τρίποδο στο αεροπλάνο

Γιατι Βλάση; Τι τους κάνεις και τραβάς την προσοχή;

off topic βέβαια, αλλά για λόγους που δεν γνωρίζω, συνήθως είμαι το άτομο που "κολλάει" στα αεροδρόμια (δηλ. μέσα στα αεροπλάνα δεν μου έχει συμβεί τίποτε). Μου έχει συμβεί σε Μιλάνο, Ρώμη, Λισσαβώνα, Λονδίνο Ντίσελντορφ, Οκλαχόμα, Νάσβιλ, Λος Άντζελες και Θεσσαλονίκη.

Δεν μου έχει συμβεί τίποτε (και το εννοώ) σε Αθήνα, Βιέννη, Μόναχο, Φρανκφούρτη, Παρίσι, Μαδρίτη, Δουβλίνο, Μπολώνια, Σόφια, Νέα Υόρκη και κάποια ακόμα αμερικανικά αεροδρόμια.

Αλλά σε όσα "κολλάω" μπορεί να κολλήσω και παραπάνω από μια φορά.

Γι αυτό προτιμώ τα άλλα μέσα μεταφοράς.

Αν και οφτοπικ, πολλες υπερβολες γραφτηκαν εδω...

μπορεί να σου φαίνεται υπερβολή φίλε μου, αλλά καλό είναι να μην προγραμματίσεις να ταξιδέψεις μαζί μου αεροπορικώς.

Για το off topic συμφωνώ να φύγουν.

μπορεί να σου φαίνεται υπερβολή φίλε μου, αλλά καλό είναι να μην προγραμματίσεις να ταξιδέψεις μαζί μου αεροπορικώς.

Για το off topic συμφωνώ να φύγουν.

Moυ φαινονται υπερβολες μιας και απο το 2004 μεχρι σημερα εχω αλλαξει 5 διαβατηρια (το πεμπτο εχει μονο μια κενη σελιδα, μεχρι τις 25/2 θα γεμισει και αυτη), δλδ ταξιδευω ΠΟΛΥ, και εκτος απο κανα 2-3 αεροδρομια δεν εχω συνατισει τετοιες καταστασεις...

Moυ φαινονται υπερβολες μιας και απο το 2004 μεχρι σημερα εχω αλλαξει 5 διαβατηρια (το πεμπτο εχει μονο μια κενη σελιδα, μεχρι τις 25/2 θα γεμισει και αυτη), δλδ ταξιδευω ΠΟΛΥ, και εκτος απο κανα 2-3 αεροδρομια δεν εχω συνατισει τετοιες καταστασεις...

Κι εγώ αν τα άκουγα για άλλον θα τα θεωρούσα υπερβολές, αλλά πλέον δεν ταξιδεύει ούτε η γυναίκα μου μαζί μου... μια εξαίρεση είχαμε που πήγαμε φέτος το καλοκαίρι στην Ισπανία (από Σόφια σε Μαδρίτη) και πανηγυρίζαμε όλοι μαζί στο γυρισμό (αν εξαιρέσει κανείς ότι μέσα στο τράνζιτ στο αεροδρόμιο της Σόφιας πήραν εμένα - και μόνο εμένα- για έλεγχο για γρίπη, αλλά είχαμε αρκετό χρόνο).

Πάντως πλέον προτιμώ οτιδήποτε άλλο πέρα από αεροπλάνο.

Κι εγώ αν τα άκουγα για άλλον θα τα θεωρούσα υπερβολές, αλλά πλέον δεν ταξιδεύει ούτε η γυναίκα μου μαζί μου... μια εξαίρεση είχαμε που πήγαμε φέτος το καλοκαίρι στην Ισπανία (από Σόφια σε Μαδρίτη) και πανηγυρίζαμε όλοι μαζί στο γυρισμό (αν εξαιρέσει κανείς ότι μέσα στο τράνζιτ στο αεροδρόμιο της Σόφιας πήραν εμένα - και μόνο εμένα- για έλεγχο για γρίπη, αλλά είχαμε αρκετό χρόνο).

Πάντως πλέον προτιμώ οτιδήποτε άλλο πέρα από αεροπλάνο.

Η αλήθεια είναι ότι έχεις ύποπτη φάτσα... :flipout::flipout::flipout:

Πλάκα-πλάκα να παίξεις κανένα λαχείο με τόση τύχη.

αν δεν έχεις την κλασική φάτσα του γραβατωμένου λαπτοπάκια, κοινώς την πάτησες στα αεροδρόμια και επαφίεται στην κρίση του εκάστοτε σεκιουριτά αν θέλει να σου κάνει ή όχι την ζωή δύσκολη. πλέον ταξιδεύω μόνο με αθλητικά παπούτσια, αφού μπότες και αρβύλες έχουν μεταλικές ενισχύσεις που χτυπάνε στα μηχανήματα, οπότε μετά οι σεκιουριτάδες μου σπάνε τα νεύρα με το ψάξιμό τους. μετά από αυτό που είπατε για τα κορδόνια, μάλλον πρέπει να αναθεωρήσω... (με βλέπω να ταξιδεύω με φόρμα και σκαρπίνια:flipout:)

πήρα το manfrotto 055xprob με κεφαλή 804rc2, και από ότι κατάλαβα στο αεροπλάνο θα πηγαίνει στις αποσκευές. μπορεί να μου πει κάποιος κατά πόσο είναι αυτό ασφαλές για το τρίποδο? θα είναι καλύτερα να το στριμώχνω σε καμία βαλίτσα? (αν χωράει φυσικά...)

πήρα το manfrotto 055xprob με κεφαλή 804rc2, και από ότι κατάλαβα στο αεροπλάνο θα πηγαίνει στις αποσκευές. μπορεί να μου πει κάποιος κατά πόσο είναι αυτό ασφαλές για το τρίποδο? θα είναι καλύτερα να το στριμώχνω σε καμία βαλίτσα? (αν χωράει φυσικά...)

Καλημέρα!
Πήγα - ήρθα, Βερολίνο με ένα 190 XPROB + 804RC2 στις κύριες αποσκευές για check in και δεν υπήρξε το παραμικρό θέμα.

αν δεν έχεις την κλασική φάτσα του γραβατωμένου λαπτοπάκια, κοινώς την πάτησες στα αεροδρόμια και επαφίεται στην κρίση του εκάστοτε σεκιουριτά αν θέλει να σου κάνει ή όχι την ζωή δύσκολη. πλέον ταξιδεύω μόνο με αθλητικά παπούτσια, αφού μπότες και αρβύλες έχουν μεταλικές ενισχύσεις που χτυπάνε στα μηχανήματα, οπότε μετά οι σεκιουριτάδες μου σπάνε τα νεύρα με το ψάξιμό τους. μετά από αυτό που είπατε για τα κορδόνια, μάλλον πρέπει να αναθεωρήσω... (με βλέπω να ταξιδεύω με φόρμα και σκαρπίνια:flipout:)

Σκαρπίνια; Όλα έχουν μεταλική λάμα στη σόλα για ενίσχυση. Είναι και η ευαισθησία της μαγνητικής πύλης ρυθμισμένη ψηλά, οπότε δεν γλυτώνεις το ψάξιμο.

Πες πως σου κάνουν... μασάζ... :flipout:

Καλημέρα!
Πήγα - ήρθα, Βερολίνο με ένα 190 XPROB + 804RC2 στις κύριες αποσκευές για check in και δεν υπήρξε το παραμικρό θέμα.
το είχες απλώς στην θήκη του, ή είχες τυλίξει με κάτι το τρίποδο για να το προστατέψεις καλύτερα;

Last edited:
καλή ιδέα για το μασάζ! κάθε φορά που αισθάνομαι πιασμένος θα κάνω ένα ταξιδάκι με αεροπλάνο!!!

Ο γενικος κανονας φορτωσης αποσκευων στα αεροπλανα ειναι οτι περιεχουν μονο...αθραυστα!!!! Κοινως, η βουτα, το πεταγμα, η κουτρουβαλα κτλ. παει συνεφο. Οποτε, οχι μονο τα τριποδα, αλλα οτι βαζετε μεσα, φροντιζετε να αντεχουν την κακομεταχειριση...

το είχες απλώς στην θήκη του, ή είχες τυλίξει με κάτι το τρίποδο για να το προστατέψεις καλύτερα;

από τί να το προστατεύσεις;;; το τριπόδι είναι μεταλλικό και κινδυνεύουν αυτά που είναι γύρω του, όχι το ίδιο. Μια φορά το χρησιμοποίησα για άμυνα και το ίδιο δεν έπαθε τίποτε, όχι όμως κι αυτός που το δέχθηκε στο λαιμό και στη μέση.

από τί να το προστατεύσεις;;; το τριπόδι είναι μεταλλικό και κινδυνεύουν αυτά που είναι γύρω του, όχι το ίδιο. Μια φορά το χρησιμοποίησα για άμυνα και το ίδιο δεν έπαθε τίποτε, όχι όμως κι αυτός που το δέχθηκε στο λαιμό και στη μέση.
τελικά δεν είναι ασχημη ιδεα να το κουβαλάω μαζί μου, ακόμα και χωρίς την φωτογραφική μηχανή! 2,4 κιλά είναι αυτά, τύφλα να χει το tae twon do! (την κεφαλή θα την αφήνω σπίτι, τι να την κάνω χωρίς φωτογραφική?).
Εννοούσα αν θα πάθει κάτι στις αποσκευές. αν βάλουν μια δυό βαλίτσες πάνω του δεν νομίζω να φτάσει σώο στον προορισμό του, από αλουμίνιο είναι, όχι από ατσάλι.(για να μην πω για αυτά που είναι από ανθρακονήματα. αν είχα τέτοιο ούτε που θα το σκεφτόμουνα να το δώσω στις αποσκευές).

Απ' ό,τι έχω καταλάβει είναι στην πολιτική του κάθε αεροδρομίου. Luton, Φρανκφούρτη, Μόναχο, Κύπρο το πέρασα χωρίς πρόβλημα στη χειραποσκευή, ενώ στη Νίκαια μου έκαναν πρόβλημα και με έβαλε να κάνω check in την αποσκευή που το περιείχε, με τη δικαιολογία ότι μπορεί να το χρησιμοποιήσω σαν όπλο (ρόπαλο). Τώρα γιατί οι μεγάλες ομπρέλες και τα μπουκάλια είναι λιγότερο επικύνδυνα κι επιτρέπονται, δε μου εξήγησε :)