Το πιστό μου lnb!

AlexT_

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,458
Θεσσαλονίκη
Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ ενα κάτοπτρο πολλαπλής λήψης στολισμένο με διάφορα lnb φθηνά και ακριβά. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται Humax 0.5 db, MTI 0.2 db, MTI 0.6 db, Sharp slim line 0.6 db, Invacom single 0.3 κ.α.

Το πιο αποδοτικό απ' όλα σε σταθερότητα λήψης αποδείχθηκε το Invacom 0.3 db. Δεν είναι το πιο ευαίσθητο, αλλά είναι το πιο αξιόπιστο, χειμώνα καλοκαίρι, βρέξει χιονίσει. Σταθερή απόδοση σε κάθε συνθήκη λήψης. Δοκιμασμένο σε offset 1.85X1.95, 1.05X1.15 και εσχάτως σε Toroidal T90.

Εχετε σχηματίσει άποψη για τα δικά σας lnb και ποια η αξιολόγηση σας?

Έχω τρία lnb, και είχα δοκιμάσει για λίγο και το invacom 0.3. Στο πινακάκι οι εντυπώσεις μου περιληπτικά για κάθε ένα από αυτά...

---------
Humax 110 0.3dB -- μέτρια απόδοση, χαμηλή σχετικά ευαισθησία. Όπως μπήκε, βγήκε...
Sharp BS1R6EL100W 0.4dB -- το χρησιμοποιώ δύο χρόνια τώρα συνέχεια, το βασικό του πρόβλημα η χαμηλή σχετικά ευαισθησία στις χαμηλές συχνότητες (10700-11000).
Echostar 0.6dB -- αν είχε καλύτερη ευαισθησία στις υψηλές συχνότητες (πάνω από 12500MHz) θα χρησιμοποιούσα αυτό!
Invacom 0.3 -- στο συνδυασμό κατόπτρου που έχω (tecatel 110X120) και με τη skystar 2 δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα, καλύτερο από το Humax αλλά όχι τόσο ικανοποιητική απόδοση για μένα.

ιnvacom 03
Απέδειξε τελικά ότι άντεξε στον χρόνο και ότι δεν απογοητεύει σχεδόν κανένα

Κι εγώ invacom 0.3 αλλά φλαντζάτο (C-120) λόγω πιάτου κεντρικής εστίασης.
Ακριβώς για τον ίδιο λόγο δεν μπορω να δοκιμάσω πολλά, έχω δοκιμάσει αλλα 2 πάντως που ήταν μακραν χειρότερα.
Επειδη έχω δοκιμάσει πολλά invacom 0.3, το καλύτερο που πέτυχα ποτε ήταν ένα twin μαύρο. Στα μειον θα αναφερω πάντως ότι καταφέρνω να τα καιω...σχετικά εύκολα (φυσικά επειδή τα πειράζω...) και το δεύτερο ότι γενικά ο ταλαντωτής τους σπανίως είναι σωστά ρυθμισμένος (σ αυτό που έχω τώρα βαζω 3MHz πάνω σε όλους τους πομπούς για να έρθω στη σωστή συχνότητα)

Για τις ακραίες παράκεντρες λήψεις μου χρησιμοποιώ τα λευκά mti εξαιρετικά χαμηλού θορύβου και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Επίσης χρησιμοποιώ τα "στενά" inverto 0.3 db που κι αυτά είναι αρκετά καλά (θα μπορούσαν να είναι καλύτερα). Υπάρχει και ένα edision στα 0.2 db που αποδεικνύεται πολύ καλό. Τη μερίδα του λέοντος στην εγκατάστασή μου (4 lnb) έχουν τα smart titanium TSG 2nd edition με βαθμό θορύβου στα 0.2 db επίσης. Πολύ αξιόπιστα lnb και μάλιστα με ανάγκασαν να βάλω στον πάγκο το invacom που χρησιμοποιούσα για την κεντρική λήψη των astra 1. Θα χαρακτήριζα κορυφαίο το λευκό mti (μπορεί να φέρει σε πέρας δύσκολες και οριακές λήψεις), ιδανικό για τροχιακές θέσεις που απέχουν περίπου 3 μοίρες το inverto (με τους απαραίτητους συμβιβασμούς αναφορικά με το αποτέλεσμα), ιδιαίτερα τίμια περίπτωση το edision και άριστη επιλογή το smart titanium. Το invacom περιμένει μήπως ενεργοποιηθεί εκ νέου στο μέλλον.