Τοποθέτηση τηλεόρασης led σε τζάκι;

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα. Σκέφτομαι να τοποθετήσω μια 50αρα τηλεόραση LED σε βάση τοίχου πάνω σε μεγάλο τοίχο, από όπου μέσα περνά η καμινάδα του τζακιού. Το τζάκι καίει κανονικά και αναπτύσσει σημαντικές θερμοκρασίες εσωτερικά και ζεσταίνει αρκετά και την εξωτερική πλευρά του τοίχου μετά από κάποιες ώρες. Σκέφτομαι να τοποθετήσω κάποιο πυρίμαχο υλικό πίσω από την τηλεόραση. Από την άλλη σκέφτομαι ότι τα μεταλλικά στοιχεία της επιτοίχιας βάσης θα μεταφέρουν τη θερμοτητα στην τηλεόραση.

Να το αποφύγω τελείως ή υπάρχει κάποια λύση;

Η βάση δεν θα μεταφέρει θερμότητα. Ή μάλλον δεν θα μεταφέρει περισσότερη θερμότητα απ' όση θα δέχεται η τηλεόραση από τον αέρα. Το πολύ-πολύ πέρνεις μια βάση που να βγαίνει έξω από τον τοίχο. Έχω φίλο που έχει βάλει την τιβί του πάνω από το τζάκι και δεν έπαθε τίποτα εδώ και 3 χρόνια.
Ο προβληματισμός μου είναι διπλός:
1. Όχι η ζεστη αλλά η κάπνα από το τζάκι.
2. Δεν θα είναι πολύ ψηλά η τιβί πάνω από το τζάκι; Θα στραβολεμιάσεις...

1. Mμμμ δεν το είχα σκεφθεί. Παίζει κάποιο ρόλο η -ελάχιστη- καπνιά;
2. Έχω απόσταση θέασης σχεδόν 3,5 μέτρα κι καναπές δεν είναι ένα με το πάτωμα. Λες να αναθεωρήσω;

Η ιδανική θέση ειναι τα ματιά μας να ειναι στη μέση του μέσου προβολής. Όχι πάντα εφικτό φυσικά.

Last edited:
Αν έχεις επιλογή να την βάλεις κάπου αλλού τότε καλό είναι να αποφύγεις την επιλογή του τζακιου. Άσε που πως θα τρυπήσεις τον τοίχο στο τζάκι για να βάλεις την βάση της τηλεόρασης? Και αν κάνεις ζημιά στο τζάκι?

Eτσι ειναι Βλαση.

Μπορει να προκαλεσεις ζημια στον τοιχο και να εχεις αλλα προβληματα και τελικα να μην κανεις και δουλεια. Χωρια που θαναι σε λαθος θεση (υψους) η τηλεοοραση.

Βρες αλλη λυση.