To PS3 καλύτερο από HTPC!?!?!?!

Θάνος Φούντας

AVClub Addicted Member
22 June 2006
1,878
Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε το HiTECH στο τελευταίο του τεύχος κατατάσοντας το PS3 ώς άριστο player στη συνέχεια το HD-DVD της MS με το ΧΒοx360 και τέλος το HTPC με βαθμολογία μάλιστα 7,5!!!
Απλά το παραθέτω για σχολιασμό... και με ένα μικρό σχόλιο ότι κατά την ταπεινή μου γνώμη το HiTECH ίσως έχει αρχίσει να το παρακάνει ως προς την υποστήριξή του στη Sony τους τελευταίους 2-3 μήνες...

Απο άποψη value of money , έτσι βαθμολογώ και εγώ το HTPC ...
Και δίνω ένα παράδειγμα , εαν θες να δεις BR δισκάκι στο PC , μέχρι πριν λίγο καιρό ήθελες ένα δυνατό pc άνω των 1500 ευρώ μαζί με το BR writer ( ΒR drive δεν υπάρχει ακόμα ) ενώ με το PS3 και με λιγότερα απο τα μισά λεφτά έχεις design και BR και παιχνίδια και πολλά άλλα πράγματα ...

Επίσης το HTPC θέλει πολύ παίδεμα ως προς το λογισμικό του ... (πρώτος) Οχι μην βάλεις KMPlayer , βάλε Zoom Player , και βάλε αυτές τις ρυθμίσεις ,(δεύτερος) μα όχι το ffdshow με το MyTheatre είναι αρκετό , (τρίτος) βάλε ένα powerdvd και τελείωσες .... Σίγουρα με το linux έχεις παίδεμα , αλλά είναι εκ φύσεως media player

Διαφωνώ ως προς την σειρά όμως , 1) PS3 2)HTPC 3)XBOX360 combo

εχω κοψει εδω και χρονια το περιοδικο αυτο .....φαινεται πως μας περνουν για ζωα οταν τοσο ξεδιαντροπα και με μη ουσιαστικα επιχειρηματα...βγαζουν παντα τα προιοντα της μαμας Σονυ τα καλυτερα......

Ε Λ Ε Ο Σ

υγ
για να μην παρεξηγηθω ειχα εχω και θα εχω μοναδες Σονυ στο συστημα μου και μαλιστα σημαντικες.....απλα θελω εγω ναμαι αυτος που θα το επιλεξει με βαση αντικειμενικες συγκρισεις και τεστς και οχι βαφτισεις και ανακυρηξεις με πακετα κατω απο το τραπεζι.....

ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ

Ούτε με σφαίρες . Εγώ αυτό που είδα είναι ότι ένα HTPC όχι και τόσο καλοσεταρισμένο πατάει χαλαρά το PS3 τουλάχιστόν σαν dvd player. Τώρα σαν BR δεν το γνωρίζω αφού δεν έχω δει ακόμα HTPC με BR.

Εντάξει, μην λέμε μ@@@@ς...
Το ps3 καλό είναι αλλά δεν είναι καλύτερο από καλορυθμισμένο htpc.
Μπορεί ως br player να είναι πολύ καλό πράγματι αλλά σε sd dvd δεν ανεβάζει αναλύσεις πάνω από 576p.
Το ps3 απλά είναι ο δούρειος ίππος για την εμφάνιση του blu-ray στα σαλόνια που έχουν ps3.
Ξαναλέω ότι ως br παίζει πάρα πολύ καλά. Μέχρι εκεί όμως.

Tip: όλους τους δημοσιογράφους του ειδικού τύπου η Sony τους πήγε μια βδομάδα Ρόδο για να παρουσιάσει τα προϊόντα της. Αν δείτε όλα τα περιοδικά του Απριλίου-Μαΐου είναι πλυμηρισμένα από προϊόντα sony που, όλως τυχαίως, καταλαμβάνουν την κορυφή.
Η διαφορά είναι ότι το HiTech αυτό το κάνει χρόνια.

Πάντως στο θέμα ευχρηστίας έχει δίκιο, το HTPC είναι πολλά ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ user friendly consumer συσκευή.

Αν βλέπεις το ps3 ως br τότε είναι ότι φθηνότερο αλλά κ πολύ καλό.
Αν το βλέπεις ως κονσόλα, τότε έχει ακόμα λίγα παιχνίδια, τα οποία αυξάνουν όμως.
Το μέλλον θα δείξει...

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε το HiTECH στο τελευταίο του τεύχος κατατάσοντας το PS3 ώς άριστο player στη συνέχεια το HD-DVD της MS με το ΧΒοx360 και τέλος το HTPC με βαθμολογία μάλιστα 7,5!!!
Απλά το παραθέτω για σχολιασμό... και με ένα μικρό σχόλιο ότι κατά την ταπεινή μου γνώμη το HiTECH ίσως έχει αρχίσει να το παρακάνει ως προς την
υποστήριξή του στη Sony τους τελευταίους 2-3 μήνες...

Στη βαθμολογία έπαιξε ρόλο και η τιμή;

Αν ναι, ίσως καταπίνεται το αποτέλεσμα.. αλλά:

Δεν βλέπω πως μπορείς να συγκρίνεις ένα HTPC (BluRay ή/και HD DVD) με ένα PS3 (μόνο BluRay) ή ένα Xbox (μόνο HD DVD)...

Τι ακριβώς συνέκριναν?!?!???? BluRay playback μεταξύ HTPC και PS3? HD DVD playback μεταξύ HTPC και Xbox? Και πως σκ%$# συνέκριναν το PS3 με το Xbox?? Ποιο είναι πιο όμορφο;

Θα μας τρελάνει το εν λόγω περιοδικό.. Δεν χάνει ευκαιρία να εκτεθεί..

Θα ηθελα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ αν εχουν τα αντερα οι συντακτες του περιοδικου να αντιπαραθεσουνε εδω μεσα τα επιχειρηματα τους....

και οχι με ολους μας για να μην το κουρασουμε ...απλα με την συντακτικη ομαδα του club.......

τι λετε τους το προτεινουμε ?

Καποιος πρεπει να ενεργησει σε οποια παραπληροφορηση.....με καθε τροπο....

Παιδια, θα γελασετε...
Ειμαι σιγουρος για την πατατια που εχουν κανει!
Διαβασα το "τεστ" και αναφερεται σε περιεργα χρωματα και gamma απο το HTPC που χαλουσαν την εικονα... ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι στο powedvd 7.3 ΔΕΝ επελεξαν ως color profile το original αλλα το vivid (default) το οποιο οντως κανει την εικονα "κουκουρουκου"!!!
Δεν εξηγειται αλλιως!
Αφου το player αναφορας τους (το Toshiba) το παταει χαλαρα σε ποιοτητα εικονας ενα σωστα στημενο HTPC!!

Για να μην αναφέρουμε τι μπορεί να κάνει το πισι με άλλα προγράμματα πέρα από το Powerdvd και τραβήξουμε μακρύτερα τη βαλίτσα...

Παλιοτερα ειχαν αναφερει οτι τα μηχανηματα που δοκιμαζουν τα αφηνουν στις default ρυθμισεις γιατι αυτο θα κανουν οι περισσοτεροι χρηστες

βεβαια αυτο δεν ισχυει στην περιπτωση του HTPC γιατι πολυ απλα ο κατοχος HTPC που εχει παιδευτει και πληρωσει τα μαλιοκεφαλα του σιγα μην δεν το ψαξει με τις ρυθμισεις

επισης η συγκριση του ΧΒΟΧ360 με component ειναι εντελως αστοχη

τελος δεν νομιζω οτι στις βαθμολογιες ελαβαν υποψη τους τον παραγοντα τιμη γιατι τοτε το XBOX360 με το HD-DVD drive με συνολικο κοστος 500 και ποιοτητα εικονας 9 επρεπε να ειναι πανω απο το PS3 με κοστος 659 και ποιοτητα εικονας 10

Αγνοείστε τους, άχρηστοι είναι σίγουρα. Θα τους περάσει ελπίζω ........

Το θέμα είναι ότι παρότι είναι άχρηστοι, γράφουν (άχρηστα) άρθρα, τα άρθρα αυτά τυπώνονται, ο κόσμος τα αγοράζει, τα διαβάζει, και πηγαίνει μετά και πετάει τα λεφτά του!

Αυτό είναι που περνάει, και δεν μου αρέσει καθόλου.

Να συνταξουμε και να στειλουμε μια επιστολη διαμαρτυριας?

Το θέμα είναι ότι παρότι είναι άχρηστοι, γράφουν (άχρηστα) άρθρα, τα άρθρα αυτά τυπώνονται, ο κόσμος τα αγοράζει, τα διαβάζει, και πηγαίνει μετά και πετάει τα λεφτά του!

Αυτό είναι που περνάει, και δεν μου αρέσει καθόλου.

Γιατι να μην τους στείλουμε μια επιστολή διαμαρτυρίας με εμπεριστατωμένη τεχνική ανάπτυξη να δούμε τι θα απαντήσουν ??

Γιατι να μην τους στείλουμε μια επιστολή διαμαρτυρίας με εμπεριστατωμένη τεχνική ανάπτυξη να δούμε τι θα απαντήσουν ??

Αναρωτιέμαι αν θα την τύπωναν κιόλας! :violent-smiley-030:

Υπάρχει πουθενά (ηλεκτρονικά) ολόκληρο το άρθρο να το διαβάσουμε;

ρε μια προσκληση - προκληση μια χαρα θα τους φτιαξει

του τυπου ελατε να συζητησουμε το αρθρο που βγαλατε γιατι το αμφισβητουμε......