τοποθέτηση προβολέα & πανιού

dany the dog

New member
24 June 2011
4
Καλησπέρα !!
Θα ήθελα τα φώτα σας μιας και δεν έχω ιδέα από προβολείς και πανιά .
Έχω τον sony Sony VPL-VW40 με βάση περίπου στα 20 εκατοστά και μια ηλεκτρική οθόνη 2χ2.
Θα ήθελα να μου πείτε πως θα ήταν καλύτερα να τα τοποθετήσω
Ύψος ταβανιού 3 μέτρα , απόσταση θέασης 4 μέτρα, απόσταση προβολέα με πανί 5 μετρα.θα ήθελα να ξέρω αν το πανί μπορώ να το τοποθετήσω στο ταβάνι χωρίς κάποια βάση για να κατέβει ποιο κάτω μιας και από πίσω θα είναι η τηλεόραση αφού νομίζω ότι είναι αρκετά μακρύ και δεν θα δημιουργεί πρόβλημα στην θέαση ως προς το ύψος ( βλέπω συνήθως ξαπλωμένος από τον καναπέ μου ).όσο για τον προβολέα θα είναι ελαφρώς ποιο δεξιά ή αριστερά περίπου 1 με 1.5 μετρά από το κέντρο της οθόνης μιας και υπάρχει καμινάδα τζακιού στο κέντρο του πίσω τοίχου

Ο προβολέας θα προβάλει όσο το δυνατόν πιο χαμηλά μπορεί.
Η μετακίνησή του δεξιά ή αριστερά κατά 1 με 1.5 μέτρο αποκλείεται. Θα τον φέρεις μπροστά από την καμινάδα ακόμα και αν έχεις σαν αποτέλεσμα την μείωση των ιντσών προβολής. 1 μέτρο παράκεντρο έχω την αίσθηση πως δε διορθώνεται...
Κατά τ' άλλα θεωρώ ότι είσαι καλά...

Δες και εδώ...

http://www.projectorcentral.com/Sony-BRAVIA_VPL-VW40-projection-calculator-pro.htm

Σε ευχαριστώ
Για να προβάλει όσο ποιο χαμηλά ,γίνεται με ρύθμιση ηλεκτρονικά από τον προβολέα ή χρειάζεται κάποια βάση όσο για την μετακίνηση του μετά από σωστό μέτρημα είναι 80 πόντους. Μπορώ να φέρω και το πανί ανάλογα ποιο δεξιά ή αριστερά. Νομίζεις ότι είναι εντάξει

Ιδανικά είναι στο κέντρο του πανιού πάνω κάτω δεξια αριστερά και σε απόσταση τέτοια που να μην τερματίζει το ζουμ. Αν δεις τη σελίδα που σου έβαλα στα 3,50 - 4,00 μέτρα τοποθέτησης ο προβολέας απέναντι από το πανί μπορεί ν' ανοίξει άνετα μέχρι 2μ.
Τώρα από τη στιγμή που θα τον βάλεις ανάποδα στο ταβάνι, θεωρητικά μπορείς να προβάλεις μέχρι 50 εκ από το πάτωμα (αν θυμάμαι καλά). Μπορείς όμως να το δεις εύκολα στο manual του προβολέα πόσο lens shift έχεις. Ηλεκτρονικά πάντα!