Το Time Capsule απεβίωσε. Ζωή σε μας...

andreas73

Established Member
21 December 2006
130
Αθήνα
Το Time Capsule 1st gen 1TB έχασε τη μάχη με τον θάνατο και απεβίωσε μετά από 18 μήνες έντονης ζωής.
Λοιπόν τα Time Capsule απλά πεθαίνουν λόγω υπερθέρμανσης περίπου στους 18 μήνες (προφανώς τόσο αντέχει το κύκλωμα του ρεύματος). Το έδωσα για service, αλλά μάλλον θα μου μείνει μόνο ο δίσκος που περιέχει γιατί το βλέπω χλομό να επισκευαστεί (κάνουν βέβαια κάτι πατέντες με εξωτερικό τροφοδοτικό, αλλά πολύ μπακαλέ...). Έτσι πάμε για καινούργιο στο 1ΤΒ φυσικά, γιατί 2ΤΒ για 500 ευρώ και 18 μήνες ζωής δεν τους τα δίνω (δεν παίρνω MacMini καλύτερα!)
Εδώ βρίσκεται το νεκροταφίο http://timecapsuledead.org/
Τα σχόλια δικά σας...:twoguns:

Να υποθέσω ότι η εγγύηση είναι μόνο για 12 μήνες, σωστά ;;

Τι κρίμα να χάνεις έτσι τα χρήματά σου...

Κάποια κοινοποίηση προς την Apple ;

Εγω θα παρω εναν WD Passport 1 ΤΒ που ζαχαρώνω. Είναι και αθόρυβος. Ελπιζω να αντεξει παραπανω lol

Ç Apple äßíåé 1 ÷ñüíï, áí êáé êáíïíéêÜ âÜóåé íïìïèåóßáò óôçí Åõñþðç Ýðñåðå íá äßíïíôáé 2 ÷ñüíéá.

εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί δεν ψάχνεται πρώτα πρωτού αγοράσετε για site που να αναφέρουν πρόβληματα τέτοια;

Δεν είναι ότι καλύτερο να αγοράζουμε 1οι συσκευές, αυτοκίνητα κτλ.
Ακόμα δεν το έχετε καταλάβει;

Οι 2ες, 3ες versions είναι πάντα καλύτερες αφού βγουν οι παιδικές ασθένειες

Το Time Capsule 1st gen 1TB έχασε τη μάχη με τον θάνατο και απεβίωσε μετά από 18 μήνες έντονης ζωής.
Λοιπόν τα Time Capsule απλά πεθαίνουν λόγω υπερθέρμανσης περίπου στους 18 μήνες (προφανώς τόσο αντέχει το κύκλωμα του ρεύματος). Το έδωσα για service, αλλά μάλλον θα μου μείνει μόνο ο δίσκος που περιέχει γιατί το βλέπω χλομό να επισκευαστεί (κάνουν βέβαια κάτι πατέντες με εξωτερικό τροφοδοτικό, αλλά πολύ μπακαλέ...). Έτσι πάμε για καινούργιο στο 1ΤΒ φυσικά, γιατί 2ΤΒ για 500 ευρώ και 18 μήνες ζωής δεν τους τα δίνω (δεν παίρνω MacMini καλύτερα!)
Εδώ βρίσκεται το νεκροταφίο http://timecapsuledead.org/
Τα σχόλια δικά σας...:twoguns:

Να ζήσετε να το θυμόσαστε...
Να ετοιμαζόμαστε και εμείς να τα κλάψουμε δηλαδή. Ωραία φέτα! :twoguns:

Αντρεα μπορω να στο επισκευασω εγω αν θες. Χωρις καμια χρεωση και χωρις καμια αισθητικη παρεμβαση.

ΑΛΛΑ: πριν κανεισ οτιδηποτε παρε τηλεφωνο την apple.

1ον ολα τα ηλεκτρονικα που εχουν αγοραστει στην ευρωπαικη ενωση εχουν υποχρεωτικα 2 ετη εγγυηση

2ον Η apple ειχε την καλοσυνη να αλλαξει το δικο μου παροτι ηταν αγορασμενο απο αμερικη και εκτος εγγυησης.

Ευχαριστώ πολύ. Το έχω δώσει στο service και περιμένω απάντηση. Εννοείται ότι ή θα το φτιάξουν ή θα το αλλάξουν. Σιγά μη δίνουμε κάθε 18 μήνες 300+ για Time Capsule. Πάντως είναι αδύνατο να περιμένουμε 2η και 3η γενιά ενός προϊόντος για να φύγουν οι «παιδικές ασθένειες». Με αυτό τον τρόπο δεν θα αγοράζαμε ποτέ τίποτα. Φανταστείτε να περιμένεις παράδειγμα να βγάλει τα όποια προβλήματα το iPhone 3G και πηγαίνοντας να το αγοράσεις να συνειδητοποιείς ότι βγήκε το 3GS. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα...

Re: Απάντηση: Το Time Capsule απεβίωσε. Ζωή σε μας...

Ευχαριστώ πολύ. Το έχω δώσει στο service και περιμένω απάντηση. Εννοείται ότι ή θα το φτιάξουν ή θα το αλλάξουν. Σιγά μη δίνουμε κάθε 18 μήνες 300+ για Time Capsule.

Το TC δεν θεωρειται servicable δηλαδη δεν υπαρχουν ανταλλακτικα διαθεσιμα ουτε καν στην Apple. Το μονο που μπορει να κανει η apple ειναι να στο αλλαξει αλλα τοτε χανεις τον παλιο σκληρο δισκο και οτι δεδομενα ειχες.

Η μονη λυση που βρηκα εγω ειναι να το ανοιξω, να βαλω τον σκληρο σε μια εξωτερικη θηκη, να ανακτησω τα δεδομενα, να τον φορμαρω σβηνοντας καθε ιχνος μου απο τον δισκο (δε θελω να καταληξουν τα δεδομενα μου σε καποιον αλλον επειδη η apple ξεχασε να τον σβησει σωστα) και μετα να το ξανακλεισω ολο και να το δωσω για να μου δωσουν ενα καινουργιo TC.

Πάντως είναι αδύνατο να περιμένουμε 2η και 3η γενιά ενός προϊόντος για να φύγουν οι «παιδικές ασθένειες». Με αυτό τον τρόπο δεν θα αγοράζαμε ποτέ τίποτα. Φανταστείτε να περιμένεις παράδειγμα να βγάλει τα όποια προβλήματα το iPhone 3G και πηγαίνοντας να το αγοράσεις να συνειδητοποιείς ότι βγήκε το 3GS. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα...

Συμφωνω απολυτα. Εκτος αυτου, οι παιδικες ασθενειες συνηθως ειναι χρονιες.

Το TC εχει σχεδιαστει λαθος. Ακομα και η τριτη γενια του που κυκλοφορησε πριν κανα μηνα σε 18 μηνες θα καιγονται. Γιατι πολυ απλα το μηχανακι ζεσταινεται παρα πολυ.

Ξερουμε ακριβως ποιο ειναι το προβλημα. Εξαιτιας της υψηλης θερμοκρασιας 3 απο του πυκνωτες του power supply unit μεσα στο TC στεγνωνουν και τελικα σκανε με αποτελεσμα να μην φτανει ρευμα στο TC μετα απο 15-20 μηνες. Αυτο οφειλεται στο οτι ο ανεμιστηρας μεσα στο μηχανημα δεν δουλευει ΠΟΤΕ!! Ο ανεμιστηρας βρισκεται εκει κ παιρνει μπρος μονο οταν ο σενσορας θερμοτητας αναφερει οτι η θερμοκρασια ειναι επικινδυνη οποτε κ το TC σταματαει να λειτουργει μεχρι να επιστρεψει σε αποδεκτα επιπεδα θερμοτητας.
Το προβλημα ειναι οτι η αποδεκτη θερμοκρασια ειναι πολυ υψηλη.

Κοινως ο ανεμιστηρας δεν ειναι για καθημερινη ψυξη αλλα μονο για emergencies.

Αυτο σε μια συσκευη φτιαγμενη για backup που τρεχει 24/7 ειναι τραγικο λαθος.

Υπαρχει τροπος να διορθωθει αυτο το λαθος design χωρις να αλλαξει εξωτερικα το TC αλλα ειναι λιγο περιπλοκο. Αν ενδιαφερει καποιον ευχαριστως να σας δειξω πως.

Λοιπόν για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε πόσο μ.......λο είμαστε.
Με πήρε σήμερα ο μεταπωλητής για να μου πει ότι έχει δυσάρεστα νέα.
Δεν ότι δεν επισκευάζεται και ότι έχει λήξει η εγγύηση. Του εξηγώ ότι όλες οι συσκευές εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν δύο χρόνια εγγύηση και ότι απαιτώ αντικατάσταση. Αυτοί λοιπόν με παρέπεμψαν στην Rainbow. Πήρα στη Rainbow και μου είπαν ότι καλύπτομαι από ένα χρόνο εγγύηση και για οτιδήποτε άλλο να καλέσω ένα 0800... της Apple στην Αμερική. Πράγματι πήρα τηλέφωνο (ομιλία στα ελληνικά) και μου απάντησαν ότι υπάρχει σχετική οδηγία για αντικατάσταση εφόσον το serial number είναι εντός λίστας. Πράγματι ήταν εντός λίστας!!!
Μου έδωσε ένα νούμερο αναφοράς στη Rainbow, μου είπε να πάω αύριο τη συσκευή στη Rainbow (θα τη στείλει ο μεταπωλητής) θα τσεκάρουν serial number με την οδηγία που έχει έρθει από US. Και θα γίνει αντικατάσταση!

Όλα καλά λοιπόν. Δυστυχώς κατοικούμε σε λάθος χώρα, που το μόνο που τους νοιάζει είναι να τα τσεπώσουν με την αγορά του προϊόντος, αδιαφορώντας για την ποιότητα υπηρεσιών μετά την απομάκρυνση από το ταμείο:twoguns:

Αυτοί λοιπόν με παρέπεμψαν στην Rainbow. Πήρα στη Rainbow και μου είπαν ότι καλύπτομαι από ένα χρόνο εγγύηση και για οτιδήποτε άλλο να καλέσω ένα 0800... της Apple στην Αμερική. Πράγματι πήρα τηλέφωνο (ομιλία στα ελληνικά) και μου απάντησαν ότι υπάρχει σχετική οδηγία για αντικατάσταση εφόσον το serial number είναι εντός λίστας. Πράγματι ήταν εντός λίστας!!!
Μου έδωσε ένα νούμερο αναφοράς στη Rainbow, μου είπε να πάω αύριο τη συσκευή στη Rainbow (θα τη στείλει ο μεταπωλητής) θα τσεκάρουν serial number με την οδηγία που έχει έρθει από US. Και θα γίνει αντικατάσταση!

Όλα καλά λοιπόν. Δυστυχώς κατοικούμε σε λάθος χώρα, που το μόνο που τους νοιάζει είναι να τα τσεπώσουν με την αγορά του προϊόντος, αδιαφορώντας για την ποιότητα υπηρεσιών μετά την απομάκρυνση από το ταμείο:twoguns:

Αν πήρες στο 00800 44145417 είναι το τηλ. της Apple στην Ελλάδα (αστική χρέωση).http://www.apple.com/gr/support/

Γενικά σε τέτοια θέματα καλό είναι να επικοινωνούμε απ'ευθείας και να διαμαρτυρώμαστε εκεί για τέτοιες περιπτώσεις.

Αν πήρες στο 00800 44145417 είναι το τηλ. της Apple στην Ελλάδα (αστική χρέωση).http://www.apple.com/gr/support/

Κι εγω κατευθειαν εκει πηρα και μου ειπαν οτι θα μου το αλλαξουν. Ηταν πολυ ευγενικοι και εξυπηρετικοι αν και χρειαστηκε να υπερβαλω λιγο ως προς την αγανακτηση μου για να ειμαι σιγουρος οτι θα το αλλαξουν.

Λοιπόν για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε πόσο μ.......λο είμαστε.

Αντρεα, δεν ειμαστε μ.......λο. Η rainbow ως μεταπωλητης ισως ειναι αλλα σε καθε περιπτωση πρεπει να επικοινωνουμε απευθειας με την Apple. Μονο εκει καταλαβαινουν απο εγγυησεις και οδηγιες της αυρωπαικης ενωσης.

Re: Απάντηση: Το Time Capsule απεβίωσε. Ζωή σε μας...

Συγνώμη, αν κατάλαβα καλά δίνετε 300 ευρώ για 1Τ και 500 ευρώ για 2T εξωτερικό σκληρό;;;;
Τι παραπάνω έχει π.χ. από έναν passport;

Το Time Capsule οπως και ολα τα αλλα προιοντα της αππλε ειναι υπερβολικα ακριβα στην ελλαδα. Γι αυτο εγω τα παιρνω μονο απο αμερικη. Εκει το TC 1ΤΒ εχει 200 ευρω.

Και δεν ειναι μονο εξωτερικος σκληρος. Ειναι ασυρματο router 802.11 n, συσκευη αυτοματου backup και ασυρματος εξωτερικος σκληρος δισκος. Επιπλεον μπορει να κανει stream τα media μας σε οποιαδηποτε UPnP/DLNA συσκευη.

Υπαρχει λυση που να τα κανει ολα αυτα στα ιδια λεφτα? Σιγουρα!

Υπαρχει κατι που να τα κανει αυτα στα ιδια λεφτα με την ιδια ευκολια και χωρις να ασχολεισαι ιδιαιτερα μαζι του? Δε νομιζω

Όλα καλά τα λες, αλλά εγώ streaming στην 5090Η & στο dune δεν έχω καταφέρει να κάνω κατευθείαν από το time capsule...

το κύκλωμα των τροφοδοτικών επισκευάζετε......

και σχετικα ευκολα μαλιστα.

Το προβλημα ειναι οτι αν δε διορθωθουν και οι ατελειες του design που δεν επιτρεπει επαρκη ψυξη, το ιδιο προβλημα θα ξαναπαρουσιαστει αργα η γρηγορα