Το ψηφιακο καλωδιο USB?

περισσότερο στα adaptive usb/spdif converters, λιγότερο στα asychronous.

Εξαρτάται τι υλοποίηση έχεις, αλλά μια δοκιμή επιβάλλεται πριν από αγορά.

disclaimer: η Ultra Audio, δεν εμπορεύεται καλώδια usb. O γράφων ως ιδιώτης έχει δοκιμάσει αρκετά από προσωπικό ενδιαφέρον

Κανονικά δεν θα έπρεπε όμως και αυτό είναι το θέμα. Παντως είνσι πρόβλημα προς συζήτηση, που μάλλον ταιριάζει καλύτερα στο παραδίπλα νήμα με τίτλο "Ο δρόμος".

Το ερώτημα είναι, ποιοί παράγοντες καθορίζουν την ποιότητα και μέχρι ποιό σημείο. Διότι κάποιες εταιρείες αντιλήφθηκαν τις ανησυχίες μας και άρχισαν να φτιάχνουν καλώδια USB που κοστίζουν μίσ περιουσία!...

Εχω macpro με audio research DAC8 , εχω παρει απο το πλαισιο ενα USB που κοστιζει 2 ευρω ,
Το DAC8 εχει παιξει 10ωρες (ο κατσκευαστης λει οτι θελει 600 ωρες να στρωσει) , ακουγεται πολυ ουδετερο με μεγαλη εικονα και με ωραια μεσαια.
Τωρα δεν ξερω εαν βαλω ενα ακριβοτερο USB πως θα ακουγεται.
Εσεις τι προτεινεται ?
Να ειστε καλα ,
Ηλιας

περισσότερο στα adaptive usb/spdif converters, λιγότερο στα asychronous.

Εξαρτάται τι υλοποίηση έχεις, αλλά μια δοκιμή επιβάλλεται πριν από αγορά.

disclaimer: η Ultra Audio, δεν εμπορεύεται καλώδια usb. O γράφων ως ιδιώτης έχει δοκιμάσει αρκετά από προσωπικό ενδιαφέρον

η usb του dac σου ακουει σε καλωδια. δοκιμασε κατι επωνυμο μεχρι 100ευρο και θα δεις.

Όσο συζητάμε αν τα ψηφιακά καλώδια "αλλάζουν" τον ήχο, τόσο πιο πολύ οι εταιρίες θα παράγουν ολοένα και πιο ακριβά καλώδια αυτού του είδους...

Με καλώδια USB εγώ προσωπικά, και το τονίζω εγώ προσωπικά... δεν ακούω ΚΑΜΙΑ διαφορά αν είναι μικρού μήκους, δλδ από μέτρο και κάτω.

Η θωράκιση παίζει ρόλο σε όλα τα ψηφιακά, αλλά εγώ προσωπικά δεν πληρώνω θωρακίσεις αλουμινίου ή χαλκού σε τιμή "χρυσοπλατίνας" που τα πουλάνε...

Αυτό το θέμα με έχει απασχολήσει πάρα πολύ και δεν υπάρχει defacto απάντηση για να πείσω ή να μην πείσω κανέναν...

...παρά το ότι, αν κάποιος έχει ένα σύστημα πολλών χιλιάδων ευρώ, μάλλον για να είναι ψυχολογικά πιο "σίγουρος" θα βάλει και ένα USB μερικών εκατοντάδων,... έτσι για να έχει το κεφάλι του σίγουρο...

Όπου μπορούμε καλό είναι να αποφεύγουμε καλώδιο USB.
Υπάρχουν αρκετοί τρόποι μεταφοράς ψηφιακού σήματος.

Δυο είναι τα κύρια θέματα με το usb, από τη μια τα ηλεκτρικά γειώσεις κ.ο.κ. και δεύτερον το πρωτόκολλο που χρησιμοποίει κάθε dac/κάρτα ήχου/audio interface που συνδέουμε. Υπάρχει και ένα τρίτο που λέγετε πηγή βέβαια και άρα ο υπολογιστής μας.

Ανάλογα με το που πονάει η κάθε σχεδίαση, ενα καλώδιο μπορεί να βοηθήσει από ελάχιστα έως αρκετά. Αλλά ως συνήθως έχουμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα σε όλη την αλυσίδα. Για αυτό μη βιαστείτε να πληρώσετε ακριβά το usb… μπορεί να μην επιφέρει ουσιαστική αλλαγή. Δοκιμάστε πάντα πριν την όποια αγορά σας. Και μην βγάζετε έυκολα συμπεράσματα από διαφορετικά setup.

Last edited:
Μεσα στα ορια της τρελας θα μπορουσε να πει κανεις με απολυτη λογικη οτι παιζει ρολο και το καλωδιο τροφοδοσιας του υπολογιστη.

Αυτα οσο αφορα τα ορια της τρελας.

Επειδη ομως οι ανθρωποι που τα λενε αυτα δεν ειναι τρελοι ποτε δεν λενε οτι θα μπορουσε να φταιει και η ΔΕΗ.
Μιας και απο αυτο δεν εχουν τιποτα να πουλησουν. Εκτος απο οσους πουλανε UPS...
Οι υπολοιποι θα το πουνε μονο σαν δικαιολογια οταν εχεις αγορασει ενα ολοκληρωμενο συστημα απο καποιον και παιζει χαλια. Τοτε θα σου πουν οτιδηποτε..

Με αυτα και μ`αυτα καλωδια φτανουν να πωλουνται οσο κοστιζει να γυρισει κανεις την γη με αεροπλανο...