Τροφοδοσία αμερικάνικου τύπου

anemmano

New member
27 January 2009
5
Γεία σας παιδιά. Απο χθές είμαι κάτοχος της τηλεόρασης sony w5500, το καλώδιο τροφοδοσίας είναι αμερικάνικου τύπου ενώ όλα τα χαρτιά γράφουν european model. Γνωρίζω οτι υπάρχει adaptor για πρίζες αλλά δεν γνωρίζω αν θα υπάρξει πρόβλημα με την τάση, εμείς έχουμε 220V ενώ στην αμερική 110. Μπορεί να είναι χαζή ερώτηση αλλά θέλω να ξέρω πριν την βάλω στην πρίζα, λίγη βοήθεια please.

Γεία σας παιδιά. Απο χθές είμαι κάτοχος της τηλεόρασης sony w5500, το καλώδιο τροφοδοσίας είναι αμερικάνικου τύπου ενώ όλα τα χαρτιά γράφουν european model. Γνωρίζω οτι υπάρχει adaptor για πρίζες αλλά δεν γνωρίζω αν θα υπάρξει πρόβλημα με την τάση, εμείς έχουμε 220V ενώ στην αμερική 110. Μπορεί να είναι χαζή ερώτηση αλλά θέλω να ξέρω πριν την βάλω στην πρίζα, λίγη βοήθεια please.

Αν είσαι όντως σίγουρος ότι είναι Ευρωπαϊκό μοντέλο όσο αφορά τον δέκτη (υποστήριξη PAL κτλ), και στο πίσω μέρος της αναγράφει τάση λειτουργίας 110 - 230V (ή εκεί κοντά), απλά άλλαξε ολόκληρο το Αμερικάνικο καλώδιο με ένα Ευρωπαϊκό, ή πάρε έναν μετατροπέα μόνο για τη φίσα από μαγαζί ηλεκτρονικών.

Αν αγοράστηκε πάντως από ελληνικό κατάστημα, γιατί να μην ζητήσει καλώδιο από το κατάστημα;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, τελικά η τηλεόραση ανέφερε λειτουργία στα 220V, πήγα πήρα αντάπτορα για να μην περιμένω απο το ιντερνετικό κατάστημα, όλα οκ. Καλό καλοκαίρι