Τοποθετηση επιπλεον LNB

joanast

Established Member
18 December 2010
194
Καλησπερα σας και χρονια πολλα!

Σας νεος σχετικα στα περι δορυφορικων, εχω και γω μια απορια.
Εχω πιατο ενος μετρου και 2 lnb, το κεντρικο στραμενο στον astra 19 και τον δευτερο στον hotbird 13. Σκεφτομαι να βαλω τουλαχιστον ενα επιπλεον. Γινεται και αν ναι ποιον/ποιους δορυφορους μπορω να στοχευσω;

Σας ευχαριστω

Με ένα LNB στενού λαιμού (αν δεν χωράει το κανονικό) τις 16Ε.
h**p://gr.kingofsat.net/pos-16E.php

Όταν λες 1μ, εννοείς 1.00x1.1x ?

Στην κεντρική Ελλάδα μπορείς εύκολα να έχεις λήψη στις τροχιακές θέσεις 9Ε, 23.5Ε. Πιθανόν να μπορέσεις και στις 26Ε, 28.2Ε, 39Ε κάποιες συχνότητες. Ενδεχομένως και σε ακόμα περισσότερους δορυφόρους.

Βέβαια αυτά προϋποθέτουν ότι διαθέτεις τις κατάλληλες βάσεις στήριξης των LNB και ότι υπάρχουν ελεύθερες υποδοχές στον diseqc διακόπτη σου.

Δεν το εχω μετρησει ακριβως παιδια θα πρεπει να ανεβω στην ταρατσα μαλλον. Οταν το ειχα αγορασει (προ πολλων ετων...) θυμαμαι οτι ειχα βαλει ενος μετρου. Φανταζομουν εως σημερα πως το 1 μετρο ηταν διαμετρος και οχι το καθετο ή το οριζοντιο ανοιγμα μονο.
Ειμαι στην Αθηνα. Αρα πιανω καποιους επιπλεον ετσι; Συγχωρεστε με για την ασχετοσυνη μου, αλλα ο diseqc διακοπτης ποιος ειναι; :proud:

Μερικά πιάτα δεν είναι εντελώς κυκλικά αλλά ελλειψοειδή. Γι' αυτό μιλάμε για τη μεγάλη και τη μικρή διάμετρο. Κανονικά, το μέγεθος του πιάτου πρέπει να προσδιορίζεται με βάση τη μικρή του διάμετρο, δηλαδή ένα πιάτο 1.00x1.10 λέγεται ενός μέτρου. Η πιο πλήρης περιγραφή, όμως, πρέπει να περιλαμβάνει και τα δύο νούμερα. Ουσιαστικά, η ανακλαστική επιφάνεια (εμβαδό) είναι αυτό που μετράει.

O διακόπτης diseqc βρίσκεται κοντά στο δορυφορικό πιάτο και είναι η συσκευή στην οποία συνδέονται όλα τα LNB της εγκατάστασης όταν είναι από 2 και πάνω. Από το διακόπτη αυτό φεύγει ένα καλώδιο προς το δέκτη, ο οποίος μπορεί με τις κατάλληλες εντολές-σήματα να διαλέγει από ποιο LNB θα έρχεται το σήμα κάθε φορά.

Σας ευχαριστω ολους παιδια για το ενδιαφερον σας!

Αρα μπορω να πιασω και αλλους δορυφορους, αλλα κατα πασα πιθανοτητα μονο των 16 μοιρων με καποια επιτυχια ε;

Το βασικό είναι να κάνεις τις δοκιμές σου με την ησυχία σου.
Από εκεί και πέρα, η λήψη σου μπορεί να είναι καλύτερη απ' ότι και να σου πούμε εμείς.
Δοκιμάζεις σίγουρα για 9Ε, 23Ε αλλά και πιο πέρα.
Εμείς θα περιμένουμε να μας ενημερώσεις για την λήψη μετά τις δοκιμές σου!:2thumb22sup:

Θα ξεκινησω αμεσα τις δοκιμες!
Βασικα με ενδιαφερει ο 16Ε διοτι εκει υπαρχει το πακετακι του Tring που απο οτι μαθαινω θα εχει ελληνικο πρωταθλημα και του χρονου και το σκεφτομαι σοβαρα! Οποτε για αρχη θα επικεντρωθω σε αυτον. Εχει διαφορα μια συνδρομη περιπου 150 ευρω ετησιως για να βλεπεις το ελληνικο πρωταθλημα σε συγκριση με τα περιπου 600 που χρειαζονται για να το βλεπεις απο την nova... :a0210:

Εκτός από τις 16 μοίρες το σίγουρο είναι ότι θα μπορέσεις να βγάλεις και 9 και 23,5 με καλό σήμα. Παραπάνω δεν θα μπορέσεις να έχεις ικανοποιητικό αποτέλεσμα...

Ε... 3 επιπλεον δορυφοροι με ενα μετρο πιατο δεν ειναι και ασχημα ετσι;

Αρα 4 lnb? Πως θα μπορεσω να τα βαλω ολα αυτα, να τα συνδεσω κλπ; Βουνο μου φαινεται ολο αυτο! :chinscratch: