Topfield TF7700HDPVR ή Clarke tech 5000 hd ?

Stark

Established Member
28 October 2007
109
Παίδες για δώστε τα φώτα σας ,μια και φτάνει η 46Χ3500.

Θέλω να βλέπω Premiere (και τα HD).

Ερωτήσεις

1.Από τους 2 ποιός είναι καλύτερος?
2.Μπορώ να συνδυάζω στην ίδια συσκευή NOVA και PREMIERE (HD),χωρίς βγάλε-βάλε κάρτες.(Να είναι μόνιμα συνδεδεμένες)?
3.Μπορώ με τις συγκεριμένες συσκευές να γράφω NOVA και να βλεπω PREMIERE ,χρειάζεται ειδική συνδεσμολογία?
4.Προφανώς παίζουν Premiere HD με συνδρομητική κάρτα από CI ,παίζουν όμως και με τις γνωστές -άγνωστες κάρτες ,διαβόλων,δεινοσαύρων κλπ.?
5.Ξέρετε κάποιον που να πουλάει κανονική συνδρομή Premiere στην Αθήνα και να είναι αξιόπιστος?
6.Πρόταση για καλό πιάτο και LNB (2) για HOT και ASTRA στα 110-120 cm?

Ξέρω ότι είναι πολλές και εξαντλητικές οι ερωτήσεις .

Ευχαριστώ

---STARK---

PS.Αμα βαριέστε το γράψιμο στείλτε PM με κινητό να σας πάρω τηλέφωνο.

Αν θες να δεις Premiere με νόμιμη συνδρομή, τότε μπορείς και στους δύο, αλλά στον Topfield θα χρειαστείς και μοντούλα για την κάρτα (c.i.cam) ενώ στον Clarck Tech ίσως να μη χρειαστείς, αφού διαθέτει και ucas (λεω ίσως γιατι δεν ξέρουμε αν θα υποστηρίζει σωστά το νέο nagra3, αν όχι και σ αυτόν θα χρειαστεί μοντούλα). Για ...μη νόμιμη θέαση ισχύουν τα ίδια (μοντούλα στον 7700 και ucas στον 5000, αλλά όσο κρατήσει το nagra2...)
To 1 δεν έχει εύκολη απάντηση, καλύτερος σε τι; (πάντως στο επόμενο τεύχος των Δορυφορικών Νέων που βγαίνει Σαββατο ή Δευτέρα θα υπάρχει συγκριτικό όλων των HD δεκτών που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, οπότε και θα δω κι εγω περισσότερα).
2.Ναι μπορείς, αφού και οι 2 έχουν τουλάχιστον 2 σλοτ common interface και μπορεις να βαλεις τις κάρτες με αντίστοιχες μοντούλες
3.Οχι δεν μπορείς, γιατι δεν έχουν διπλό τιούνερ (κανείς εκ των 2). Ομως ο Clarck Tech 5000 C (που κυκλοφορεί και στην Ελλάδα) διαθέτει δεύτερο τιούνερ για επίγεια ψηφιακή (C=Combo), αυτό θεωρητικά λέει ότι μπορεί να δεχτεί δεύτερο τιούνερ, δεν ξέρω όμως αν η εταιρεία τον βγάζει και με δεύτερο δορυφορικό τιούνερ (και αλλη κωδική ονομασία. Φυσικά και δεύτερο τιούνερ να έχεις χρειάζεσαι ειδική συνδεσμολογία (twin lnb, δεύτερο ομοαξονικό και ενδεχομένως δεύτερο πιάτο ή παράκεντρο λνβ για κοντινούς δορυφόρους, καθώς αυτά που θες να γραφεις και να βλέπεις δεν είναι ούτε στον ίδιο δορυφόρο)
4.Προφανώς παίζουν, ο 5000 παίζει τα παραπάνω και χωρίς κάρτες, αφού δέχεται και "ανεπίσημο" λογισμικό
5.Αυτή την στιγμή δεν νομίζω να υπάρχει, αφού όλοι ...μπαίνουν απο την πίσω πόρτα! Μόλις (και εφόσον) κλείσει η πίσω πόρτα σίγουρα θα φέρουν αρκετοί, αφού το πακέτο πλέον είναι εύκολης λήψης, ενδιαφέρει αρκετούς και το κυριότερο διατίθεται και με σκέτη κάρτα (δεν ισχύει πλέον για πολλά πακέτα αυτό)
6.Ας σου πει κάποιος άλλος αν θελει...
Ολα αυτά ειναι καλύτερα να τα απαντάμε στο φόρουμ παρά με ΠΜ, γιατι έτσι μπορούν να τα δουν όλοι!

Για το 5, συμπληρώνω ότι συνδρομή στο Premiere μπορείς να προμηθευτείς από την εταιρία Sat 4 All στη Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310-940977.
Για το 6 σου προτείνω κάτοπτρο αλουμινίου και LNB MTI λευκά.

Απάντηση: Re: Topfield TF7700HDPVR ή Clarke tech 5000 hd ?

3.Οχι δεν μπορείς, γιατι δεν έχουν διπλό τιούνερ (κανείς εκ των 2). Ομως ο Clarck Tech 5000 C (που κυκλοφορεί και στην Ελλάδα) διαθέτει δεύτερο τιούνερ για επίγεια ψηφιακή (C=Combo), αυτό θεωρητικά λέει ότι μπορεί να δεχτεί δεύτερο τιούνερ, δεν ξέρω όμως αν η εταιρεία τον βγάζει και με δεύτερο δορυφορικό τιούνερ (και αλλη κωδική ονομασία. Φυσικά και δεύτερο τιούνερ να έχεις χρειάζεσαι ειδική συνδεσμολογία (twin lnb, δεύτερο ομοαξονικό και ενδεχομένως δεύτερο πιάτο ή παράκεντρο λνβ για κοντινούς δορυφόρους, καθώς αυτά που θες να γραφεις και να βλέπεις δεν είναι ούτε στον ίδιο δορυφόρο)
Να συμπληρώσω πως ο Topfield 7700 HD PVR είναι εξοπλισμένος με δύο tuner και ότι έχει την δυνατότητα Dual Decoding.
Με το 1 tuner είναι ο απλός 7700 HD.
O Clarke Tech δεν διατίθεται με δύο DVB -S Tuner, μόνο ως combo με δορυφορικό και επίγειο ψηφιακό.

Να συμπληρώσω πως ο Topfield 7700 HD PVR είναι εξοπλισμένος με δύο tuner και ότι έχει την δυνατότητα Dual Decoding.
Με το 1 tuner είναι ο απλός 7700 HD.
Έχει βγει και ο 7710 που είναι απλός HD με δύο tuners.

Έχει βγει και ο 7710 που είναι απλός HD με δύο tuners.
Εδώ τον βρήκα http://www.hm-sat-shop.de/hdtv-receiver/topfield-tf-7710-hsci-hdtv-sat-silb.html αλλά προφανώς το "with 2 tuners" έχει γραφτεί εκ παραδρομής (μάλλον common interfaces εννοεί). Επίσης έχει βγει και ο 7720 με πανομοιότυπα χαρακτηριστικά. Γιατί τόσα μοντέλα άραγε;:confused:

Δεν φαντάστηκα ότι ο 7700 PVR διαφέρει απο τον 7700 πέραν του PVR, κακώς του έδωσαν την ίδια ονομασία τότε... και πραγματι προς το παρόν δεν έχει έρθει στην Ελλάδα

Παίδες ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές σας.

Πράγματι πάρα πολλά μοντέλλα TOPFIELD .Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ,αλλά υπάρχουν στη Γερμανία και μια και θα πάω ένα ταξιδάκι κατά Μόναχο μεριά σε 10 μέρες λέω να χτυπήσω κάποιον από τους δύο.
Δυστυχώς ακόμα δεν αποφάσισα ....

Ισως βοηθήσουν και τα δορυφοροπεριοδικά που κυκλοφορούν αύριο-μεθαύριο.

Πάντως πιστεύω όποιον και να επιλέξω δεν θα έχω πρόβλημα.

Παρεπιπτόντως ξέρετε κανένα καλό εγκαταστάτη (με σχετικά όργανα εννοείται και όχι τον Γιατρό των πιάτων ο Μάστρο Μήτσος) που να εξυπηρετεί Μελίσσια ??

Ευχαριστώ και πάλι

---STARK---

Παίδες ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές σας.

Πράγματι πάρα πολλά μοντέλλα TOPFIELD .Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ,αλλά υπάρχουν στη Γερμανία και μια και θα πάω ένα ταξιδάκι κατά Μόναχο μεριά σε 10 μέρες λέω να χτυπήσω κάποιον από τους δύο.
Δυστυχώς ακόμα δεν αποφάσισα ....

Ισως βοηθήσουν και τα δορυφοροπεριοδικά που κυκλοφορούν αύριο-μεθαύριο.

Πάντως πιστεύω όποιον και να επιλέξω δεν θα έχω πρόβλημα.

Παρεπιπτόντως ξέρετε κανένα καλό εγκαταστάτη (με σχετικά όργανα εννοείται και όχι τον Γιατρό των πιάτων ο Μάστρο Μήτσος) που να εξυπηρετεί Μελίσσια ??

Ευχαριστώ και πάλι

---STARK---
έχεις pm.