισθάνονται το ίδιο στην κοινωνία μας.
Και όπως οι περισσότεροι γονείς φοβάμαι οτι αν μεγαλώσει το παιδί μου σε μια τέτοια κατάσταση, ή θα φάει ή θα φαγωθεί...άρα; Το κάνω κι εκείνο ένα μικρό καφράκι; Άλλη μεγάλη συζήτηση αυτή.
When in Rome, do as the Romans do.
Είναι τελείως φυσιολογικό να φέρεται κανείς όπως οι τριγύρω του. Αν οι τριγύρω είναι κάφροι, αργά ή γρήγορα θα μετατραπεί σε κάφρο.
Πρίν από μερικές εβδομάδες είχα κατεβεί στην Αθήνα για μερικές ημέρες...
Σημερα ηταν ημερα των μουσειων και ειχε ελευθερη εισοδο εκει που δουλευω λοιπον...
Ολες τις αλλες μερες εχει σχεδον μονο τουριστες,σημερα γινοταν χαμος απο Ελληνες....
Ενα εχω να πω...παιρνω πισω αυτα που ειπα στα προηγουμενα ποστ.Τουριστες και παλι τουριστες!![]()
Έλα βρε αμέσως να κατηγορήσεις...ήταν Κυριακή γι' αυτό :Banane0:Σημερα ηταν ημερα των μουσειων και ειχε ελευθερη εισοδο εκει που δουλευω λοιπον...
Ολες τις αλλες μερες εχει σχεδον μονο τουριστες,σημερα γινοταν χαμος απο Ελληνες....
Ενα εχω να πω...παιρνω πισω αυτα που ειπα στα προηγουμενα ποστ.Τουριστες και παλι τουριστες!![]()
Σας είπα να ανοίξουμε νήμα για τους ελληνικούς δρόμους... αμ πωςΣχεδόν οπουδήποτε υπάρχαν ράμπες, αυτές ήταν μπλοκαρισμένες από παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να αναγκάζομαι να κάνω κύκλους και να κατεβαίνω με το παιδικό καροτσάκι μέσα στην λεωφόρο και να το ανεβοκατεβάζω σε πεζοδρόμια και σκαλιά. Αλλά ακόμα και πάνω στα πεζοδρόμια και τους πεζόδρομους, δεν ήταν λίγες οι φορές που η πρόσβαση ήταν κλειστή από αυτοκίνητα, μηχανάκια, ζαρντινιέρες, καρέκλες, τραπέζια αλλά και οτιδήποτε άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί. Απορώ πραγματικά πως επιβειώνουν άνθρωποι με ειδικές ανάγκες στην Αθήνα!
Όσες φορές διέσχισα δρόμο με το καρότσι ακόμα και σε διαβάσεις με με πράσινο σηματοδότη, δεν υπήρχε ούτε μια φορά να δω αυτοκίνητο να σταματήσει να περάσω, αντίθετα πάταγαν και γκάζι. Λες και δεν υπήρχα και καμία απολύτως αντίδραση στην όψη ενώς καροτσιού με μωρό. Επίσης αρκετές φορές το μωρό ξύπναγε απότομα γιατί ο Ελληνάρας που πέρναγε δίπλα με το αυτοκίνητο πάταγε την κόρνα με το παραμικρό χωρίς προφανή λόγο.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.