Τροφοδοτικο Ενισχυτη

Impel123

Established Member
11 May 2010
116
Γεια χαρα!

Πηγα χθες σε μεγαζι με ηλεκτρονικα στην πατρα να αγορασω υλικα για PSU του LM3886 που θα φτιαξω. Αυτος ειχε μονο ηλεκτρολυτικους οποτε πηρα 4 των 4700μF και 2 γεφυρες. Το προβλημα ειναι οτι στο σχηματικο που βρηκα (http://www.tnt-audio.com/clinica/ssps2_e.html) θελει και καποιους polypropylene για τα κυκλωματα RC.

Ο καταστηματαρχης μου ειπε οτι στην ελλαδα δεν προκειται να βρω τετοιους, και αν θελω να βαλω ηλεκτρολυτικους. Αν το φτιαξω ετσι(με ηλεκτρολυτικους) θα αξιζει? Η να το αφησω απλα με 2 γεφυρες και 4 πυκνωτες, και να ξεχασω το RC τμημα που λενε οτι μειωνει τον θορυβο?

τι μεγεθος θες φιλε?..κοιτα νομιζω αν βαλεις 100nF παραληλα με τον καθε ηλεκτρολυτικο εισαι οκ. δε νομιω να χρειαζεσαι κατι εξτρα. 100nF βρισκεις με το τσουβαλι.οπως και 100μF ηλεκτρολυτικους βρισκεις παλι με το τσουβαλι.

Ελα σηφη, Αυτο εδω ειναι το σχηματικο:

http://www.chipamp.com/images/ps.gif

Τελικα απτο πολυ ψαξιμο βρηκα καποιον που πουλουσε πυκνωτες πολυεστερα, και μου ειπε οτι ειναι το ιδιο με τους πολυπροπυλενίου.

Οποτε πηρα αυτους! Λογικα ειναι οκ.

ναι μια χαρα εισαι. Απλα δοκιμασε κ χωρις αυτο το κυκλωμα..με απλα εναν 100nF παραληλα με καθε μεγαλο ηλεκτρολυτικο.

Εχω αγορασει ομοαξονικο καλωδιο χαλκου για όλες της συνδεσεις μέσα στον ενισχυτή. Είναι οκ αυτο? Η υπαρχει καποιος αλλος τύπος με καλύτερα χαρακτηριστικά?πχ ασημι.

Για την μεταφορα του σηματος (μεσα στο τροφοδοτικο, το καλωδιο που θα συνδεει το βυσμα στο σασι που θα παιρνει το AUDIO IΝ, με το signan in που εχει η πλακετα του LM) τι καλωδιο να παρω?

ομοαξονικο θωρακισμενο φανταζομαι ε? για τα χαμηλης τασης σηματα ειναι οκ.πχ για το audio in ως την πλακετα του lm. Για την εξοδο χρησημοποιησε καλωδιο ηχειων, κοινο, πχ 2χ1.5mm .. καλωδιο για την συνδεση τροφοδοσιας-παροχης ρευματος παρε κοινο πολυκλωνο ηλεκτρολογικο.

ναι ομοαξονικο.Οποτε..

1)Απο το audio in του σασσι ως τον LM βαζω ομοαξονικο θωρακισμενο,

2)Απο το audio out του LM ως τα ματαλακια του audio out του chassis βαζω καλωδιο ηχειων

και

3) Για το soldering των στοιχειων του ανορθωτη αλλα και για μεταφορα ρευματος, γειωσεις κτλπ βαζω πολυκλωνο ηλεκτρολογικο? το ομοαξονικο δεν κανει?

οχι για το 3) το ομοαξονικο δε κανει.ειναι πολυ λεπτο ρε συ..εκει βαλε κοινο ηλεκτρολογικο πολυκλωνο.

ok!

Παντως για το soldering σιγουρα δεν κανει το ομοαξονικο? Γιατι αυτος στο μαγαζι μου το εδωσε για να ενωσω πχ την γεφυρα με τους πυκνωτες στο κυκλωμα ανορθωσης..

τι ενοεις για το soldering?...και οταν λεμε ομοαξονικο ενοουμε κεντρικο αγωγο κ θωρακιση απ εξω σωστα?ε αυτο δεν κανει..ΜΟΝΟ στα χαμηλης τασης ρευματα, οπως απτα rca στην εισοδο του ενυσχητη.

Ναι αυτο. Μου ειπε να το ξεγυμνωσω, ωστε να μεινει μονο ο χαλκος και μετα με αυτο να ενωσω πανω στην διατριτη πλακετα που θα φτιαχτει ο ανορθωτης τα στοιχεια μεταξυ τους. Και με εργαλειο συγκολησης να συγκολησω πχ το ενα ακρο του χαλκου με τον πυκνωτη και το αλλο στην γεφυρα.