Το Τέλειο κουτί

George Ross

New member
17 January 2010
6
Το Τέλειο κουτί
Αρκετά χρόνια πρίν αποφάσισα να φτιάξω ενα λαμπάτο ενισχυτή με 2 ECL86. Πρώτα-πρώτα παραγγέλθησαν οι μετασχηματιστές εξόδου απο τον Αντωνιάδη εδώ στη Θεσσαλονίκη. Το επόμενο βήμα ήταν η εύρεση του κουτιού. Εδω τα πράγματα χάλασαν. Εκανα δύο απόπειρες σε φίλους επιπλοποιούς αλλά τα αποτελέσματα ήταν τραγικά απογοητευτικά. Ετσι απογοητευμένος τα παράτησα. Πρίν 2-3 μήνες καθώς έψαχνα στο Internet έπεσα κατά τύχη πάνω στο κουτί του http://www.vikash.info/audio/gainclone02/images.asp και έπαθα. Ενα DIY κουτί καλύτερο ...των καλυτέρων εργοστασιακών!!! Αμέσως αισθάνθηκα οτι μπορούσα να το φτιάξω και εγω. Μάλιστα με έπιασε τόση μανία ωστε παρήγγειλα αλουμίνια για τρία κουτιά. Με την ευκαιρία ας φτιάξω και δύο 'gainClone' έτσι να βρίσκονται για μια περίπτωση ανάγκης!!! Τα αλουμίνια παρελήφθησαν και άρχισα να αγοράζω εργαλεία ,κολαούζα, τρυπανάκια και βάση για το δράπανο. Μετά από μια εβδομάδα με σκληρή δουλειά και μουτζουρωμένα χέρια το πρώτο κουτί ήταν έτοιμο. Άρχισα λοιπόν να ψάχνω που θα κάνω την ανοδίωση των αλουμινίων. Φίλος αλουμινάς με πληροφόρησε οτι η ανοδίωση πλέον είχε αντικαταστθεί με ηλεκτροστατική βαφή και μάλιστα τηλεφώνησε σε συνεργάτη του ετσι ώστε να μου βάψει το πρώτο κουτί. Πολύ ευγενικός ο 'Ηλεκτροστατική βαφή' με εξυπηρέτησε και παρέλαβα το κουτί βαμμένο... Ηταν χειρότερο απο χάλια. Κατ'αρχήν δεν φαινόταν ότι ήταν αλουμίνιο. Σαν τενεκές βαμμένος με λαδομπογιά. Έκλαψα τα 165Ευρώ που ξόδεψα και έμεινα με τη γλύκα για μια ακόμη φορά. Το βράδι έβλεπα εφιάλτες οτι τρυπανάκια και κολαούζα με κυνηγούσαν να με τρυπήσουν και να με κάνουν Borg. Όπως μπορείτε να καταλάβετε η απογοήτευση και η πίκρα ήταν μεγάλη. Έτσι λοιπόν καθώς εξιστορούσα το πάθημα μου σε φίλο, γιατί αν δεν πεις το πόνο σου σε φίλο πως θα ξελαφρώσεις, με σταματάει και μου λέει 'καλά γιατί δεν πήγες στη NORMABOX στο Λάκκωμα Χαλκιδικης να σου κάνει οτι κουτί θέλεις;'. Το αγελαδισιο βλέμμα απορίας μου γρήγορα αντικαταστάθηκε με χαμόγελο και αναπτερώθηκε το ηθικό μου. Αφού συννενοήθηκα, λοιπόν, τηλεφωνικά με το Μιχάλη Κεχαγιά (23990 51 360) βρέθηκα ενα ωραίο δροσερό πρωινό στο εργοστάσιο μαζι με το κουτί αηδία που είχα φτιάξει μόνος μου και δύο σχέδια με τα κουτία που ήθελα. Βλέπετε η Normabox έχει και CNC μηχάνημα. Έτσι μετά από 3 εβδομάδες ,μεσολάβησε το Πασχα, παρέλαβα και δεν πίστευα στα μάτια μου. Το τέλειο κουτί ήταν πραγματικότητα βρισκόταν πάνω στο γραφείο μου.

Στις φωτογραφίες οι γρατζουνίες της πρόσοψης είναι μουτζούρες πάνω στο αυτοκόλλητο προστασίας. Το επάνω καπάκι και αυτό ειναι με το αυτοκόλλητο προστασίας. Βλέπετε το μικρό κουτί του gainclone. Σε άλλο post θα περιγράψω τη κατασκευή του λαμπάτου και του gainclone.

Γιωργος

Attachments

• DSC01008.jpg
    DSC01008.jpg
    28.3 KB · Views: 196
  • DSC01009.jpg
    DSC01009.jpg
    22.9 KB · Views: 123
  • DSC01010.jpg
    DSC01010.jpg
    29.9 KB · Views: 134
  • DSC01011.jpg
    DSC01011.jpg
    29.5 KB · Views: 146
  • DSC01012.jpg
    DSC01012.jpg
    42.7 KB · Views: 197
  • DSC01013.jpg
    DSC01013.jpg
    43.4 KB · Views: 142
εχω τους γνησιους εξοδου που ειχε η φιλιπς την δεκαετια του 60. [ad-9058] σκεφτομαι να κανω και εγω κατι με τις ecl- 86 οικολογικο για τις ζεστες του καλοκαιριου. οι otl που εχω βγαζουν πολυ ζεστη!

Αντιγραφή από τον Peter Daniel είναι το παραπάνω...! Γενικά τα σπιτάκια του είναι απίστευτα!
http://www.audiosector.com/chassis_integrated.shtml

int7.jpg

Last edited:
Φιλε επιλογη να σου βαζανε ποιο χοντρη φατσα υπαρχει? νομιζω αν ηταν 1Cm παχος θα ταν πραγματικα καλυτερο.