Torrents και σκληροι δισκοι

PanMan

Moderator
Staff member
19 June 2006
9,284
Νεο Ψυχικο
Θα ηθελα να καταθεσω την εμπειρια μου απο την ζημια που κανει στους σκληρους δισκους το file sharing μεσω torrents. H υποψια μου επιβεβαιωθηκε και απο ενα φιλο που "εχασε" τον σκληρο δισκο των torrent. Η συμβουλη μου ειναι να εχετε μονο ενα δισκο που να seedαρει. Το μεγαλυτερο λαθος που μπορει να κανει καποιος ειναι να χρησιμοποιει καποιο raid και να seedαρει απο ολους τους δισκους :p ...

Εννοείται πως το γράψε/σβήσε/μετακίνησε 24/7 κάνει κακό.
Εγώ έχω 1 σκληρό dedicated μόνο για τέτοια χρήση και τον οποίο, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τον φορμάρω.
Μέχρι στιγμής (φτου-φτου-φτου) δεν έχω πάθει ζημιά.

H υποψια μου επιβεβαιωθηκε και απο ενα φιλο που "εχασε" τον σκληρο δισκο των torrent. Η συμβουλη μου ειναι να εχετε μονο ενα δισκο που να seedαρει.
Αν εχεις τετοιους φιλους αγαπητε, τι να τους κανεις τους οχτρούς....:p

Αν εχεις τετοιους φιλους αγαπητε, τι να τους κανεις τους οχτρούς....:p
Παλι καλα που ειχε ενα dedicated δισκο οπως λεει ο φιλος πιο πανω. Φανταζεσαι να seedaρεις απο ολους τους δισκους, να εχεις και κανα μυστηριο raid και να μην ξερεις ποιος εσκασε;... Damn...

Θα ηθελα να καταθεσω την εμπειρια μου απο την ζημια που κανει στους σκληρους δισκους το file sharing μεσω torrents. H υποψια μου επιβεβαιωθηκε και απο ενα φιλο που "εχασε" τον σκληρο δισκο των torrent. Η συμβουλη μου ειναι να εχετε μονο ενα δισκο που να seedαρει. Το μεγαλυτερο λαθος που μπορει να κανει καποιος ειναι να χρησιμοποιει καποιο raid και να seedαρει απο ολους τους δισκους :p ...

Πάντα υπήρχε η έννοια του scratch disk / temp disk
Και χρόνια τώρα σα Best practice λέμε σε άλλο δίσκο όταν είναι εφικτό (λ.χ. σε μικρά laptops ένας δίσκος παίζει μέσα συνήθως)
Όπως λέμε και το OS σε άλλο δίσκο κ.ο.κ.

Αλλά και πάλι δε θα έλεγα υποχρεωτικά όχι σε συστοιχία
Εφόσον είναι μελετημένη για αυτό τον σκοπό δε θα υπάρξει πρόβλημα

Όπως και να έχει συστοιχία ή άλλος δίσκος το μόνο σίγουρο είναι ότι το μόνο που σε σώζει είναι το Backup.
Δε φταίει ο δίσκος… δε φταίει η συστοιχία… το ότι δεν υπήρχε backup φταίει.

Εύκολο backup plan για συνήθεις καταστάσεις?
Βάζουμε όλα τα torrent σε ένα δίσκο για leech&seed
Μια φορά στο τόσο (ας πούμε μήνα και όχι εβδομάδα)
Αντιγράφουμε όλα τα torrent του μήνα στον backup-storage σκληρό μας δίσκο