Τοποθέτηση LG-AF115 σε 117'' πανί

dimitris__

AVClub Addicted Member
23 November 2007
2,012
Γλυκά Νερά Αττικής
Αύριο έρχεται το πανί για τον projector!

Είναι το παρακάτω:
Visivo Electric Screen Pro (270 x 190 cm) 16:9

Αν έχετε τη διάθεση, δώστε μου τα φώτα σας για την τοποθέτηση του projector. Μπαίνοντας στο projectorcental.com μου δίνει τις εξής ρυθμίσεις:

lgaf115.png

Η σταθερά είναι το πανί - 260m "ωφέλιμο" πλάτος (117''). Το zoom και το throw distance μπορώ να τα μεταβάλλω.

Με βάση αυτό το πανί μου δίνει throw distance 4.2m και zoom 1,51x. Φωτεινότητα από αυτή την απόσταση μου δίνει 53 nits. Όλα είναι στο "πράσινο" έτσι.

Το ερώτημά μου είναι: Δεν κερδίζω σε τελική εικόνα (π.χ. φωτεινότητα) αν βάλω τέρμα zoom (1.8x) και προβάλλω από πιο κοντά; Δηλαδή:

lgaf1152.png

Μου φαίνεται πιο λογικό, αλλά τα sliders φεύγουν από το ιδανικό (πράσινο).

Τι λετε να κάνω από τα δύο;

Tελικα βλεπω τον lg απο την μερα που τον εφερε το πλαισιο πουλαει τρελα μεχρι και πολυ γνωστα ατομα στο forum τον πηραν και δεν ειδα να το ανακοινωνουν :BDGBGDB55:

την ιδια απορια εχω και γω...
τι ειναι καλυτερο? τερμα zoom και κοντα ή κλειστο zoom και μακρυα??
προσωπικα θα ελεγα το 1ο, αλλα γενικα στους τηλεφακους όσο ζουμαρεις τοσο χανεις σε ευκρινια, οποτε παμε για το 2ο??

και η εξηγηση γιαυτο ειναι?? θεμα ποιοτητας φακού? τα nits δεν πεφτουν οσο απομακρυνομαστε απο την οθόνη? :chinscratch:

ας πει καποιος ρε παιδια... να μαθαινουμε και μεις οι νουμπιδες...:chinese:

Όσο πιό κοντά στην οθόνη μπορείς. Ο φακός να είναι στο wide, γιατί τότε αφήνει την μέγιστη φωτεινότητα να περάσει. Όπως οι φακοί στις φωτογραφικές μηχανές, στο full zoom τα f-stops μεγαλώνουν, δηλαδή περνάει λιγότερο φως.

Στα 3.8 μέτρα βάλτον απόσταση φακός-πανί. Οι τιμές nits που δίνει το projectorcentral αφορούν λειτουργία high της λάμπας. Στις ταινίες δουλεύουμε στο low, οπότε υπολόγιζε περίπου τα μισά nits. Νομίζω ότι με περίπου 35 nits στο low mode είναι ΟΚ για ταινία με πλήρη συσκότιση...