Tribute σε ένα θρύλο:Technics SL-1200 MKII

Status
Not open for further replies.
Δοκιμή με την αυστηρή έννοια του όρου δεν έκανα γιατί απλούστατα δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ την εξέλιξη των πραγμάτων και ότι ίσως κάποτε κληθώ να στηρίξω τις θέσεις μου στο AVCLUB! Δοκιμές με την ελεύθερη έννοια κατά καιρούς σε σπίτια φίλων πολλές! Το στοιχείο που κυριαρχούσε πάντα ήταν η συντριπτική ποιότητα κατασκευής του 1200, αλλά και ο συγκλονιστικός και καθαρός του ήχος! Φυσικά σε αυτό έπαιζαν το ρόλο τους και ο συνδυασμός βραχίονας - κεφαλή!

Δεν κάνουμε δοκιμές για να υποστηρίξουμε τις θέσεις στο avclub ή σε οποιοδήποτε άλλο φόρουμ...
Το κάνουμε για να είμαστε σε θέση να λέμε ότι έχουμε κάνει καλή επιλογή. Επίσης, για να δούμε μήπως υπάρχει κάτι άλλο κ καλύτερο, όπως επίσης κ πως μπορεί να βελτιώσουμε το δικό μας σύστημα...
Το πως ακούγεται ένα πικάπ δεν είναι μόνο ο συνδυασμός πλατό-βραχίονας-κεφαλή, αλλά κ το phono stage, ο ενισχυτής, τα ηχεία, τα καλώδια κτλ.

Άλλωστε νομίζω πως ότι είχα να πω πλέον το είπα, και από εδώ και πέρα απλώς διασκεδάζω, (ομολογώ), με την διατύπωση επιχειρημάτων και αντί. Εάν το σεβαστό AV CLUB κρίνει ότι το θέμα πρέπει να κλείσει, δεν έχω καμμία αντίρρηση!

Ισως πρέπει να εξηγήσω, (πάλι), ότι είχα το 1200 ΜΚ Ι από το 1974,75 (δεν θυμάμαι ακριβώς), έως το 2001, οπότε έπαψε να μου ανήκει για λόγους ανωτέρας βίας, και έτσι έχω σχηματίσει μία εξαιρετικά ολοκληρωμένη εικόνα! (Με βραχίονα INFINITY BLACK WIDOW και κεφαλή STANTON 881 S).

Καμμία σχέση... Άλλωστε εγώ τουλάχιστον έχω δηλώσει κατηγορηματικά ότι δεν ξαναγοράζω pick up. (Ούτε και έχω!). .

Εμ ...Λογικό :idea:

Δεν νομίζω ότι πρέπει να κλείσει κάποιο θέμα...
Απλά ένα πικάπ όπως είναι το mk2, που είναι για djs καθαρά, με κεφαλή stanton, εταιρεία που επίσης βγάζει μηχανήματα για djs ακόμα κ σήμερα που μιλάμε, δεν μπορείς να πεις ότι παίζει καλύτερα, καθαρότερα, από όλα τα υπόλοιπα.....αποψή μου πάντα...

Tην οποία άποψή σου, παρ´όλη την προσπάθειά μου, δεν κατάφερα να σου την αλλάξω... Αλήθεια το έχεις ακούσει με κάποιον καλό συνδυασμό βραχίονα κεφαλής?

Δεν μπορείς να μου την αλλάξεις φίλε μου γιατί παλιότερα είχα ένα technics slbd22, μετά ένα mk2 με κεφαλή ortofon(δεν θυμάμαι όμως έκδοση) κ κατόπιν αγόρασα αυτό που έχω μέχρι τώρα, project xperience 2 με βραχίονα 9 ανθρακονημάτων, κεφαλή sumiko blue point no2 κ προενισχυτή clearaudio smartphono. Έχω φτάσει σε ένα καλό σημείο αλλά βελτιώσεις υπάρχουν πολλές ακόμα κ όσο ακούω κ συγκρίνω βρίσκω πράγματα που πρέπει να αλλάξω. Μεταξύ mk2 κ του παρόντος...απλά καμία σχέση φίλε μου...

Άραγε το MK VI, (γιατί αυτό είναι το τρέχον, μην κολλάμε στο ΜΚ ΙΙ), τι θα μπορούσε να κάνει με αυτόν τον βραχίονα και αυτήν την κεφαλή?

Kαι επειδή, απ´ότι κατάλαβα, είτε πω την δική μου άποψη είτε άλλων ειδικών και μή, μάλλον κινδυνεύω πλέον αντιμετώπισης ενός "γραφικού", και για να "ταράξω λίγο τα νερά", πάρτε και μία άποψη ενός κατά τεκμήριο ειδικού και σεβαστού νομίζω. Του κ. Κώστα Κόγια σε απάντηση που δίνει όταν ρωτήθηκε για αγορά μεταχειρισμένου pick up. Kαι με την ευκαιρία δείτε και ένα καλό! Με αυτόν τον βραχίονα πως να παίζει? (Παραθέτω δύο συνημμένα).

Attachments

Αχ Κώστα μου χώστα μου Κώστα μου...
Που είσαι τζιέρι μου να δεις που έχεις και φανς; :flipout:

Εγώ να κάνω μία άλλη ερώτηση...
Γιατί αυτός ο μονόλογος είναι στο forum high end;

Την γνώμη μου την είπα, την έχουν πει και ένα σωρό άλλα άτομα που έκαναν άμεσες συγκρίσεις με απλά οικιακά πικάπ αλλά ο μονόλογος συνεχίζει...

Αλλά βρε φιλαράκι, από τα γραπτά σου και μόνο αποδεικνύεται ότι ποτέ σου δεν είχες MKII και ποτέ σου δεν είχες την Stanton! Μην με κάνεις τώρα να ψάχνω όλα τα μηνύματα για να σου το αποδείξω. Απλά πες ότι γουστάρεις τη φάτσα του και τελείωσε...

Τώρα για το αν είναι sexy, τι να σου κάνω, ο καθένας όπως τη βρίσκει. Έχω ένα φιλαράκι που θεωρεί sexy την Gracy Jones! Θα έπρεπε να συμφωνήσω μαζί του ή να του κάνω ευθανασία να μη βασανίζεται έτσι άδικα;

Τι να πω; Τουλάχιστον μεταφέρτε το thread αλλού. Υπάρχει ίσως forum για επαγγελματικά μηχανήματα;
Η ίδια η Technics αναφέρεται στο προϊόν της σαν DJ turntable!
Έλεος!

Λοιπόν, έχουμε κάποιον ο οποίος δεν είχε ποτέ του άλλο πικάπ πλην του SL1200, δεν έχει σκοπό να ασχοληθεί ξανά με τα αναλογικά στη ζωή του, μας έχει ταράξει στο τρόλλινγκ με απόψεις άλλων εδώ και 14 σελίδες, μια και δεν έχει άποψη για να στηρίξει και παριστάνει και τον αθώο.

Σόρρυ, άντεξα μια-δυο-τρεις, αλλά φίλε hellenic vanagon πλέον φλερτάρεις με τα όρια του εγκάθετου-βαλτού.

Έλεος.

Το θέμα κλειδώνεται.

Υ.Γ. To MKII είναι τόσο σέξυ, όσο και η Brigitte Nielsen...

Status
Not open for further replies.