Το πρώτο μου Home Cinema

nyne

New member
16 October 2010
65
Καλημερα,ειπα να επενδυσω στο πρωτο μου Home cinema και θελω την αποψη σας,σαν ασχετος με το ανικειμενο.Ψαχνω για ενα 5.1 συστημα που να εχει χαμηλου προφιλ ηχεια(σε μεγεθος) και οπωσδηποτε ασυρματα τα πισω.Να πω οτι δεν με ενδιαφερει ιδιαιτερα να εχει και player καθως εχω ps4 για τα Bluray και ενα mac mini που αυτο θα ειναι και το κεντρικο player(mkv κτλ).Δεν θα με πειραζε ενα ολοκληρωμενο συστημα και με Player αλλα ουσιαστικα θα μου ειναι ψιλο αχρηστος o player.θελω να συνδεσω πανω του το ps4,το mac mini και την nova,το budget δεν θα ηθελα να ξεπερναει τα 400 με 500 ευρω.Ο χωρος δεν ειναι ιδιαιτερα μεγαλος και η μεγαλη ενταση δεν ειναι το ζητουμενο.

Απάντηση: Το πρωτο μου home cinema.

Λίγο υπομονή.
Η κατηγορία τιμής που ψάχνεις είναι λίγο ιδιόμορφη, γιατί τα έτοιμα οικονομικά σετάκια θεωρούνται λύσεις ανάγκης και αν δεν έχουμε δοκιμάσει πως να σου προτείνουμε?

Ξεκίνα διάβασμα απο ένα παρεμφερές νήμα (πχ http://www.avclub.gr/forum/showthre...υτή-και-ηχείων-για-Home-Cinema-μέχρι-600-ευρώ) και πες μας περίπου τα τετραγωνικά του χώρου σου.

Απο πηγές για τα βασικά βλέπω είσαι εντάξει (πιο mac έχεις? για να δούμε πιθανούς περιορισμούς...)

Θα πρότεινα επίσης (γενικά) να πάρεις ένα ενισχυτάκο, έστω και μεταχειρισμένο (ειδικά αν δεν σε ενδιαφέρουν τα hd audio format και 3D θα βρεις ακάτι καλύτερο απ ο"ενισχυτάκο"), και να ψαχτούμε για οικονομικά ηχεία, βάσει του χώρου σου.
Μια ακόμα πιθανότητα είναι είναι πάρεις σταδιακά τα ηχεία. πχ με μια τετράδα ηχείων μπροστά και πίσω παίρνεις σχετικά καλό ήχο και στη πορεία με κανα δώρο κοιτάς για κεντρικό και sub, ανεβάζοντας το budget σου, για κάτι καλύτερο.

Δώσε λίγο feedback για το χώρο και τις σκέψεις σου και κάνε λίγη υπομονή να δουν κάποιοι γνώστες το νήμα σου.

:ernaehrung004:

Re: Το πρωτο μου home cinema.

Αρχικα ευχαριστω για την απαντηση.To mac mini late 2011 με ι5 και 8 giga ram εχω,το Σαλονι ειναι μικρο 20 τετραγωνικα με ξυλο κατω και οπως ειπα δεν χρειαζομαι μεγαλη ενταση.Δεν εχω προβλημα να αγορασω χωριστα ενισχυτη και ηχεια,αν εχουμε προτασεις μπορω να ξεκινησω το ψαξιμο...Το διαβασα το thread που μου προτεινες αλλα δεν μπορω να βγαλω ακρη(ασχετος γαρ)...

Εγώ έχω να κάνω την εξής παρένθεση: Τσέκαρε πρωτού προχωρήσεις σε κάποια αγορά αν το mac mini σου βγάζει και ήχο μέσω της hdmi θύρας. Πολλά mac Mini δεν βγάζουν και επομένως θα πρέπει να βγάλεις ήχο μέσω jack 3,5 καλωδίου και επόμένως μιλάμε για αναλογικό ήχο που όπως καταλαβαίνεις στην περίπτωση ενός home cinema είναι καταστροφή. Τσέκαρε λοιπόν πρώτα αν το μοντέλο που έχεις μπορείς να το χρησιμοποήσεις σαν player. Όσον αφορά τώρα την λύση του να αγοράσεις ξεχωριστό ενισχυτή και ηχεία είναι σίγουρα η καλύτερη λύση όμως πρέπει να ανέβεις στο bugdet. Με 400 ευρώ δεν μπορείς να στήσεις κάτι αξιόλογο. Οπότε είτε μαζέυεις κάποια χρήματα παραπάνω είτε τα αγοράεις σιγά σιγά. Πρώτα τον ενισχυτή, μετά τα 3 front ηχεία και το central και τέλος τα back surround. Όμως και πάλι δεν θα έχεις την λύση τον δύο πίσω wireless που θες εκτός αν πας σε λύσεις τύπου wireless ενισχυτη ηχείων. Για μένα λοιπόν αν δεν μπορείς να πας σε μεγαλύτερο budget καλύτερα να πας σε μία all in one λύση που όμως δώσε πολύ μεγαλη προσοχή να έχει hdmi in θύρες.

Εγώ έχω να κάνω την εξής παρένθεση: Τσέκαρε πρωτού προχωρήσεις σε κάποια αγορά αν το mac mini σου βγάζει και ήχο μέσω της hdmi θύρας. Πολλά mac Mini δεν βγάζουν και επομένως θα πρέπει να βγάλεις ήχο μέσω jack 3,5 καλωδίου και επόμένως μιλάμε για αναλογικό ήχο που όπως καταλαβαίνεις στην περίπτωση ενός home cinema είναι καταστροφή. Τσέκαρε λοιπόν πρώτα αν το μοντέλο που έχεις μπορείς να το χρησιμοποήσεις σαν player.

Αυτό δεν σε απασχολεί. Το macmini βγάζει και ψηφιακό ήχο από την ίδια αναλογική έξοδο jack με οπτικό καλώδιο. Απλά στην περίπτωση που το HDMI δεν βγάζει ήχο θα χρειαστείς δύο καλώδια, ένα HDMI για την εικόνα και ένα οπτικό για τον ήχο.

Σίγουρα βγάζει ήχο γιατί έτσι βλέπω ταινίες στην τηλεόραση.Αν έχετε προτάσεις για all in one δεν έχω θέμα.Επίσης για χωριστά ηχεία κ ενισχυτη απο ποιο budget και πάνω μιλάμε πχ 600;

Καλησπερα φιλε!Κ εγω σαν εσενα,κατι σε γυρω στα 600 ευρω με ασυρματα πισω ηχεια εψαχνα και ειχα καταληξει σε αυτο :http://www.plaisio.gr/thleoraseis/home-cinema/set/Sony-Set-Home-Cinema-5-1-3D-4K-BDVN7100.htm. Τα παιδια ομως εδω με συμβουλευσαν να το ψαξω παραπανω κ να μην ασχοληθω με τα all in one συστηματα.Πηγαινε ακουσε κ θα καταλαβεις την διαφορα!Ενημερωτικα σου λεω οτι το budget μου ξεχειλωσε κ εφτασε το χιλιαρκο!Αν παρεις τα πισω ηχεια και το sub αργοτερα καπου εκει θα σου βγουνε,ενισχυτης,2 μπροστινα ηχεια κ το κεντρικο.Γυρω στα 600!

Last edited:

Σίγουρα βγάζει ήχο γιατί έτσι βλέπω ταινίες στην τηλεόραση.Αν έχετε προτάσεις για all in one δεν έχω θέμα.Επίσης για χωριστά ηχεία κ ενισχυτη απο ποιο budget και πάνω μιλάμε πχ 600;

Ήχο σίγουρα βγάζει αλλά αναλογικό. Για την τηλεόραση ναι είναι οκ, αλλά όταν συνδέσεις το mac mini στον ενισχυτή δεν υπάρχει περίπτωση να παίξεις dts ήχο μέσω αναλογικής εξόδου!!!

Mαλιστα αρα θελει ψαξιμο,ωραιο το all in one δεν θα με χαλαγε,το budget δεν ειναι για χιλιαρικο με τιποτα μεχρι 600-700 ...

Ήχο σίγουρα βγάζει αλλά αναλογικό. Για την τηλεόραση ναι είναι οκ, αλλά όταν συνδέσεις το mac mini στον ενισχυτή δεν υπάρχει περίπτωση να παίξεις dts ήχο μέσω αναλογικής εξόδου!!!

Όλα τα macmini βγάζουν ψηφιακό ήχο, είτε από την HDMI είτε από την οπτική.