Τοποθετηση δίπολων

MoDis

Supreme Member
20 June 2006
3,660
στον κοσμο μου...
Καλησπερα χρονια πολλα και καλη χρονια σε ολους (σε οσους το διαβασουν αυριο).

Στα πλαισια αναβαθμισης του home cinema , μια απο τις αλλαγες ειναι η αντικατασταση των πισω ηχειων. Παραγγελθηκαν και αναμενω 2 διπολα της crystal audio.

Η ερωτηση ειναι η ακολουθη , σκοπευω να τα εγκαταστησω στις θεσεις που φαινονται στις φωτογραφιες που ακολουθουν , το θεμα ειναι ομως οτι θα τοποθετηθουν σε εσοχες του τοιχου ...
Θα εχω προβλημα αντανακλασεων και παραμορφωσης του ηχου και θα ακουω οτι να'ναι ?

Ευχαριστω και καλες γιορτες σε ολους .

Attachments

• DSC04850right.jpg
    DSC04850right.jpg
    72.7 KB · Views: 71
  • DSC04862left.jpg
    DSC04862left.jpg
    28.2 KB · Views: 66
Last edited:
χρονια πολλα, καλη χρονια...
τα ηχεια να τα βαλεις κατω απο το δοκαρι.Θα ειναι καλυτερα απο εκει που εχεις τα αλλα.\,που βλεπω στην φωτο

Καλησπερα , καλη χρονια σε ολους.

Κατω απο το δοκαρι ... , μαλιστα...
Ο πρωτος καναπες ομως εφυγε (και μαλλον θα μπουν 2 πολυθρονες) και εγω χρησιμοποιω ως επι τον πλειστον τον καναπε Νο2 (τον μπλε σκουρο) , η θεση που προτεινετε εξακολουθει να ειναι η ιδια?
μηπως να παρω αλλο ενα ζευγαρι , ή να αφησω και αυτα που χρησιμοποιω ηδη ή ειναι τοο much ?

Υπ'οψιν οτι παμε σε αναβαθμιση 7.1 οποτε θα μπουν και 2 sb (αργοτερα μαλλον) στο τοιχο πισω ... διπλα στο προβολεα ...

Last edited:
Καλησπερα , καλη χρονια σε ολους.

Κατω απο το δοκαρι ... , μαλιστα...
Ο πρωτος καναπες ομως εφυγε (και μαλλον θα μπουν 2 πολυθρονες) και εγω χρησιμοποιω ως επι τον πλειστον τον καναπε Νο2 (τον μπλε σκουρο) , η θεση που προτεινετε εξακολουθει να ειναι η ιδια?
........

Αρα τα τοποθετείς στην ίδια ευθεία με τον καναπέ Νο 2, εκεί δηλαδή που έχεις τώρα τα surround. Oμως δεν θα έχεις ελεύθερο χώρο προς την πίσω διεύθυνση καθότι υπάρχει πίσω τοίχος. Οπότε μήπως θα πρέπει να ξανασκεφτείς το αν θα χρησιμοποιήσεις τελικά δίπολα;

Last edited:
Προσωπικά θεωρώ ότι τα δίπολα ηχεία και στον συγκεκριμένο χώρο δεν θα κάνουν σωστά την δουλειά τους.Υπάρχει επίσης περίπτωση να χαλάσουν πολύ τον περιφερειακό ήχο αντί να τον φτειάξουν.Εχουμε πεί πάμπολες φορές......γιά να έχουμε ένα μεγάλο αμάξι γιά παράδειγμα, θα πρέπει να το χωράει και το Parking που διαθέτουμε!!!!