Το Τρένο της Μεγάλης Φυγής !

16 July 2006
7,530
HAMBURG
ειχα δει αυτην την ταινια πριν πολλα χρονια επαιζε ο πατηρ της Ανγγελινας Ζολι :2thumb22sup:

απλα ταινιαρα και δεν την βρισκω ουτε σε δι βι δι ..

δεν ξερω βεβαια και τον αυθεντικο τιτλο στα αγγλικα για να τη βρω..

Re: Το Τρενο της μεγαλης φυγης !

http://www.imdb.com/title/tt0089941/

Όταν την είχα δει, πρώτη προβολή) είχα εντυπωσιαστεί. Βέβαια άλλα χρόνια.
Τη βρήκα πέρσι αλλά δεν την έχω δει ακόμη. Θέλω, προφανώς, διάθεση, να μπω λίγο στο "τριπάκι". Σίγουρα αξίζει άλλη μια θέαση.

Υ.Σ. Να 'σαι καλά που μου τη θύμισες.

Ταινιαρα.
Η καλυτερη των δυο πρωταγωνιστων.Ειδικα για τον Ρομπερτς.

Απάντηση: Το Τρενο της μεγαλης φυγης !

Καλημέρα σε όλους. Τυχαίνει να είναι μια απο της αγαπημένες μου ταινίες
(αν όχι η πιο αγαπημένη!). Την έψαχνα χρόνια και τα Χριστούγεννα του 2009 την βρήκα σε DVD,με Ελληνικούς υπότιτλους στο PUBLIC Συντάγματος (10 Ε). Νομίζω οτι θα υπάρχει ακόμη.
Μια συγκλονιστική ταινία,απο τον ADREI KONCHALOVSKY, βασισμένη στο σενάριο του AKIRA KUROSAWA.!!! Ο JON VOIGHT εξαιρετικός (κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του) και συνολικά η ταινία (RUNAWAY TRAIN) ήταν υποψήφια για τρία βραβεία Όσκαρ. Προβλήθηκε στην Ελλάδα το 1986.
Ένα εσωτερικό ταξίδι προς την Ελευθερία καλυμμένο,εξωτερικά, απο μια ταινία δράσης με ένταση και μερικές βίαιες σκηνές.

''...Ακόμα και το πιο μανιασμένο κτήνος, έχει κάποια λύπηση.
Εγώ δεν έχω καμία, άρα δεν είμαι κτήνος...''

Ριχάρδος ΙΙΙ, Ουϊλιαμ Σαιξπηρ.(...από την ταινία...)

Αγαπητέ φίλε,αν σου αρέσει ο JON VOIGHT μην ξεχάσεις ίσως μια απο τις κορυφαίες ερμηνείες της καριέρας του στον ΚΑΟΥΜΠΟΫ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΧΤΙΟΥ (MIDNIGHT COWBOY) διπλα στον DUSTIN HOFFMAN(Όσκαρ καλύτερης ταινίας 1969). Υπάρχει επίσης και αυτή σε DVD(διανομή επίσης ODEON).

Απάντηση: Re: Το Τρενο της μεγαλης φυγης !

http://www.imdb.com/title/tt0089941/

Όταν την είχα δει, πρώτη προβολή) είχα εντυπωσιαστεί. Βέβαια άλλα χρόνια.

Και για μένα είναι μια από τις αγαπημένες μου ταινίες, που την ξαναείδα φέτος στις διακοπές μου. Φυσικά άλλα τα συναισθήματα της "πρώτης ανάγνωσης" και άλλα τα φετινά. Δεν παύει πάντως να πρόκειται για μια εξαιρετική ταινία, σε όλα τα επίπεδα.

ΥΓ. Η βαθμολογία στο imdb είναι επιεικώς αστεία. :BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: Re: Το Τρενο της μεγαλης φυγης !

Και για μένα είναι μια από τις αγαπημένες μου ταινίες, που την ξαναείδα φέτος στις διακοπές μου. Φυσικά άλλα τα συναισθήματα της "πρώτης ανάγνωσης" και άλλα τα φετινά. Δεν παύει πάντως να πρόκειται για μια εξαιρετική ταινία, σε όλα τα επίπεδα.

ΥΓ. Η βαθμολογία στο imdb είναι επιεικώς αστεία. :BDGBGDB55:

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Όσο για τη βαθμολογία στο imdb και σ' αυτό έχεις δίκιο, αυτό έλειπε να είναι "σοβαρή". Είναι μία ένδειξη μόνο. Ίσως θα έπρεπε να βάλω λινκ από Wikipedia, χωρίς ψήφους και λούσα.

Τι μου θυμίσατε τώρα.....
Είναι μία απο τις αγαπημένες ταινίες που έχω δεί στην ζωή μου και δεν την έχω βρεί πουθενά προς αγορά η ενοικίαση με Ελληνικούς υπότιτλους.
Δυστυχώς την έχω δεί μόνο μία φορά στον κινηματογράφο του παππού μου παλιά, και την έχω επιθυμίσει πολύ....
Θα ήθελα τόσο πολύ να μπεί στο αρχίω των αγαπημένων μου ταινών στο cine paradiso.
Εαν την πετύχει κάποιου το μάτι κάπου, θα παρακαλούσα να μπεί στον κόπο να την αγοράσει γιά εμένα και θα του στείλω αμέσως τα χρήματα, μιά και εδω κάτω δεν υπάρχει περίπτωση να την βρώ ποτέ.....

Γιάννη έχεις pm! και εσύ βρέ!

Την είχα δει όταν βγήκε το 1986 και μάλιστα 2 φορές. Απο τις σπουδαίες ταινίες των 80ς ειδικά το φιναλε είναι ένα απο τα καλύτερα ever.Το βρηκα σε DVD στο βιντεοκλαμπ της γειτονιας μου και το ξαναειδα προσφατα.