To Tραγούδι τού Καρίμ

Stellios papa

AVClub Fanatic
17 June 2006
11,394
Ελλαδα
ο Μajid Majidi ειναι σημερα ο μεγαλυτερος σκηνοθετης του νεου
νεορεαλιστικου συγχρονου κινηματογραφου αυτη ειναι η τριτη ταινια του που βλεπω
ενα road movie αφιερωμενο στον σγχρονο ανθρωπο και ολα αυτα τα μικρα
πραγματακια που εχει χασει αλλα εχουν τοσο ουσιαστικο χωρο στη ζωη του
ο Μajid κανει το απλο συνθετο
την λεπτομερεια μεγαλο γεγονος
τον πονο χαρα
και παραδιδει μαθηματα συγχρονου κινηματογραφου με 3-4 σκηνες
ανεπαναληπτης κινηματογραφικης ανθολογιας
και ομως η ταινια ειναι κωμωδια .. αλλα οπως συμβαινει στις μεγαλες
κωμωδιες η συγκινηση ειναι αυτη που πλημμυριζει την ψυχη σου
ο πρωταγωνιστης δεν παιζει, ζει στην ταινια

σιγουρα θα μας αρεσει μια μεγαλη υπεπαραγωγη που παιζεται αυτες τις ημερες
αλλα φιλμ σαν κι αυτα τα λατρευεις

στο σινεμα παιχτηκε σε μια αιθουσα λιγες μονο μερες
τωρα βγηκε σε dvd

the_song_of_sparrows.jpg

Last edited by a moderator:
Απάντηση: ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΚΑΡΙΜ

Εξαιρετική Ταινία ,που την ειδα κι´εγώ προ ημερών...
Ο Majidi κάνει γνήσιο λαϊκό κινηματογράφο και καταπιάνεται με τις μικρές στιγμές τής καθημερινότητας μιά φτωχής οικογένειας πού ποτέ και παρά τίς αντιξοότητες δέν χάνει την αξιοπρέπειά της και την υπερηφάνειά της..

Ο Καρίμ πάτερ-φαμίλιας τής οικογένειας κάνει οτι μπορεί γιά να τούς θρέψει και όταν απολύεται απο την δουλειά του ,που έχει σχέση με την εκτροφή Στρουθοκαμήλων,ανασηκώνει τά μανίκια και μετατρέπει το δίκυκλό του σε ταξί γιά να μεταφέρει κόσμο στην Τεχεράνη,μιάς και εκτός τών άλλων πρέπει να αγοράσει ακουστικό βαρηκοϊας για την κόρη του,μιάς και το παλιό έχει χαλάσει.

Ο Καρίμ μπαίνοντας στην Τεχεράνη μοιάζει να επηρεάζεται απο τήν σύγχρονη ζωή τής πόλης ,και αρχίζει να χάνει κομμάτι τού εαυτού του μέχρις πού τραυματίζεται και ξαναβρίκσει το νόημα τής πραγματικής ζωής..

Ταινία στιγμιοτύπων ,πραγματικής γειτονιάς,κοινωνικής αλληλεγγύης(η ομελέτα απο το αβγό τής στρουθοκαμήλου μοιράζεται στην γειτονιά)και ανθρωπιάς...
Τα παιδιά τού Καρίμ βοηθούν οσο μπορούν αναγνωρίζοντας τήν προσφορά τού πατέρα τους,και οταν τραυματίζεται σε τροχαίο ατύχημα ,ο μικρός γιός κάνει σκληρά ´χαμαλίκια´διατηρώντας ομως και τά όνειρά του για το αύριο.

Ενα παιδί με υπέροχα αθώα μάτια και ένας εξαιρετικός ερασιτέχνης ηθοποιός,πού δείχνει με τον καλύτερο τρόπο το μέλλον.

Χιούμορ,τρυφερότητα,γνήσια συγκίνηση και ανθρωπιά αποτελούν τά χαρακτηριστικά τής τίμιας αυτής ταινίας,που συνοδεύεται και απο μερικές υπέροχες εικαστικά εικόνες,οπως ο ´χορός´τών στρουθοκαμήλων στο φινάλε ή η εικόνα μέ τα εκατοντάδες ψάρια πού χύνονται στο εδαφος αφού σπάει το πλαστικό βαρέλι στο οποίο τά έχουν βάλει τά μικρά παιδιά ονειρευόμενα να φτιάξουν δική τους ´επιχείρηση´...
Η ταινία θυμίζει το άρωμα γιασεμιού παλιών γειτονιών τής Αθήνας πρίν αυτές αλλοτριωθούν απο τον σημερινό τρόπο ζωής.
Σκηνές μεγάλης λεπτότητας,οπως αυτή με την κωφή κόρη πού προσποιείται οτι ακούει γιά να μήν στεναχωρήσει περισσότερο τον πατέρα της...

Ο Mohammad Amir Naji είναι ένας τεράστιος ηθοποιός,πού βάζει κάτω πολλούς δυτικούς ´star',καί κάποιες στιγμές θυμίζει τον Γκιουνέϊ στο ´Κοπάδι´και άλλες θυμίζει τον Toto τού ιταλικού νεορεαλισμού...

Μετά τό Χρώμα τού Παραδείσου και την Βροχή,ο Majidi φτιάχνει μιάν ακόμα πανέμορφη ταινία....

Ποιος ελληνικός κινηματογράφος είπαμε????????????????

Το Iράν εδώ και μιά εικοσαετία διδάσκει τι θα πεί Κινηματογράφος και μάς χαρίζει συνεχή διαμαντάκια τής Εβδομης Τέχνης.

Re: Απάντηση: ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΚΑΡΙΜ

Ποιος ελληνικός κινηματογράφος είπαμε????????????????

QUOTE]

Για τον Ελληνικό κινηματογράφο ισχύει η φράση που είχα διαβάσει πριν από χρόνια: "Έχουμε το πιο εγωκεντρικό σινεμά της Ευρώπης"...και προφανώς του κόσμου!

Απάντηση: ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΟΥΡΓΙΤΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ

Χαίρομαι ιδιαίτερα που σας άρεσε η ταινία , ήθελα από καιρό ν ανεβάσω νήμα γι αυτήν αλλά για ευνόητους λόγος δεν το έκανα (όσοι ξέρουν καταλαβαίνουν) Είναι πάντως λυπηρό να κατεβαίνουν μέσα στην πρώτη εβδομάδα τέτοιες ταινίες και να περνάν απαρατήρητες καθός και άλλε ςπολύ καλύτερες να μη βρίσκουν αίθουσα για προβολή και από την άλλη να σκοτώνετε ο κόσμος στις ουρές για να δει την ¨καλύτερη¨ ταινία της χρονιάς φορώντας τα γυαλάκια του .

Μα ούτε η άλλη τού Ντβορτσεβόϊ ´Γιά τά Μάτια τής Τουλπάν´βρήκε θέση (παραγωγή Γερμανίας και Καζακστάν)πού επίσης είναι χαλαρή,λυρική και τρυφερή.
Ευκαιρία να λέμε μερικά πράγματα για τέτοιες ταινίες γιατι και κοινό υπάρχει(έστω και περιορισμένο)αλλά και ξεφεύγουν αρκετά απο ολο το πανομοιότυπο είδος πού μάς προσφέρεται τά τελευταια χρόνια..
Πρόκειται ,αν μή τι άλλο ,για έναν έντιμο Κινηματογράφο,και μπορεί να μήν εχει θέση στις μεγάλες αίθουσες,αλλά σε εμάς εδώ έχει θέση ή τουλάχιστον ειχε παλιότερα.......................

Re: Απάντηση: ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΟΥΡΓΙΤΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ

Είναι πάντως λυπηρό να κατεβαίνουν μέσα στην πρώτη εβδομάδα τέτοιες ταινίες και να περνάν απαρατήρητες καθός και άλλε ςπολύ καλύτερες να μη βρίσκουν αίθουσα για προβολή και από την άλλη να σκοτώνετε ο κόσμος στις ουρές για να δει την ¨καλύτερη¨ ταινία της χρονιάς φορώντας τα γυαλάκια του .

έλα μου ντε...
δε στάλεγα εγώ χτες...?

θα ηθελα να ρωτησω την αγαπητη διαχειρηση
γιατι μου αφαιρεθηκε ο τιτλος της παρουσιασης
και προστεθηκε ενα copy paste που οποιος το εγραψε εκτος του οτι δεν γνωριζει το ονομα του πρωταγωνιστη σιγουρα δεν εχει δει την ταινια

.

Re: Απάντηση: ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΟΥΡΓΙΤΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ

θα ηθελα να ρωτησω την αγαπητη διαχειρηση
γιατι μου αφαιρεθηκε ο τιτλος της παρουσιασης
και προστεθηκε ενα copy paste που οποιος το εγραψε εκτος του οτι δεν γνωριζει το ονομα του πρωταγωνιστη σιγουρα δεν εχει δει την ταινια

.

Εφοσον θελεις να στο ξαναπω . Σε μια παρουσιαση ταινιας η οποια εχει κυκλοφορησει στο DVD ο τιτλος του θεματος προτιμουμε να ειναι ο τιτλος της ταινιας ωστε να ειναι ευκολη η αναζητηση της ταινιας απο τα μελη στα dvd clubs.

Οτιδηποτε λαθος στο δελτιο τυπου εχεις δει στειλε μου το να το διορθωσω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΟΥΡΓΙΤΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ

Εφοσον θελεις να στο ξαναπω . Σε μια παρουσιαση ταινιας η οποια εχει κυκλοφορησει στο DVD ο τιτλος του θεματος προτιμουμε να ειναι ο τιτλος της ταινιας ωστε να ειναι ευκολη η αναζητηση της ταινιας απο τα μελη στα dvd clubs.

Οτιδηποτε λαθος στο δελτιο τυπου εχεις δει στειλε μου το να το διορθωσω.

φιλτατε Ναθ δεν θυμαμαι να μου το εχεις ξαναπει
αλλα μπορει να κανω και λαθος
ομως απο οτι ειδα τωρα απο το δελτιο τυπου, πηρες ενα κομματι που
το εχει γραψει μια ρεπορτερ του Χολυγουντ και λεει για την ταινια

''ειναι μια ιστορια που ρεει ηρεμα και γλυκα με πιννελιες ωραιου χιουμορ ''

αυτο ειναι τελειως ασχετο και φυσικα δεν δηλωνει το δελτιου τυπου
και καθ οτι δεν μ αρεσει καθολου και επειδη φαινεται οτι τα εχω γραψει εγω παρακαλω να τα αφαιρεσεις
το ονομα του πρωταγωνιστη ειναι Mohammad amir naji

και τα παιδια εδω μεσα ειναι πολυ εξυπνα και αν θελουν να δουν την ταινια θα την βρουν ευκολα απο τα γραφομενα τα δικα μου αλλα και την ωραια παρουσιαση του Σπυρου

ευχαριστω

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΟΥΡΓΙΤΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ

φιλτατε Ναθ δεν θυμαμαι να μου το εχεις ξαναπει
αλλα μπορει να κανω και λαθος

Κανεις λαθος ναι και ειχες συναινεσει με πολυ ευγενεια στην αλλαγη τιτλου σε αλλη σου παρουσιαση κατανονοωντας οτι εξυπηρετει πιο πολυ να υπαρχει ο κανονικος τιτλος της ταινιας.

Διορθωσα το λαθος και αφαιρεσα το μερος του κειμενου απο το δελτιο τυπου που δεν σου αρεσε .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΟΥΡΓΙΤΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ

Κανεις λαθος ναι και ειχες συναινεσει με πολυ ευγενεια στην αλλαγη τιτλου σε αλλη σου παρουσιαση κατανονοωντας οτι εξυπηρετει πιο πολυ να υπαρχει ο κανονικος τιτλος της ταινιας.

Διορθωσα το λαθος και αφαιρεσα το μερος του κειμενου απο το δελτιο τυπου που δεν σου αρεσε .

εχω πει εγω τετοια πραγματα ..?
οτι πρεπει να μπαινει ο κανονικος τιτλος ταινιας σε μια παρουσιαση ?
πω τι κανει η ηλικια δεν θυμαμαι τιποτε .

.