Tokina 11-16mm για Sony a580 ή νέο σώμα + Tokina 11-16mm;

Πέρυσι αγόρασα κάπως διστακτικά τον EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM για όλα τα παραπάνω που αναφέρθηκαν και ειδικά γι' αυτό που γράφει ο nicksoti. Δεν μπορώ να σας πω αν τελικά είναι καλός φακός.

ΕΔΩ μπορείτε να δείτε κάποιες φωτογραφίες, χωρίς καμιά επεξεργασία, που έχω βγάλει για να σχηματίσετε γνώμη.
Ευπρόσδεκτα όλα τα σχόλια και για το φακό αλλά και για τις φωτογραφίες
Αποστόλης

Νομίζω πως με f16 μάλλον τον αδικείς λίγο, με μια γενική ματιά μου φαίνεται μια χαρά για τα χρήματά του ως προς τη γεωμετρία, ζεστά χρώματα καλό contrast αλλά λίγο soft. Πάντως σε αυτές μέρα με f9-f10 μου φαίνεται μια χαρά και από ευκρίνεια, αυτός που είχα ήταν άθλιος ειδικά τέρμα ανοικτός αλλά επαναλαμβάνω έχοντας διαβάσει καλά σχόλια μάλλον έπεσα σε λεμονάκι, βέβαια σε σκοτεινό φακό το "τέρμα ανοικτός" είναι περισσότερο σχήμα λόγου.

Για να καταλήξω, ultrawide zoom τόσο φθηνός, canon stm, που εστιάζει πολύ κοντά και σφαιράτα και από το LV σε dual pixel ή hybrid af σώμα, σταθεροποίηση, είναι ευκαιρία. Οι tokina είναι άλλη κλάση φακών, φωτεινότεροι με καλά κρύσταλα - επαναλαμβάνω ο 11-20 σε ανάλυση δείχνει να μην έχει πρόβλημα να διαχειριστεί τα 16mpixel σε 4/3 crop φορεμένος στην e-m1, αλλά με κάποιες ατέλειες που άλλοι τις ανέχονται άλλοι όχι. Από sigma 10-20 έχω δει αρχεία, δεν τον λες και ξυράφι αλλά μου αρέσει ο χαρακτήρας του και η γεωμετρία στις λήψεις, δεν είχα κάτσει να μετρήσω απλά μου άρεσαν οι φωτογραφίες που έβλεπα.

Ψηφίζω λοιπόν canon 10-18 λόγω ζεστών χρωμάτων και καλού contrast, minimum απόστασης εστίασης, stm μοτέρ και τιμής, και tokina 12-28 f4 λόγω εύρους, σταθερού διαφράγματος και επίσης τιμής.

:ears:
Ως κάτοχος και της α580 αλλά και του tokina 11-16 2.8 μπορώ να σου πω ότι γράφει πολύ καλά. Βέβαια εγώ τον χρησιμοποιώ περισσότερο με την α77ΙΙ αλλά και με την α580 στα δικά μου μάτια είναι καλός. Όσο για άλλο σώμα γιατί δεν κοιτάς καμιά μετ/νη α77, ή ακόμη καλύτερα την νέα α68;
Αν θυμάμαι καλά τον φακό τον είχα αγοράσει 500 ευρώ καινούριο. Στο purnima τον είχα βρει 430 ευρώ αλλά δεν πρόλαβα.

Φίλε Buck επεξεργάζομαι το σκεπτικό σου... Πλεονέκτημα είναι το κοινό mοunt.

Μπορώ να αγοράσω πρώτα έναν καλό φακό, και στην πορεία (είτε χαλάσει η a580 είτε όχι) να ψαχτώ για SLT σώμα, που με δελεάζει ως απλούστερη και ταχύτερη λειτουργία.
Το θέμα είναι ποιος ευρυγώνιος είναι best buy για sony...

Επανέρχομαι μιας και μάλλον (?) έχω καταλήξει στον sigma 8-16mm http://www.ebay.com/itm/201377802122?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK:MEBIDX:IT
όσον αφορά τα mm (και όχι τα € :furious3: ).
Αν υπάρχει καμία συμβουλή είτε σχετικά με το φακό είτε σχετικά με εύρεση καλής τιμής (για τα 739€ που ζητούν εδώ δεν υπάρχει περίπτωση!) :ears:
Ευχαριστώ προκαταβολικά!
(θα τον ήθελα πιο φωτεινό αλλά μάλλον δε μπορούμε να τα έχουμε όλα...)