τοποθετηση ηχειων

nubair

New member
25 December 2007
45
Λογω αλλαγης διαρυθμισεις του σπιτιου σκεφτομαι να πανε τα καλώδια πισω απο τον τοιχο.Αυτο ειναι ενα σχεδιο του σπιτιου κακο-φτιαγμενο απο εμενα για να παρετε μια ιδεα.Στο μυαλο μου το εχω περιπου καπως ετσι!
Oπου το κοκκινο θα πανε τα ηχεια και πορτοκαλι σκεφτομαι το sub.
Ολο το σπιτι ειναι περιποθ 75 τμ οποτε η σαλονο-κουζινο-τραπεζαρια ειναι περιπου 45 και ο χωρος της tv περιπου 13τμ.
Τι αλλαγες με βαση τις σκεψεις μου θα μπορουσα να κανω?

Eπισης αυτην την στιγμη παιζω με denon 1910,dali concept 6,dali concept 2 dali concept center και για sub venodyne impact 12.
Aξιζει δεδομενου οτι ο χωρος ειναι μικρος να παρω δυο διπολα για πλαγια surround και τα concept 2 να μεταφερθουν πιο πισω για surround b?

Αν το αφησεις 5.1 νομιζω οτι εισαι μια χαρα. Αν πας για 7.1 τα back που θα τα βαλεις? Για τα διπολα εγω προσωπικα ειμαι επιφυλακτικος με βαση το σχεδιο παντα.

Αν παω για 7,1 το back θα μπουν στο δοκαρι που εχει αναμεσα στην τραπεζαρια και στον χωρο της tv.Σχετικα ομως πιο ψιλα απο τα αλλα ηχεια!

Αν τοποθετήσεις τα δίπολα στον τοίχο εκατέρωθεν της θέσης θέασης και σε ύψος 1,8 έως 2,0 μέτρα max, δεν θα έχεις πρόβλημα. Τα surround back μπορείς να τα βάλεις στο δοκάρι με κλίση προς την θέση θέασης.

Κατα την ταπεινη μου αποψη δεν ειναι καλη λυση τα διπολα για το πλαι (για τον χωρο σου).

Συμφωνω με mr. rebelo δλδ.

οκ οποτε ξεχναμε τα διπολα!
Σαν τοποθετηση ειναι σωστη?Κατι το οποιο θα πρεπει να προσε3ω τωρα που ειμαι σε φαση οικοδομης?
Ρωταω για να μην τραβαω τα μαλλια μου μετα!

Ναι ειναι σωστη.
Ιδανικα, τα 2 περιφερικα (οχι τα surround back) πρεπει να βρισκονται εκατερωθεν του καναπεως.

Κατα την ταπεινη μου αποψη δεν ειναι καλη λυση τα διπολα για το πλαι (για τον χωρο σου).

Συμφωνω με mr. rebelo δλδ.

Γιατί καλέ κύριε; Εγώ μια χαρά θέσεις βλέπω για δίπολα.. Ιδανικές..

Απάντηση: Re: τοποθετηση ηχειων

Δημητρη νομιζω οτι το διπολο πρεπει να τοποθετηθει το πολυ μεχρι την θεση ακροασης και οχι πισω απο αυτη. Εκει περα υπαρχει ομως πορτα και δεν ξερω αν μπορει να τοποθετηθει εκει. Απο την αλλη αν παει μπροστα απο την πορτα ισων να ειναι παρα πολυ κοντα στα κυριως ηχεια. Επισης θεωρω αρνητικο για τα διπολα οτι δεν υπαρχει τοιχος πισω. Γι αυτους τους λογους ειμαι λιγο επιφυλακτικος με τα διπολα.

Απάντηση: Re: τοποθετηση ηχειων

Κατι το οποιο θα πρεπει να προσε3ω τωρα που ειμαι σε φαση οικοδομης?
Ρωταω για να μην τραβαω τα μαλλια μου μετα!

Ναι. Αν περασεις καλωδια ηχειων μεσα στον τοιχο φροντισε να αφησεις αρκετο καλωδιο. Πολλοι το κοβουν κοντο και μετα ψαχνουν τροπο να το επιμηκύνουν.

Re: Απάντηση: Re: τοποθετηση ηχειων

Δημητρη νομιζω οτι το διπολο πρεπει να τοποθετηθει το πολυ μεχρι την θεση ακροασης και οχι πισω απο αυτη. Εκει περα υπαρχει ομως πορτα και δεν ξερω αν μπορει να τοποθετηθει εκει. Απο την αλλη αν παει μπροστα απο την πορτα ισων να ειναι παρα πολυ κοντα στα κυριως ηχεια. Επισης θεωρω αρνητικο για τα διπολα οτι δεν υπαρχει τοιχος πισω. Γι αυτους τους λογους ειμαι λιγο επιφυλακτικος με τα διπολα.

To σχεδιο οπως ειπα ειναι τελειως προχειρο.Δλδ η πορτα μπορει να ειναι λιγο ποιο δεξια η λιγο πιο αριστερα!Επισης ο καναπες μπορει να τοποθετηθει πιο μπροστα η πιο πισω ωστε να τοποθετησουν στην θεση ακροασης!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: τοποθετηση ηχειων

To σχεδιο οπως ειπα ειναι τελειως προχειρο.Δλδ η πορτα μπορει να ειναι λιγο ποιο δεξια η λιγο πιο αριστερα!Επισης ο καναπες μπορει να τοποθετηθει πιο μπροστα η πιο πισω ωστε να τοποθετησουν στην θεση ακροασης!

Εγω μιλαω παντως σε σχεση με το σχεδιο που βλεπω.

Re: Απάντηση: Re: τοποθετηση ηχειων

Αν το σχέδιο είναι σχετικά ακριβές, IMHO δεν θα υπάρχει πρόβλημα με δίπολα.

Αρκεί όντως να είναι μέχρι και λίγο πιο πίσω από τη θέση ακρόασης.

Να μη σου πω ότι προσωπικά τα προτιμώ να είναι και λίγο πιο πίσω..

Ο πίσω τοίχος υπάρχει, αλλά δεν είναι και τόσο κοντά.. δεν θα το θεωρούσα απαγορευτικό.

Δλδ αξιζει να επενδυσω σε διπολα?
Θα υπαρχει διαφορα στις ταινιες σε σχεση με τα concept 2 που εχω τωρα?

Αν το σχέδιο είναι σχετικά ακριβές, IMHO δεν θα υπάρχει πρόβλημα με δίπολα.

Αρκεί όντως να είναι μέχρι και λίγο πιο πίσω από τη θέση ακρόασης.

Να μη σου πω ότι προσωπικά τα προτιμώ να είναι και λίγο πιο πίσω..

Ο πίσω τοίχος υπάρχει, αλλά δεν είναι και τόσο κοντά.. δεν θα το θεωρούσα απαγορευτικό.

Το ίδιο πιστεύω κι εγώ.
Αν τοποθετήσεις τα δίπολα στον τοίχο εκατέρωθεν της θέσης θέασης και σε ύψος 1,8 έως 2,0 μέτρα max, δεν θα έχεις πρόβλημα. Τα surround back μπορείς να τα βάλεις στο δοκάρι με κλίση προς την θέση θέασης.

Θεωρω οτι ο πισω τοιχος ειναι πολυ μακρια (σε σχεση με τον μπροστα) και απο οτι εχω δει σε διαφορα σχεδιαγραμματα αναφορικα με την τοποθετηση των διπολων ηχειων, αυτα πρεπει να ειναι απο το μεσον του δωματιου και πισω.

7-1-speaker-setup-400x300.jpg

dolby-truehd-dts-hd-speaker-setup-400x300.jpg

5-1-speaker-setup-400x300.jpg

Τελος παντων, μπορει και να κανω λαθος, αλλα εαν το πλατος του δωματιου στο σημειο που ειναι ο καναπεας, ειναι τουλαχιστον 3+ μετρα, μονοπολα θα ελεγα.

Αν παμε στην λυση με τα διπολα και το κανω 7,1 τελικα ποια διπολα επιλεγατε με βαση το setup που εχω?Κοστος 250ε-300ε!