Τριπλή λήψη σε πιάτο SINUTA F110FIB

astanapane

AVClub Enthusiast
21 September 2007
794
Χολαργός
Χρόνια πολλά με υγεία σε όλους.

Στο SINUTA F110FIB Σιδήρου 105x115cm, για να βλέπω κεντρικά 28.2 και συγχρόνως 19.2 και 13 στη Βόρεια Εύβοια τι προτείνετε; Μπορεί να αλλάξω και το diseqc (spaun 411) που έχω πάρα πολλά χρόνια γιατί μου κάνει κάτι τρελά πολλές φορές. Οπότε πέστε μου συνολικά μια λύση lnb, diseqc και καλώδιο.

Ευχαριστώ.

Re: Απάντηση: Τριπλή λήψη σε πιάτο SINUTA F110FIB

Για 13 το βλέπω δύσκολο. Τι τρελά σου κάνει ο spaun; Γιατί καλύτερος δεν υπάρχει.
Κάποιες φορές δεν αλλάζει lnb είναι κολλημένος. Μπορεί να φταίει κάτι άλλο γι'αυτο θα τον αλλάξω αφού βάλω τα lnb και δοκιμασω. Τι προτείνεται για lnb , βαση lnb και καλωδια;

Με το OP100L το είχα δοκιμάσει και βγήκε Σεραφείμ.
Ζητώ 1000 συγγνώμη και διορθώνω,με 1.20 σιδερένιο είχα κατεβάσει hotbird παράκεντρα,με κέντρο 28.2.Με το OP100L δεν το είχα δοκιμάσει.

Κάποιες φορές δεν αλλάζει lnb είναι κολλημένος. Μπορεί να φταίει κάτι άλλο γι'αυτο θα τον αλλάξω αφού βάλω τα lnb και δοκιμασω. Τι προτείνεται για lnb , βαση lnb και καλωδια;
Πάντως κι εγώ να πω την αλήθεια,χωρίς να αμφισβητώ την αξία του,δεν είχα μείνει ευχαριστημένος από το spaun.Συγκεκριμένα χρησιμοποιούσα spaun 1.1 σε συνδυασμό με 2 απλά diseqc 4 εξόδων.Οι αλλαγές των δορυφόρων κολλούσαν πάρα πολύ συχνά.Αν ξεκίναγε να κολλάει δηλαδή μια αλλαγή,δεν ξεκόλλαγε με τίποτα.Έπρεπε να κάνω zapping και να περιμένω να σταματήσει.Και μου το είχε πει κάποιος...Αν πάρω spaun 1.1,τότε και τα άλλα diseqc που θα τα συνδυάσω με αυτό να είναι κι αυτά spaun,γιατί δεν πρόκειται να μου δουλέψει καλά αν τα άλλα είναι διαφορετικής μάρκας.Πήρα τότε ένα 10πλό και δεν το ξαναχρησιμοποίησα.Όχι ότι σίγουρα δεν ήταν πρόβλημα των άλλων 2 diseqc (τα οποία άλλα 2 ήταν διαφορετική μάρκα το καθένα), αλλά δεν δεν μου άφησε καλές εντυπώσεις.

Το πρόβλημα είναι των δεκτών. Η πλειοψηφία τους δεν έχει σωστή συμβατότητα με συστοιχία διακοπτών DiSEqC 1.0 και 1.1. Κλασικό παράδειγμα οι δέκτες με ali που δουλεύουν σωστά σχεδόν αποκλειστικά με ενιαίους διακόπτες (οκταπλούς, δεκαπλούς, δεκαεξαπλούς). Με τους δέκτες που χρησιμοποιώ δεν έχω πρόβλημα με τους spaun. Έχω χρησιμοποιήσει τετραπλούς διαφόρων εταιρειών και δούλεψαν άριστα με τoν 1.1 της spaun. Κλείνω περίπου δέκα χρόνια με spaun και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.

Για lnb δες smart titanium, smart oxid, mti γκρι, inverto. Τα καλώδια της βιοκάλ είναι καλή επιλογή (με περίπου 70 ευρωλεπτά το μέτρο παίρνεις πολύ καλό καλώδιο).

Σωστός ο Σεραφείμ!Είναι όντως πολύ πιθανό (και μάλλον το πιθανότερο τελικά κι ας μην ήταν με ali) να ήταν θέμα δεκτών.
Για lnb και καλώδια,δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω κάτι.Να προσθέσω μόνο για τον φίλο,ότι καλό είναι να περαστεί το καλώδιο μέσα από πλαστικούς σωλήνες για προστασία από φθορά λόγω καιρικών συνθηκών και μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο.Αν τα καλώδια πρόκειται να μείνουν εκτεθειμένα,τότε μετά από λίγα χρόνια θα διαβρωθούν και θα χρειάζονται αλλαγή είτε είναι ακριβά,είτε φτηνά.Οπότε σε τέτοια περίπτωση μπορεί να γίνει και αγορά οικονομικότερων καλωδίων.

Τα smart titatium και oxid δεν μπορω να τα εντοπισω. Σε mti υπαρχουν τοσα πολλά που δεν καταλαβαινω πια είναι τα γκρι. Είχα τα mti white για πολλά χρόνια και ηταν πολύ καλά αλλά ευαίσθητα στον καιρό. Για τα inverto μιλάμε για τα black high gain; Τα opticum single red και τα edision τι λενε για παρακεντρη λήψη; Τέλος πια ράγα να πάρω, να είναι ευθεία ή καμπύλη;

Για lnb,από αυτά που αναφέρθηκαν εγώ θα σου πρότεινα inverto black ultra high gain line επειδή τα χρησιμοποιώ και πιστεύω ότι ειδικά για τις 28.2 είναι ιδανικό.Τα mti δεν με έχουν αφήσει ικανοποιημένο.Τα smart δεν τα έχω δοκιμάσει,αλλά για να επιμένει σε αυτά ο Σεραφείμ τον εμπιστεύομαι.Τα edision για τόσο παράκεντρη λήψη δεν κάνουν.Για βάσεις των παράκεντρων lnb η πιο κοινή λύση είναι αυτή
parakentrh-bash-sthrikshs-lnb_7738681151.jpg
Πάρε 2-3 να τις ενώσεις για να σου φτάσει η απόσταση των 13.Με λίγο "λύγισμα" θα πετύχεις το τόξο.

Last edited:
Αν βάλω κέντρο τις 26 πόσο καλά θα βρω παράκεντρα τις 28.2, 19.2 και 13;

Επίσης πόσο ρόλο μπορεί να παίζει η ευαισθησία του δέκτη και ποιος φθηνός HD linux έχει πολύ καλή ευαισθησία;

Ευχαριστώ και ελπίζω να μη σας ζαλίζω. :fahne90:

Με 26 κέντρο θα είναι κολλητά το lnb για 28.2 και η λήψη δεν θα είναι σωστή.Ο Astra 28.2 πρέπει να μπει οπωσδήποτε κέντρο.Είναι που είναι δύσκολος,μην θέλεις να τον λαμβάνεις και παράκεντρα.Από εκεί και πέρα οι 19.2 θα βγουν εύκολα και θα προσπαθήσεις να βγάλεις και τις 13.Επαναλαμβάνω ότι σε δοκιμή που είχα κάνει με 1.20 κάτοπτρο και κέντρο 28.2,οι 13 μοίρες κατέβηκαν.Το κάτοπτρό σου είναι παρόμοιων διαστάσεων,άρα θεωρώ ότι θα μπορέσεις να κάνεις παράκεντρη λήψη του hotbird.
Για δέκτες θα σου προτείνω να διαβάσεις το κατάλληλο νήμα.