Το Wi-Fi «σκοτώνει» τα δέντρα

Αν ισχυει κατι τετοιο, φαντασου τι μπορει να κανει σε ανθρωπους και ζωα....

Αν ισχυει κατι τετοιο, φαντασου τι μπορει να κανει σε ανθρωπους και ζωα....

Όλα για τη "πρόοδο" και τη 'κονόμα, αγαπητέ μου! Είμαστε τα πειραματόζωα του αδίστακτου ανταγωνισμού της αγοράς, με επίφαση την τεχνολογική προόδο και την εξέλιξη...

Βέβαια, τα αγαθά και οι ευκολίες που μας προσφέρονται είναι ασύλληπτες (ασύρματο internet, κλπ), αλλά σίγουρα χρειάζεται σοβαρή έρευνα (που σημαίνει επιπλέον κόστος) και χρονοβόρες-αυστηρές κλινικές μελέτες για τις επιπτώσεις της κάθε τεχνολογίας πρίν αυτή δωθεί στη "κατανάλωση".

Δηλαδή τι θα γινόταν αν αυτές οι τεχνολογίες καθυστερούσαν να υλοποιηθούν καμμιά δεκαριά χρόνια, απ' τη στιγμή που θα ήταν ασφαλείς για τον άνθρωπο και το περιβάλλον?

@o-Zone: αυτό να το πείς στους γονείς που δίνουν κινητά στα μανάρια τους στο Δημοτικό...
Όσο για τα ασύλληπτα αγαθά που μας παρέχονται έχω κάποιες αμφιβολίες.

@o-Zone: αυτό να το πείς στους γονείς που δίνουν κινητά στα μανάρια τους στο Δημοτικό...

Φίλε messenger, η τεχνολογία π.χ. το ίντερνετ, είναι αναμφισβήτητα ένα τρομερό εργαλείο που προσφέρεται στους απλούς ανθρώπους, αλλά όπως κάθε εργαλείο (π.χ., το μαχαίρι) μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς όφελος ή και ζημία ανάλογα με τις διαθέσεις, τη παιδεία, την πνευματική ισορροπία, κλπ του κάθε χρήστη. Και σίγουρα, δεν αποτελεί ένα καταστροφικό "όπλο" εξ ορισμού...

Καλησπερα σε ολους σας,και καλως σας βρηκα μιας και ειμαι καινουριος στο φορουμ.
Πολυ ενδιαφερον το θεμα που ανοιχτηκε μιας και θελοντας και μη ολοι μας δραστηριοποιουμαστε σε περιβαλλον ακτινοβολιων.Θα ηθελα ως φυσικος να καταθεσω την ταπεινη μου αποψη περι του θεματος αν μου επιτρεπετε..
Κυριοι,η ενεργεια των τυπικων φωτονιων ενος δικτυου wifi κυμαινεται αναλογα με το πρωτοκολο μεταξυ 17*10^-25 και 33*10^-25 joule.αυτο απο μονο του ισως δε λεει κατι.Ομως αυτες οι ενεργειες ειναι κατα 1.000.000.000 φορες μικροτερες απο των τυπικων ακτινων Χ που χρησιμοποιουνται στη διαγνωστικη ιατρικη(οι οποιες αποδεδειγμενα μεταλλασσουν το DNA),και κατα 100.000 φορες μικροτερη απο την ενεργεια φωτονιων του μπλε φωτος(ακινδυνο).
Ειναι κατα τη γνωμη μου υπερβολικος ο θορυβος που δημιουργειται,ΑΛΛΑ:
Τελειως διαφορετικος παραγοντας κινδυνου ειναι η ΑΠΟΣΤΑΣΗ απο πηγες εκπομπης ακτινοβολιων,ακομα και μη ιονιζουσων.Μεγαλη και πολυπλοκη συζητηση,καθως εμπλεκονται φαινομενα συμβολης,ενισχυσης,και χιλια δυο αλλα..
Κατα τη γνωμη μου(και οχι μονο) ο χρυσος κανονας για την ασφαλη χρηση πασης φυσης τετοιων δικτυων ειναι να ειναι μακρυα απο τα σωματα μας και κυριως μακρυα απο τα κεφαλια μας.

Re: Απάντηση: Το Wi-Fi «σκοτώνει» τα δέντρα

Ελπίζω να μη παρεξηγήθηκα με το γέλιο αλλά μου φάνηκε αστείο όπως το είπες, ότι "το πολύ γουάι-φάι κάνει τον άνθρωπο, ζώο"...μου ήρθε η εικόνα μια μάγισσας που μας μεταμορφώνει σε γουρούνια με το ραβδί της!

Ενδιαφέρον link.-bye-

...
Κατα τη γνωμη μου(και οχι μονο) ο χρυσος κανονας για την ασφαλη χρηση πασης φυσης τετοιων δικτυων ειναι να ειναι μακρυα απο τα σωματα μας και κυριως μακρυα απο τα κεφαλια μας.

...και μακρυά από τα φυτά μας πλέον!

Kαλωσήρθες στο avclub!-bye-

E, δεν το κάνουν όλοι!!-bye-