TOSHIBA ZF ή PIONEER KURO PDP-5080XD?

Κατ'αρχην να ξεκαθαρισω οτι δεν προκειται να παρω ξανα sony,ακομα κι αν ειναι η καλυτερη με ενα σωρο βραβευσεις,επαινους,κτλ.Εχω πολλα μαζεμενα για τα ηλεκτρονικα της sony και για το σερβις τους.Αυτο ειναι προσωπικη αποψη και με καμμια διαθεση για αντιπαραθεσεις..
Για την z3030,νομιζω ειναι καπως παλιοτερη απο την zf και πιανει λιγο περισσοτερο χωρο,οποτε για 200 παρακατω δε νομιζω οτι θα την προτιμησω.
Για Panasonic,απο οσο καταλαβαινω ειναι ενα κλικ(ισως και παραπανω) πισω απο τις kuro,κι επειδη θελω να παρω κατι για αρκετο καιρο,θαθελα να ειναι πρωτης ποιοτητας.(βεβαια αν τα οικονομικα μας στενεψουν,ισως το ξανασκεφτω..).
Τελος,να πω οτι αρχικα σκεφτομουν την philips 9632,των 47'',ομως λογω της αποστασης θεασης,αποφασισα να παω σε παραπανω ιντσες.
Κι επειδη απο αυτα που διαβαζω,σε τοσο μεγαλη αποσταση δεν εχει νοημα το full hd,αρχισα να ξανασκεφτομαι τις kuro,που παντα ηθελα αλλα λογω τιμης τις ειχα διαγραψει.Μηπως αν πεσουν κι αλλο οι τιμες,θα αξιζει πλεον η αγορα μιας τετοιας Kuro?(αληθεια η PDP-508XD αξιζει τα +700 περιπου απο την 5080XD)

ΦΙΛΕ BENZINA τα νέα μοντέλα της ΡΙΟ που πρόκειται να έρθουν μην φαντάζεσαι ότι θα καταβάσουν θεαματικά τις τιμές. Ήδη η αγορά γνωρίζει τα νέα δεδομένα και τη συνεργασία με την ΡΑΝ. Το αποτέλεσμα θα είναι να βγουν επίσης καλά και ακριβά μοντέλα στις 50 και πάνω ίντσες από την μαμά Ιαπωνία και απλώς να δούμε φθηνότερα και πιο "γήινα" μοντέλα στις μικροτερες ίντσες που θα είναι μαμά η ΡΑΝ. Για μένα πάντα η πιο επιτυχημένη αγορά είναι ενα με δύο μήνες πριν την αλλαγή του μοντέλου , και αφού κάνεις την απαραίτητη έρευνα αγοράς να πατήσεις και στο άγχος του καταστηματάρχη.
Αλλαγή μοντέλου + Έρευνα + Άγχος Πωλητή = ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΗ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ

Last edited:
επίσης, θα σου πρότεινα να βρεις μια Kuro σε σπίτι γνωστού φίλου κ.λ.π να πας να την δεις αλλά και να την ακούσεις !

οι Plasma buzάρουν κι αν έχεις ευαίσθητη ακοή θα σε ενοχλήσει πάρα πολύ....

ψάξτο και θα με θυμηθείς.

Δεν θα έπαιρνα καμία από τις δύο με τόσα πολλά λεφτά όταν πλέον οι 1080 προβολείς έχουν φτάσει σε τόσο υψηλά επίπεδα εικόνας και φωτεινότητας (δες νήματα για TW-2000, W5000 κλπ). Μία φτηνή πλάσμα και προβολάκι για βραδιές σινεμά είναι ό,τι μπορεί να χρειαστεί κάποιος. Τα υπόλοιπα θεωρώ είναι για επίδειξη και μόνο, εκτός αν αξίζουν 3.000 ευρώ για να βλέπω μέρα Μενεγάκη και Αρναούτογλου......ή αν είναι κάποιος αργόσχολος/άνεργος και κάθεται όλη μέρα σπίτι.

Δεν θα έπαιρνα καμία από τις δύο με τόσα πολλά λεφτά όταν πλέον οι 1080 προβολείς έχουν φτάσει σε τόσο υψηλά επίπεδα εικόνας και φωτεινότητας (δες νήματα για TW-2000, W5000 κλπ). Μία φτηνή πλάσμα και προβολάκι για βραδιές σινεμά είναι ό,τι μπορεί να χρειαστεί κάποιος. Τα υπόλοιπα θεωρώ είναι για επίδειξη και μόνο, εκτός αν αξίζουν 3.000 ευρώ για να βλέπω μέρα Μενεγάκη και Αρναούτογλου......ή αν είναι κάποιος αργόσχολος/άνεργος και κάθεται όλη μέρα σπίτι.

Νομίζω οτι αυτή είναι η καλύτερη λύση εαν καποιος ειναι διατεθειμένος να ασχοληθεί λιγο με εγκαταστάσεις και ρυθμίσεις και έχει χωροταξική δυνατότητα σωστής τοποθέτησης του προβολέα..

Επειδή είμαι λίγο άσχετος, οι LCD προβολείς έχουν τεχνολογία 100Hz;

επίσης, θα σου πρότεινα να βρεις μια Kuro σε σπίτι γνωστού φίλου κ.λ.π να πας να την δεις αλλά και να την ακούσεις !

ψάξτο και θα με θυμηθείς.

Πρεπει να εχεις ακοη τρωκτικού τουλαχιστον στις Kuro! :p

Στην δικια μου (5080) πρεπει να πλησιασω στο μισο μετρο για να ακουσω κατι (φυσικα με τον ηχο στο 0)...

Re: Απάντηση: TOSHIBA ZF ή PIONEER KURO PDP-5080XD?

Πρεπει να εχεις ακοη τρωκτικού τουλαχιστον στις Kuro! :p

Απο οτι φαινεται υπαρχουν αρκετα τρωκτικα που την αγορασαν...

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=949003
http://www.highdefforum.com/showthread.php?t=65693
http://www.dtvforum.info/index.php?showtopic=59016

Χωρις βεβαια αυτο να σημανει οτι δεν ειναι μια εξαιρετικη τηλεοραση οπως ολοι ξερουμε.

Για να το λεει ο Πετραν παντως (που εχει μια 508XD) κατι θα ξερει παραπανω...

Για Panasonic,απο οσο καταλαβαινω ειναι ενα κλικ(ισως και παραπανω) πισω απο τις kuro,κι επειδη θελω να παρω κατι για αρκετο καιρο,θαθελα να ειναι πρωτης ποιοτητας.(βεβαια αν τα οικονομικα μας στενεψουν,ισως το ξανασκεφτω..).

Οι PZ80, PZ800 κάτι μου λέει ότι θα είναι απίστευτα κοντά στις KURO και οπωσδήποτε πολύ καλύτερες από τις Toshiba ΖF. (εκτός από το τηλεκοντρόλ τους και το σασί τους - Όνειρο)

Αυτή τη στιγμή η σειρά PX υπερτερεί σε αρκετούς τομείς των ZF και είναι (σχεδόν) ότι κοντινότερο υπάρχει στο μαύρο των KURO. (προσωπική ''ψαγμένη'' άποψη)

Ψάξτο (με τα ματάκια σου) λίγο περισσότερο.
Αγνόησε παντελλώς τις απόλυτα παραπλανητικές και marketing τεχνικές προδιαγραφές.

Υπό συνθήκες. Και σε συχνότητα που νομίζω ότι καθιστά ανάξιο λόγου τον προβληματισμό.
Τι να πούν και αυτοί με τις CRT.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: TOSHIBA ZF ή PIONEER KURO PDP-5080XD?

Απο οτι φαινεται υπαρχουν αρκετα τρωκτικα που την αγορασαν...

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=949003
http://www.highdefforum.com/showthread.php?t=65693
http://www.dtvforum.info/index.php?showtopic=59016

Χωρις βεβαια αυτο να σημανει οτι δεν ειναι μια εξαιρετικη τηλεοραση οπως ολοι ξερουμε.

Για να το λεει ο Πετραν παντως (που εχει μια 508XD) κατι θα ξερει παραπανω...

Καλο ειναι να μην υπερβάλουμε... Αν αυτο το buzz ηταν ακουστο απο την θεση θεασης πιστεψε με, δεν θα ειχα κανενα λογο να μην το αναφερω..
Ομως, εδω δεν ακουγεται οταν η τηλεοραση ειναι σε mute, υπαρχει περιπτωση να ακουγεται και με τον ηχο της να παιζει?!:speechless-smiley-0

Απλα, ως συνηθως εμεις οι end users γινομαστε ελαφρα υποχονδριοι με τα "παιχνιδια" μας...:grinning-smiley-043

Οι PZ80, PZ800 κάτι μου λέει ότι θα είναι απίστευτα κοντά στις KURO και οπωσδήποτε πολύ καλύτερες από τις Toshiba ΖF.

Για την PZ85 ηδη υπαρχουν πολλες αναφορες σε ξενα forums οτι εχει μετρια προς κακη εικονα σε SD:

http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=738423
http://whathifi.com/forums/p/10602/67545.aspx

Εγω προσωπικα θεωρω καλυτερη αγορα την PX80 απο την PZ ειδικα στις 42" που η διαφορα λογω Full HD ειναι αμελητεα.

Καλο ειναι να μην υπερβάλουμε... Αν αυτο το buzz ηταν ακουστο απο την θεση θεασης πιστεψε με, δεν θα ειχα κανενα λογο να μην το αναφερω..

Εσυ μπορει να μην εχεις προβλημα αλλοι ομως εχουν απο οτι φαινεται. Δικαια ,αδικα δεν ξερω...-bye-

Last edited:
κι όμως ακούγεται το buzάρισμα αρκετά..

το αρκετά βέβαια είναι σχετικό απο άνθρωπο σε άνθρωπο, στο mute δε, είναι δεδομένο οτι ακούγεται σ' εμένα απο απόσταση θέασης 3.7-4 μέτρα.

κατα τ'άλλα, δεν έχω δει ξανά το πανάθλιο σήμα της nova να παίζει πιο καλά.

σε dvd και σε blu ray? μην την ψάχνεις αλλού.

βασική προϋπόθεση όμως για να παίξουν καλά και να αποδώσουν τα μέγιστα οι Kuro είναι η επαγγελματική ρύθμιση απο isf calibrator !!

ακούει κανείς ???? Μανώωωωωωωληηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη :bigcry:

edit: πρόσφατα ξέχασα την F1 με στατική εικόνα μενού να δείχνει στην tv για κανα δίωρο γιατί έκλαιγε ο πιτσιρικάς!
Βurn in κ.λ.π όμορφα απλά δεν παίζουν πλέον.

Last edited:
μπορεί αλλά πως μπορώ να το διαπιστώσω βρε Τάκη?

τον Μανώλη δεν τον αφήνετε ήσυχο να ανέβει καμιά βδομάδα και στην επαρχία να μας κι εκείνος που τα ξέρει τα πράγματα.:BDGBGDB55:

σοβαρολογώντας βέβαια, δεν μπορώ να διαπιστώσω αν φταίει το κομμάτι, αν είναι γιατί δεν την έχω κρεμασμένη στον τοίχο αλλά στο έπιπλο.

και θα μου είναι πολύ δύσκολο να την πακετάρω ξανά, αν χρειαστεί, να εμπιστευθώ τις μεταφορικές για να την στείλω Αθήνα για τεστ.

επαρχία εδώ βλέπεις. :bigcry:

edit: πρόσφατα ξέχασα την F1 με στατική εικόνα μενού να δείχνει στην tv για κανα δίωρο γιατί έκλαιγε ο πιτσιρικάς!
Βurn in κ.λ.π όμορφα απλά δεν παίζουν πλέον.

Δίωρο;

Την έχω αφήσει βράδυ ολόκληρο ....και το πρωί δεν έτρεχε τίποτε απολύτως.

ε εμένα ήταν η πρώτη φορά που την έκανα αυτήν την μεξικανιά και μέχρι να δω οτι δεν τρέχει κάστανο ψιλοΐδρωσα είναι η αλήθεια. :a0210:

υπαρχει καποιο νεο για μειωση τιμων στις Kuro.λογω των νεων μοντελων?
Επισης καποιο Review για την zf ?(εκτος απο το hitech που την εκθειαζει!)

Υπάρχει σημαντική μείωση τιμών στις pioneer lx.
Για τις xd δεν ξέρω.
Κάνε ένα τηλέφωνο στα γνωστά μαγαζιά και θα σου πουν...