ΤΡΕΛΟ ΑΡΧΑΙΟ ΓΚΑΤΖΕΤ BY ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ

19 June 2006
8,661
Εξαιτίας της ανακάλυψης του Πολυχρονίδη ,έχει ξαναφτιάξει η διάθεση μου για τις audio αρχαιότητες.
Ο Γιώργος είναι ήδη κάτοχος και το έχει ακούσει, εγώ το περιμένω με αγωνία την επόμενη εβδομάδα.

soundburger.jpg

Κλείσαμε φέτος τις αγορές των τελειωμένων-λατρεμένων αρχαιοτήτων.

Πρέπει να γράψει ο Πολυχρονίδης πως ακούει αυτό το φορητό πικαπάκι.

Η τρομερή πλάκα είναι ότι η εταιρεία το έβγαλε για ν´απαντήσει στο πρώτο walkman της Sony.

Mε βλέπω να κάνω πως τρέχω με φόρμες στη γειτονιά ,με αυτό κρεμασμένο πάνω μου.:flipout:

Πάντως ο Πολυχρονίδης λέει ότι παίζει εξαιρετικά.

Συγνώμη που επεμβαίνω με θιγμένο ύφος αλλά αυτό το πικαπ το βγάζουν οι εταιρείες για ανθρώπους που ψάχνουν παλιά βινύλια.Επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω ότι η χρήση του είναι ανεκτίμητη γιατί όταν πας σε παλιά βινιλιομάγαζα τως ευρωπαικών χωρών, να μην πω τα αμερικάνικα τα παλιά τα περίφήμα warehouse, κσι συναντάς μπροστα σου εκατομμύρια βινύλια, τότε αυτό είναι σωτήριο γιατί μπορείς να ανακαλύψεις επιτόπου διαμάντια κομμάτια σε δίσκους που οι άλλοι ουτε καν ξέρουν ουτε εχουν ξαναδει...μερικά γίνονται συλλεκτικά αργότερα, όταν π.χ βρίσκεται απο εναν ντιτζει γιατί το έβαλε και το άκουσε επιτόπου σε αυτό το πικαπακι, ένα κομμάτι θανάτου για να το παίξει σε κλαμπ (πχ μια φανκιά από ενα άγνωστο συγκροτημα του 70 που δεν τους ξερει ουτε η μάνα τους) τότε καταλαβαίνετε τη αξία έχει να έχεις αυτό το πράγμα μαζί σου....Σε γλυτώνει από άσκοπες αγορές και κερδίζεις πολύ χρόνο απο το να το πας στον μαγαζάτορα και να τους πεις παίξε λίγο αυτό τον δίσκο, λιγο προχώρα το κομματι να δω πως παει μετά, πανε στο 4ο κομματι κτλ....!!!

Οσοι ψαχνουν εξω για σπανια και καλα βινύλια, ξερουν ακριβώς για τι πράγμα μιλάω....εδω στην ελλάδα μάλλον δεν το ξερουν γιατι τα συλλεκτικα βινύλια απλά σπανίζουν..... αλλα στο εξωτερικό αυτο το πράγμα ξεσκίζει να πουλάει....υπήρχε το περίφημο burger, μια μάρκα που τώρα είναι και συλλεκτικό που θεωρούνταν το καλύτερο, εκλεινε στα δυο τον δισκο σαν σαντουιτσ και τον επαιζε....

Μου θυμίσατε τις εποχές που τριγυρνούσα στα ευρωπαικά περ´θγυρα ψαχνωντας για βινυλια σε jazz kai funk/soul...

Εχει πάει κανείς στην ετήσια έκθεση της Ουτρέχτης??? Στην ολλανδία...αν δεν εχεις αυτό το μηχάνημα, δεν θα βρεις τίποτα..αν το έχεις μπορεί να φύγεις με δισκους πολλών χιλιάδων ευρώ!!! και να έχεις πληρώσει τίποτα..ή απλά να έχεις ανακαλύψει μουσικές που ουτε σε δυο ζωές δεν θα βρεις σε σιντι!!!! Φανταστείτε μερικά οικοδομικά τετραγωνα γεμάτα από εκατομμύρια δισκους...δεν προλαβαίνεις να δεις ούτε το 1/10, όχι να ακούσεις δισκους οιυ εξωτερικά ή από το όνομα σου φαίνοντα ενδιαφέρον....!!! αυ´τα και πολλά άλλα για αυτό το μηχανηματάκι....

Και δεν είναι παλιό...πλλές εταιρείες βγάζουν τωρα τέτοια εξαρτήματα..για τους συλλέκτες που ψαχνουν και για τους underground djs που εχουν ανησυχο πνεύμα και δίνουν στο κοινό τους αυτο το κάτιτις καινούριο, τις νεες ανακαλύψεις.....που παίζουν καινούριες (παλιές) μουσικές....που αργότερα γινονται compilations.....για αυτούς τους ανθρώπους είναι αυτο το μηχανημα.....

Ο Τζίμης δεν με ενημέρωσε ότι θα εκτεθούμε έτσι.. Το πικαπάκι είναι NOS δηλαδή είναι κατασκευασμένο αρχές '80 αλλά δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ. Έχει μέσα και τις original μπαταρίες σε σακουλάκι οι οποίες έχουν βγάλει τα υγρά τους..

Τι έχει; Ενσωματωμένο phono stage που βγάζει line out και 2 εξόδους ακουστικών. Το foam από τα ακουστικά έχει γίνει τρίμματα από τα χρόνια και το manual κιτρίνισε. Με βάση τα στάνταρντ της εποχής έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. Πλατό από χυτό αλουμίνιο, κεφαλή διπλού κινητού μαγνήτη Audio Technica, μετάδοση με ιμάντα, λαστιχένιο clamp, είσοδο για μετασχηματιστή, πόδια με αποσβεστικό υλικό και ελατήρια.

Τι δεν έχει; Τις πολυτελείς καφρίλες του hi-end: χρυσά RCA, γρανίτες, δέρματα, ξύλα και λοιπές μαμακίες.

Πως παίζει: Όπως έπαιζαν τότε τα πικάπ: Χωρίς πολύ ανάλυση, με καλό μπάσο και ζεστές μεσαίες, δηλαδή παίζει μουσική. Δεν παίζει σαν CD όπως τα σύγχρονα πικάπ.

Μάλλον το καλύτερο φορητό πικάπ που κυκλοφόρησε ποτέ.

Πρόκειται για το απόλυτο νεκροφιλικό γκάτζετ των 80's. Μιλάμε για παράφορο έρωτα. Όταν το δεις να παίζει το ερωτεύεσαι κεραυνοβόλα. Μέχρι και γυναίκα που το είδε, με ρώτησε αν μπορώ να της βρω ένα.

Δείτε και μόνοι σας εδώ..

Και εδώ..

Ο τύπος στο δεύτερο βίντεο, τυπώνει μπλούζες με το πικαπάκι και τις πουλάει.

Εγώ πάντως προτιμώ το πρώτο βιντεάκι κυρίως για τη νοσταλγία του κομματιού. Inbetween Days..

Να μου επιτρεψετε να σας πω οτι εκτος απο το μηχανημα, και ο ιδιος ο Γιωργος ειναι ανακαλυψη :music-smiley-005:

Τι λεγαμε? Πηρε το αυτι μου κατι για powerbuy?

:ernaehrung004:

Χαιρετισμους σε ολους τους συναδελφους :smash: της κατηγοριας και στον καλυτερο δικτυακο τοπο