Τοποθέτηση Κεντρικού Ηχείου

cdrov

Established Member
26 March 2008
114
Ηθελα να ρωτήσω αν μπορώ το κεντρικό ηχείο (στη περίπτωση μου το BW HTM61) να το τοποθετήσω όρθιο (αντί για οριζόντιο) καθώς είναι αρκετά ψηλό για να μπεί μπροστά ακριβώς από την τηλεόραση (20 εκ οπότε είναι αναπόφευκτο να μην κρύβει την τηλεόραση.

Επίσης σκεφτομαι να φτιαξω ενα έπιπλο το οποίο να έχει θέση για το ηχείο λίγο πιο δεξια (λίγο???) από το κέντρο τη τηλεόρασης - πιο συγκεκριμένα εκεί που τελειώνει η βάση της σχεδόν στην άκρη της οθόνης (42ιν phillips) Λέτε να χαλάει η εικόνα του ήχου????

Επίσης ποιο το ενδεχόμενο να μπουμάρει το ηχείο επειδή θα είναι πάνω στο ξύλινο έπιπλο??? Πρέπει να κάνω κάτι???

Τέλος πόσο χώρο πρέπει να αφήσω δεξια και αριστερά (και φυσικά πάνω) σε ένα ΟΝΚΥΟ 906 στο ντουλάπι που θα μπεί ωστε να αεριζεται σωστά????:grandpa:

Ο δικός μου Onkyo 906 αριστερά & δεξιά δεν έχει καθόλου περιθώριο. Από πάνω έχει γύρω στους 5 πόντους. Παίζει 7 4 Ohm ηχεία σε οχι χαμηλές εντάσεις για πολύ ώρα και δεν καταλαβαίνει τίποτα. Οσον αφορά την τοποθέτηση του κεντρικού η οριζόντια θέση είναι δεσμευτική. Τοποθέτησέ το και οριζόντια αλλά και κάθετα και θα δεις και μόνος σου τις διαφορές !

Γιάννη αν θυμάμε καλά εσύ το έχεις κέντρο κέντρο, εγώ όπως και να έχει θα πρέπει να το έχω πιο αριστερά από το κέντρο της οθόνης μου

Εάν είναι λίγο δεν θα έχεις πρόβλημα ιδιαίτερο. Επίσης εάν υπάρχει η δυνατότητα να το στρίψεις προς το κέντρο δεν θα έχεις απολύτως κανένα πρόβλημα. Πάνω από την TV δεν μπαίνει ?

Οχι δυστυχώς το ηχείο πέραν του ότι είναι 14 κιλά έχει διαστάσεις 20εκΧ55εκΧ35εκ οπότε είναι μανίκι η τοποθέτηση....Είμαι έτοιμος να παραγγείλω ένα έπιπλο το οποίο φοβάμαι ότι αν αφήσω κενό κάτω από την τηλεόραση θα είναι πολύ άσχημο...οπότε αφήνω κενό στο δεξί τμήμα του....

Εχεις σκεφτεί,και αν σε βολεύει βέβαια να το τοποθετήσεις σε μαμά βάση;
Νομίζω βγαίνει γι αυτό το ηχείο..η κάνω λάθος;

Μαμά Βάση Εννοείς μπροστά από το έπιπλο προφανώς.. Υπάρχει άραγε??? Σκέφτομαι να το δοκιμάσω και όρθιο να δούμε τι λέει