Το πρωτο κρουσμα γριπης χοιρων σε Ελλαδα

spyrmak

Supreme Member
19 February 2007
4,747
Aθηνα
οτι λεει ο τιτλος

το μετεδωσε ο ΑΝΤ1

σε εκτακτο , οτι το ανακονωσε ο υπουργος υγειας

αλλα σιγουρα μετα τις 21:00
 
Δήλωση υπουργού Υγείας

«Ευρισκόμενος στη Γενεύη, στη Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ενημερώθηκα πριν από λίγα λεπτά από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ότι στο Ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ εξετάζεται αυτή τη στιγμή και αναμένεται να επαληθευτεί με τον δεύτερο έλεγχο, ο εντοπισμός στη χώρα μας του πρώτου κρούσματος του νέου ιού της γρίπης Η1Ν1. Πρόκειται για Έλληνα υπήκοο που επέστρεψε στην Ελλάδα από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής» δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Εφόσον υπάρξει και η τυπική επιβεβαίωση, σύμφωνα πάντα με τους διεθνείς κανονισμούς, θα εκδοθεί αναλυτική ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας και του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Θεώρησα σκόπιμο, ότι μέσα στο πλαίσιο της διαφάνειας για το ζήτημα αυτό και δεδομένου ότι τις επόμενες ώρες, θα βρίσκομαι σε συναντήσεις με ξένους ομολόγους μου και με τους υπευθύνους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, να προβώ στην προκαταρκτική αυτή ενημέρωσή σας, κάτι που επαναλαμβάνω, ότι μένει να επιβεβαιωθεί.

Έτυχε η καταρχήν αυτή πληροφορία, να μας δοθεί τη στιγμή που η Παγκόσμια Κοινότητα με όλες τις χώρες μέλη του ΟΗΕ εξετάζει το παγκόσμιας σημασίας αυτό ζήτημα.

Θέλω να διαβεβαιώσω, ότι όλα τα προληπτικά μέτρα έχουν ληφθεί, σύμφωνα με τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς κανονισμούς, ότι το ύποπτο περιστατικό βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο και προστασία και κανένας απολύτως φόβος υπάρχει για τη δημόσια υγεία των πολιτών μας. Και βέβαια, να ευχηθούμε να μην επαληθευτεί το ύποπτο αυτό κρούσμα».

Πηγή: contra.gr
 
ANT1

και το δευτερο δειγμα κατα πασα πιθανοτητα θετικο !

απο που βρισκουμε μασκες ?

(δεν τον επιασαν οι θερμικες καμερες !

δεν ειχε πυρετο οταν ηρθε !)



και αυριο ολα τα σχολεια και τα ΑΕΙ φανταζομαι θα ναι ανοιχτα

και ολοι αυτοι που ηταν στο ιδιο αεροπλανο ?

στο ιδιο νοσοκομειο

ολοι οσοι ηρθαν σε επαφη μαζι του ?
 
Last edited:
20:30 εκτακτη συνεντευξη στο υπ. Υγειας

(ας ενωσει καποιος τα ποστ λογω ελλειψης εντιτ)
 
πολυ απλα παιδια αν και ειναι αυτονοητο θα σας ελεγα να αποφευγετε χωρους μαζικης μαζωξης οπως club bar stip club cafe πιτο γυραδικα after εκκλησια σχολεια σχολες κτλπ κτλπ.......... και αν ειστε σε πολη βελτε και μια μασκα


καντε κρατη..

αυτο μας ελλειπε να προσεχουμε μην κολλησουμε!!!.

γμτ.

και στο αεροδρομιο ποσο μαλλον στο αεροπλανο θα φτερνιστηκε ..ειμαι σιγουρος θα ειναι πιο πολλοι τις επομενες μερες
 
επιβεβαιωθηκε και το δευτερο δειγμα του ιδιου

(επισημα το πρωτο κρουσμα)
 
Για να δουμε αν θα κρατησουν την ψυχραιμια τους τα ΜΜΕ.
 
Kατ´αρχήν θα πρέπει να ενημερωθούν οι Πολίτες και να μήν ακούνε τά ιδιωτικά Μ.Μ.Ε.
Και επίσης δέν χρειάζεται κανενός είδους Υστερία και εδώ μέσα.
Πρίν ένα μήνα ,όταν ξεκίνησε η Ιστορία τής Γρίππης και ο Π.Ο.Υ.μίλησε γιά Στάδιο 5(1 μόλις πρίν τήν Πανδημία)oι περισσότεροι πίστευαν πώς η Πανδημία μιάς Νόσου σημαίνει Θάνατο..
Εντελώς λάθος.Πανδημία σημαίνει Εξάπλωση μιάς Νόσου στον Κόσμο ανεξαρτήτως εάν είναι Θανατηφόρα ή Οχι.
Και κάτι ακόμα.
Σοβαρά Ιατρικά sites τού Εξωτερικού λένε πώς το απλό πλύσιμο τών χεριών είναι αποτελεσματικότερο τού Tamiflu(θεωρητικώς τού Εμβολίου γιά την Γρίππη).
Επίσης καλό ειναι να γνωρίζουμε πώς το να τρέξει κάποιος σέ ένα Φαρμακείο και να αγοράσει αλλά και να κάνει Tamiflu δέν θα έχει κανενα αποτέλεσμα ως Προληπτικό Μέσον.
Το Tamiflu βοηθά μόνον κάποιον πού έχει ήδη νοσήσει..
Οπότε αρχικά Ψυχραιμία-Ενημέρωση και Οχι Υστερία.
Γιατί έτσι πού είμαστε φτιαγμένοι σαν Λαός δέν θέλει και πολύ να αρχίσουμε νά πυροβολούμε όποιον φτερνίζεται.
 
τρέξτε όλοι αμανννννννννννννν παναγία μουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ
horror.jpg
 
Re: Απάντηση: Το πρωτο κρουσμα γριπης χοιρων σε Ελλαδα

Σοβαρά Ιατρικά sites τού Εξωτερικού λένε πώς το απλό πλύσιμο τών χεριών είναι αποτελεσματικότερο τού Tamiflu(θεωρητικώς τού Εμβολίου γιά την Γρίππη).
Επίσης καλό ειναι να γνωρίζουμε πώς το να τρέξει κάποιος σέ ένα Φαρμακείο και να αγοράσει αλλά και να κάνει Tamiflu δέν θα έχει κανενα αποτέλεσμα ως Προληπτικό Μέσον.
Το Tamiflu βοηθά μόνον κάποιον πού έχει ήδη νοσήσει..



Το Ταμιφλου του κυριου Ραμσφελντ ? του τεως "γερακιου " ?
 
Εγώ δεν ανησυχώ πάντως. Αφού υπάρχει το Tamiflu και το Relenza όλα καλά :ADFADF1:

Άντε και του χρόνου πρώτα ο Θεός, θα υπάρχει νήμα για τη γρίπη της τσιπούρας. :captain:
 
το τσίπουρο μόνο να μην πειράξουν και τις καμήλες να τρώμε κανα παστουρμά τις προκοπής !!! :marchmellow:
 
Τα tamiflu και relenza είναι αντιικα φάρμακα και όχι εμβόλια αντιγριππικά, και όπως πολύ σωστά είπε ο Σπύρος δεν προσφέρουν τίποτα ως προληπτικό μέτρο. Ευτυχώς είναι καλοκαίρι, στην Ελλάδα η γρίππη εμφανίζεται από Νοέμβριο εώς Μάρτιο. Ελπίζουμε όλοι να περιελάβουν το καινούργιο στέλεχος του ιού στα εμβόλια 2009-2010.