Τοποθέτηση ηχείων και καλωδίων

ela002

Established Member
28 May 2010
116
Γεια χαρά, θέλω να τοποθετήσω τα surround σε τοίχο πίσω από το καθιστικο και θα τους δώσω μια κλίση 110 μοίρες και σε ύψος περίπου στα 20-50 εκατοστά από το υψός των αυτιών. Το ένα ηχείο είναι σε σημείο που υπάρχει καλοριφέρ και δεν υπάρχει πλαινος τοίχος (τζαμαρία).

- Θα υπάρχει θέμα αν το ηχείο είναι λίγο πιο ψηλά από το καλοριφέρ; Αν ναι θα μπορούσα να βάλω ένα ραφάκι πάνω από το καλοριφέρ.

- Το καλώδιο θα έχει θέμα να περάσει ακριβώς κάθετα και πίσω από το καλοριφέρ (έχει ένα κενό μεταξύ τοίχου και καλοριφέρ 3.5 εκατοστά).

Ευχαριστώ.

Re: Απάντηση: Τοποθέτηση ηχείων και καλωδίων

Για τι απόσταση μιλάς,μεταξύ ηχείου και καλοριφέρ;

Σίγουρα 50 εκατοστά πιο πάνω από το καλοριφέρ. Το Καλώδιο δεν ξερω αν μπορεί να κατέβει κάθετα πίσω του ή πρέπει να κάνει ενα σχήμα Γ που θα φαίνεται πιο άσχημα.

Το καλώδιο μπορείς να το περάσεις με καναλάκι και δε θα έχεις κανένα πρόβλημα.
Τώρα για το ηχείο παίζεται....
Εγώ βέβαια σε μία ανάλογη απόσταση έχω βάλει τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρα και δεν εχω πρόβλημα εδώ και 3 χρόνια. Με τη συστολή διαστολή τώρα η καμπίνα του ηχείου δεν ξέρω αν μπορεί να πάθει κάτι μακροπρόθεσμα.

Οπότε αν το βάλω λίγο ακόμα πιο ψηλά το ηχείο και από πάνω ακριβώς από το καλοριφέρ βάλω ένα ραφακι να κόβει τη ζεστη προς τα πάνω λογικα θα είναι καλύτερα;

Last edited:
Ο θερμός αέρας πάντα πάει προς τα πάνω, βάλε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ κάτι μεταξύ ηχείου και καλοριφέρ, επίσης για κενό 2-3 εκατοστών δεν θα συνιστούσα το καλώδιο να περάσει από πίσω, μακροπρόθεσμα θα την πάθεις τη ζημιά.

Ο θερμός αέρας πάντα πάει προς τα πάνω, βάλε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ κάτι μεταξύ ηχείου και καλοριφέρ, επίσης για κενό 2-3 εκατοστών δεν θα συνιστούσα το καλώδιο να περάσει από πίσω, μακροπρόθεσμα θα την πάθεις τη ζημιά.

Θα αυξήσω την απόσταση όσο γίνεται 60 cm πάνω από το καλοριφέρ. Η κορυφή του καλοριφέρ είναι στο ύψος των αυτιών. Θα βάλω κάτι σαν ραφάκι αρκετά χοντρό και με κάποια επιφάνεια επιπλέον από κάτω του να μπλοκάρει επιπλέον την ζέστη.

Το καλώδιο θα έχει θέμα έστω και αν μπει σε κανάλι μικρό ; Αλλιώς παράκαμψη γύρω από το καλοριφέρ.

Και το κανάλι πλαστικό είναι, αργά η γρήγορα θα παραμορφωθεί απ τη ζέστη και θα πάρει η μπάλα και το καλώδιο, μακριά τα ηλεκτρονικά και τα καλώδια από πηγές θέρμανσης.