Το τελος του ελευθερου ιντερνετ?

In My Humble

Banned
2 September 2008
732
Malmo, Sverige
Σημερα 21 Απριλιου, η επιτροπη ITRE στις Βρυξελες, θα συζητησει το telecoms
package.
Με λιγα λογια, αυτο ειναι ενα τεραστιο πακετο που θα κανονιζει τις
τηλεπηκοινωνιες στην ΕΕ.
Το ποιο ενδιαφερων μερος που αφορα αμμεσα τον συγχρονο πολιτη ειναι η
διακανονιση της λειτουργιας του ιντερνετ. Υπαρχουν πολλα σημεια μεσα στις
προτασεις που ειναι καθαρα αντιδημοκρατικα.
Η Γαλλια και η Ιταλια ωθουν με μεγαλη δυναμη τον αποκλεισμο ατομων η
ακομα και ολοκληρων σαιτ/υπηρεσιων, αν υπαρχει υποψια για καποια
παρανομεια. Και αυτο, χωρις να δινεται η ευκαιρια στον θιγωμενο να δοκιμασει
σε δικαστηριο αν αυτο ειναι πραγματι σωστο! Αυτο ειναι παραγγελεια απο τις
δισκογραφικες/κονηματογραφικες εταιριες. Ο αποκλεισμος ατομων θα γινεται
αυτοματα απο τους ISP, κανενας εισαγγελεας δεν χρειαζεται.
Μια εμπεριστατωμενη περιγραφη δινει αυτη η σατ. http://blackouteurope.eu/

Πάλι καλά που τα πανεπιστήμια εδώ έχουν άσυλο και θα συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε ελεύθερο internet χωρίς περικοπές ολοκληρωτικού τύπου...

Ο απόλυτος έλεγχος του internet είναι αναπόφευκτος. Από τη στιγμή που υπάρχουν μάλιστα τα τεχνικά μέσα, χρειάζεται απλά μια χαζή δικαιολογία (τρομοκρατία κλπ) για να να επιβληθεί. Η "κουφή" καταδίκη του piratebay είναι ενδεικτική των όσων πρόκειται να ακολουθήσουν. Δυστυχώς μαζί με τα ξερά θα καούν και τα χλωρά, δηλ. μαζί με την πειρατεία θα κατασταλεί και η ελευθερία του λόγου (blogs κλπ).

Ελπίζω να βγώ λάθος, αν και δε νομίζω.

Last edited:
Είναι απλό το ζήτημα. Αν καταργηθεί η ελευθερία στο internet θα καταργηθεί και μεγάλο μέρος των συνδέσεων. Δεν θα έχω λόγο να πληρώνω την Telas για να εχω email και να γράφω μια φορά τη μέρα στο AVclub. Τα κάνω και από τη δουλειά αυτά. Και επειδή αποδεδειγμένα σαν και εμένα είναι πολλοί παγκοσμίως, βλέπω τους isp's να έχουν πρόβλημα. Και επειδή τα λεφτά στις τηλεπικοινωνίες είναι περισσότερα από τα λεφτά στα media, τη λύση θα την δώσουν οι ίδιοι οι isp's. Θυμόσαστε τις διαφημίσεις του ΟΤΕ για τις DSL συνδέσεις πριν μερικά χρόνια; Το downloading πόσο νόμιμο ήταν τότε;

Τι στο καλο γινεται με αυτη την ημερομηνια ...
Μηπως πρεπει μετα απο 20 να πηγαινουμε 22 Απριλιου.

Απλά θα βάλουμε όλοι μια κεραιούλα στο μπαλκόνι ή την ταράτσα, κάθε πόλη θα αποκτήσει ένα μίνι-ιντερνετ μερικών χιλιάδων ανθρώπων (όπως γίνεται ήδη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με τα ασύρματα δίκτυα) και τελλάς-μπελάς-φόρθνετ κλπ θα κλείσουν αφού το μόνο που θα πουλάνε θα είναι βασικές συνδέσεις για email.
Το μεγάλο κατέβασμα θα γίνεται στα ασύρματα δίκτυα πιθανότατα κρυπτογραφημένα ή ακόμα και με κωδικούς κλειστών κλαμπ. Και ας βάλουν οι εταιρίες χιλιάδες υπαλλήλους σε όλον τον κόσμο να προσπαθούν να βρουν τι και πως γίνεται σε κάθε δίκτυο χωρίς την βοήθεια του καρφιού ISP, και αφού καταφέρουν να πάρουν χιλιάδες ξεχωριστές εισαγγελικές παραγγελίες.

underdog
κοιταξε εδω τι εγινε στην Σουηδια, σαν αντιδραση στον νομο IPRED που ως γνωστον ισχυει απο την 1η Απριλιου στην Σουηδια και κυνηγαει τους πειρατες.
http://www.ipredia.net/
εχει γεμισει σχεδον ολη η Σουηδια απο αυτο το "ανοιχτο καναλι γνωσεων" και καθε μερα ολο και ποιο πολλοι συνδεονται.
Οπως βλεπεις, εχει αρχισει να διαδιδεται και στις γειτονικες χωρες.
http://www.ipredia.se/wiki/Karta

Είναι απλό το ζήτημα. Αν καταργηθεί η ελευθερία στο internet θα καταργηθεί και μεγάλο μέρος των συνδέσεων. Δεν θα έχω λόγο να πληρώνω την Telas για να εχω email και να γράφω μια φορά τη μέρα στο AVclub. Τα κάνω και από τη δουλειά αυτά. Και επειδή αποδεδειγμένα σαν και εμένα είναι πολλοί παγκοσμίως, βλέπω τους isp's να έχουν πρόβλημα. Και επειδή τα λεφτά στις τηλεπικοινωνίες είναι περισσότερα από τα λεφτά στα media, τη λύση θα την δώσουν οι ίδιοι οι isp's. Θυμόσαστε τις διαφημίσεις του ΟΤΕ για τις DSL συνδέσεις πριν μερικά χρόνια; Το downloading πόσο νόμιμο ήταν τότε;

Διαφωνώ στο ότι οι γρήγορες συνδέσεις χρησιμοποιούνται κυρίως για παράνομο download. Οι πιο πολλοί τις χρησιμοποιούν απλά επειδή κάνουν τη δουλειά τους πιο γρήγορα. Αν έχεις κανένα link με τις αποδείξεις που λες, καλό θα ήταν να το έβαζες, γιατί μου φαίνεται απίστευτο. Η διαφήμιση του ΟΤΕ μιλούσε για κατέβασμα mp3 σκέτο, όχι παράνομων mp3.

Σε λίγα χρόνια οι συνδέσεις internet θα αφορούν triple play και μόνο. Τότε αυτός που δεν θα έχει internet δεν θα έχει τηλέφωνο και τηλεόραση. Και ακόμα χειρότερα δεν θα έχει τη λεγόμενη "δικτυακή επικοινωνία" που γίνεται ολοένα και πιο μεγάλη (πλασματική) ανάγκη, αφού ο κόσμος κλείνεται μέσα. Πες το forum, instant messaging, chat, social networking sites, αυτός είναι κατά τη γνώμη μου ο κυριότερος λόγος που βάζει κάποιος internet στο σπίτι του.

Όταν θα 'εχουμε όλοι οπτικές ή ότι άλλο βγεί σαν μέσο μεταφοράς, όταν θα παίζουμε σε άλλο πρωτόκολλο επικοινωνίας(δηλαδή πέραν του tcp/ip), τότε ναι θα πάμε σε triple play αξιόπιστο και με ότι αυτό συνεπάγεται(HD,voice σωστό,κλπ,κλπ).

HD έχεις και με 12Mbps, δεν χρειάζεται giga! To TCP/IP μια χαρά είναι, γιατί;

To tcp/ip είναι δυστηχώς δεν είναι το καλύτερο σε ότι αφορά live streaming media....παραθέτω απο το wiki...

"Παραδείγματος χάρη, σε μια προσπάθεια αξιόπιστης μετακίνησης δεδομένων, το TCP που είναι ένα connection-oriented πρωτόκολλο, έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

* τα δεδομένα έρχονται στην ίδια σειρά με την οποία στάλθηκαν [2]
* ελάχιστος έλεγχος σφαλμάτων
* ανεπιθύμητα αντίγραφα απορρίπτονται
* χαμένα/αποριμμένα πακέτα ξαναστέλνονται
* έλεγχος κυκλοφοριακής συμφόρησης (congestion control)"

Όπως καταλαβαίνεις δεν είναι αξιοπίστο σαν πρωτόκολλο...

Όσο για τα 12Mbps, έχω κάποιες αμφιβολίες...

Y.Γ Δεν μίλησα για gigabit!!!-bye-

Διαφωνώ στο ότι οι γρήγορες συνδέσεις χρησιμοποιούνται κυρίως για παράνομο download. Οι πιο πολλοί τις χρησιμοποιούν απλά επειδή κάνουν τη δουλειά τους πιο γρήγορα. Αν έχεις κανένα link με τις αποδείξεις που λες, καλό θα ήταν να το έβαζες, γιατί μου φαίνεται απίστευτο. Η διαφήμιση του ΟΤΕ μιλούσε για κατέβασμα mp3 σκέτο, όχι παράνομων mp3.

Μεγαλύτερη απόδειξη από το γεγονός ότι το παράνομο downloading δίωκεται τόσο πολύ παγκοσμίως, δεν υπάρχει. Αν ήταν τοπικό ζήτημα, δεν θα του είχε αποδοθεί τόσο μεγάλο μέρος διαφυγόντων κερδών. Συνεπώς μην περιμένεις κανένα άλλο link. Η διαφήμιση του ΟΤΕ σε τί νόμιμο downloading mp3 αναφερόταν ακριβώς; Δεν διευκρινίζοταν πουθενά αυτό. αναφερόταν σε κατέβασμα πολύ αφηρημένα. Άσε που και τα νόμιμα sites έχουν ελάχιστο υλικό και πολύ ακριβό για την ποιότητά του.

Τελικα περασε η προσθηκη προταση γνωστη σαν 138 η οποια μεταονομαστηκε σε 46 τωρα. Αυτη δεν επιτρεπει στους ISP να αποκλειουν καποιον απο το ιντερνετ, αν δεν υπαρξει μια αποφαση δικαστηριου πρωτα. Ειναι μια μερικη νικη της ελευθερης σκεψης και εκφρασης που διαιπει το ιντερνετ απο την γεννηση του μεχρι σημερα.
Δηλαδη, μπορουμε να ειμαστε χαρουμενοι γιατι οι δημοκρατες των Βρυξελων δεν εφαρμοζουν φασισμο!!!(αυτην την φορα τπυλαχιστον)

Σημερα ειναι αλλη μια συννεφιασμενη μερα στις Βρυξελλες.
Ψηφιζεται ενας νομος που εχει "φιαχτει" απο παραγγελεια των δισκογραφικων εταιρειων. Παρατεινεται πνευματικη ιδιοκτησια των ηχογραφισεων απο 50 σε 95 χρονια.(Η Ελλαδα εξαιρουμενη, που εχει την δικια της νομοθεσια και ισχυει για παντα!)
Αυτο ειναι ενα καιρειο χτυπημα κατα των μικρων δισκογραφικων εταιρειων οι οποιες μπορουσαν να επανεκδωσουν ιστορικες ηχογραφισεις με καλυτερο ηχο και περισσοτερες πληροφορειες για τους καλλιτεχνες.
http://www.soundcopyright.eu/

* τα δεδομένα έρχονται στην ίδια σειρά με την οποία στάλθηκαν [2]
* ελάχιστος έλεγχος σφαλμάτων
* ανεπιθύμητα αντίγραφα απορρίπτονται
* χαμένα/αποριμμένα πακέτα ξαναστέλνονται
* έλεγχος κυκλοφοριακής συμφόρησης (congestion control)"

Ποιο είναι το αρνητικό σ' αυτά;

Το TCP/IP όπως είναι υλοποιημένο σήμερα, είναι αν μη τι άλλο αξιόπιστο. Φαντάζεσαι μόνο τα P2P πόσο χαοτικά είναι, κι όμως όλοι παίρνουν το file τους χωρίς απώλειες;