Τρόπος για καθυστέρηση ήχου

johnnix_

New member
26 February 2016
8
Καλησπέρα σε όλους,

Ζητώ εκ των προτέρων συγγνώμη αν διατυπώνω την ερώτησή μου σε λάθος σημείο του φόρουμ.

Λόγω κακού σχεδιασμού αναγκάστηκα να τροφοδοτήσω 2 τηλεοράσεις με HD σήμα μέσω modulator. O modulator πέρνει σήμα HDMI από τον αποκωδικοποιητή και ο ήχος από τον αποκωδικοποιητή πέφτει επάνω σε ένα ενισχυτάκι. Το πρόβλημα φυσικά είναι ότι λόγω της επεξεργασίας στον modulator ο ήχος προηγείται της εικόνας και πρέπει να βρω τρόπο να τον καθυστερήσω. Υπάρχει τρόπος να καθυστερήσω τον ήχο που έρχεται από τον αποκωδικοποιητή (έχει ρύθμιση αλλά μόνο 200 ms και δε φτάνουν) ή αν υπάρχει τρόπος από την έξοδο του modulator (που είναι ένα απλό καλώδιο κεραίας) να πάρω μόνο τον ήχο?

Ελπίζω να σας έδωσα να καταλάβετε το πρόβλημά μου :)

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

υπαρχουν audio delay units/box αλλα κοστιζουν. Δεν ξερω αν αυτη η λυση ειναι η καταλληλη για σενα λογω οικονομικου θεματος και μονο.

π.χ.

http://www.js-technology.com/store/product.php?id_product=21

Δεν ξερω και για ποσο delay μιλαμε οτι χρειαζεσαι. Τωρα το να σου πω να προσθεσεις στην αλυσιδα και καποια αλλη συσκευη που να εχει και αυτη καποιο delay στο μενου της για να το αυξησεις κι αλλο, ακουγεται μπακαλικη μεθοδος.

Last edited:
Απάντηση: Re: Τρόπος για καθυστέρηση ήχου

Εγω εδωσα καθυστερηση στον ηχο μεσα απο το service menu της TV.
(Εαν καταλαβα σωστα την ερωτηση)

Ναι αυτο ειναι το θεμα του, αλλα προφανως στην ολη αλυσιδα, αναφερει οτι εξαντλησε ολα τα delay μενου που υπηρχαν. (υποθετω οτι οι tv του δεν εχουν, ή τα χρησιμοποιησε κι αυτα και δεν του φτανουν. ?)

Re: Απάντηση: Re: Τρόπος για καθυστέρηση ήχου

Ναι αυτο ειναι το θεμα του, αλλα προφανως στην ολη αλυσιδα, αναφερει οτι εξαντλησε ολα τα delay μενου που υπηρχαν. (υποθετω οτι οι tv του δεν εχουν, ή τα χρησιμοποιησε κι αυτα και δεν του φτανουν. ?)

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, ο ήχος πάει στα ηχεία οροφής και δεν βγαίνει από την TV οπότε οποιαδήποτε ρύθμιση μέσα από εκεί δεν θα μου κάνει κάτι .... Πόσο σπαστικό είναι να ακούς γκολ και η μπάλλα να είναι ακόμα στη σέντρα!!!!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

υπαρχουν audio delay units/box αλλα κοστιζουν. Δεν ξερω αν αυτη η λυση ειναι η καταλληλη για σενα λογω οικονομικου θεματος και μονο.

π.χ.

http://www.js-technology.com/store/product.php?id_product=21

Δεν ξερω και για ποσο delay μιλαμε οτι χρειαζεσαι. Τωρα το να σου πω να προσθεσεις στην αλυσιδα και καποια αλλη συσκευη που να εχει και αυτη καποιο delay στο μενου της για να το αυξησεις κι αλλο, ακουγεται μπακαλικη μεθοδος.

Ακριβώς κάτι τέτοιο χρειάζομαι αλλά δεν παίρνω όρκο ότι μου φτάνουν τα 0.34 δλπτα, με το "μάτι" μου φαίνεται για μεγαλύτερη η καθυστέρηση.

Ο φίλος warewolf73 μου έδωσε μια καλή ιδέα οπότε ψάχνοντας βρήκα αυτό http://www.aviland.gr/?cat=14&subcat=56&product=VA-256D αλλά είμαι λίγο άσχετος και αναγκάζομαι να ρωτήσω, μπορεώ να το κοτσάρω αυτό ανάμεσα στον αποκωδικοποιητή του OTE TV (δορυφορικό) και στο ενισχυτάκι μου που δέχεται 2 RCA βυσματάκια?

Το παραπανω λινκ στο εβαλα γιατι δεν βρηκα καποιο αλλο φθηνοτερο. Υπαρχουν και αλλα που φθανουν τα 2-3 sec σε delay αλλα κοστιζουν τριπλα χρηματα. Δεν εψαξα και παρα πολυ βεβαια ομολογω. Και οτι βρηκα ηταν εξωτερικο.
Τωρα δεν ξερω κι αν το modulator που εχεις δημιουργει μεγαλυτερο delay απο αλλα modulators.

Μια μεθοδος για να βρεις ακριβως το delay που χρειαζεσαι, θα ηταν να συνδεσεις π.χ. ενα pc/laptop και να αναπαραγεις απο εκει ενα αρχειο βιντεο. Υστερα, βαζοντας οσο delay χρειαστει απο τον media player θα βρεις ακριβως ποτε γινεται ματσαρισμα ηχου/εικονας.

Το να απαλειψεις εντελως τον modulator αφου αυτος δημιουργει προβλημα το ξεχναμε. ? Τον εβαλες για μετατροπη αλλα δεν εξηγησες επακριβως ποιο ηταν το προβλημα με τα hdmi. Μηπως το πιαναμε αναποδα το προβλημα και γινοταν κατι απο εκει.

Re: Απάντηση: Τρόπος για καθυστέρηση ήχου

Το πρόβλημα ήταν ότι ποτέ δεν ρωτήθηκα τι ανάλυση θέλω να βλέπω στις 2 τηλεοράσεις με αποτέλεσμα να περαστεί απλό καλώδιο κεραίας, τώρα που έκλεισε η γυψοσανίδα στο ταβάνι η λύση να περαστούν εξωτερικά HDMI καλώδια δυστυχώς δεν παίζει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τρόπος για καθυστέρηση ήχου

Η ιδανική λύση θα ήταν μια τέτοια συσκευή http://www.ebay.com/itm/1080P-HDMI-...ractor-Converter-Audio-Splitter-/271802547143 αλλά όχι είσοδο από HDMI αλλά από RF

Που θα βοηθησει ο extractor ακριβως. ? Θα βγαλει μεν τον ηχο αναλογικα και μετα που θα τον παει. ?
Στον ενισχυτη ηχου. ? Σε αυτη την περιπτωση και παλι η επεξεργασια του modulator θα δημιουργησει delay στην εικονα και ο ενισχυτης ηχου θα προπορευεται.

Γιατί δεν μπορεί να περαστεί HDMI στη θέση της κεραίας; Αν δεν έχει γωνίες το κανάλι το μόνο θέμα είναι τα βύσματα, οπότε μπορείς να φαρδύνεις τις τρύπες.

Η άλλη λύση είναι να περάσεις CAT6 (καλώδιο δικτύου) που είναι λεπτό και εύκαμπτο και να στείλεις HDMI over CAT6:
http://www.cablematters.com/c-52-hdmi-extenders.aspx

Όλα τα καλώδια περνάνε μέσα από γυψοσανίδες χωρίς κανάλι οπότε δεν γίνετε. Η ιδέα όμως του CAT6 είναι φοβερή λυση αφού έχω δίκτυο παντού, απλα με στεναχωρεί γιατί τζάμπα θα πάει ο modulator!

O extractor θα μπει μετά τον modulator οπότε δεν θα υπάρχει θέμα συντονισμού, απλά ο modulator βγάζει RF και δεν βλέπω να υπάρχει κάτι για HDVB σήμα :(

Ο modulator καθυστερει την εικονα γιατι την επεξεργαζεται. Οποτε μοιραια προπορευεται ο ηχος στην εξοδο του. Ακομη κι αν εμπαινε ο extractor υστερα απο τον modulator, θα παραλαμβανε ενα A/V οπου και παλι προπορευεται ο ηχος. (η ζημια εχει ηδη γινει, θα κανει extraction εναν ηχο που προπορευεται)

Το παραπανω βεβαια οπως ειπες δεν γινεται ουτως ή αλλως λογω rf.
Απο την στιγμη που μπορεις να βγαλεις ακρη με το cat προχωρα προς τα εκει. Ετσι κι αλλιως θα γλυτωσεις και την μετατροπη του σηματος σε rf.

Last edited:
Όλα τα καλώδια περνάνε μέσα από γυψοσανίδες χωρίς κανάλι οπότε δεν γίνετε.
Θα περίμενα αφού δεν υπάρχει κανάλι να είναι ευκολότερο. Δένεις το ένα καλώδιο με το άλλο και το τραβάς μέσα από τον τοίχο.

Ο modulator καθυστερει την εικονα γιατι την επεξεργαζεται. Οποτε μοιραια προπορευεται ο ηχος στην εξοδο του. Ακομη κι αν εμπαινε ο extractor υστερα απο τον modulator, θα παραλαμβανε ενα A/V οπου και παλι προπορευεται ο ηχος. (η ζημια εχει ηδη γινει, θα κανει extraction εναν ηχο που προπορευεται)

Το παραπανω βεβαια οπως ειπες δεν γινεται ουτως ή αλλως λογω rf.
Απο την στιγμη που μπορεις να βγαλεις ακρη με το cat προχωρα προς τα εκει. Ετσι κι αλλιως θα γλυτωσεις και την μετατροπη του σηματος σε rf.

Από τον modulator ο ήχος και η εικόνα βγαίνουν συγχρονισμένα, ο modulator απλά μετατρέπει το HDMI σε HDVB, η βλακεία είναι ότι εγώ παίρνω την καθυστερημένη εικόνα από το modulator και ήχο από τον αποκωδικοποιητή δλδ πριν το modulator γιαυτό και η καθυστέρηση είναι δευτερόλεπτο και βάλε :). Σκέφτηκα σήμερα το εξής, να πάρω ένα RCA καλώδιο και να το κόψω στη μέση, να πάρω και ένα patch cord και να το κόψω και αυτό στη μέση. Να κοτσάρω σε κάθε κομμένη άκρη patch cord ένα ζευγάρι από τα RCA βύσματα και το ένα RCA θα βγαίνει από την έξοδο ήχου της τηλεόρασης (είπαμε εκεί το σήμα από τον modulator είναι οκ) και θα κουμπώσει στο πριζάκι δικτύου και το άλλο από το πριζάκι δικτύου στο ενισχυτάκι, ελπίζω να έγινε καταννοητό :)

Λοιπόν, το θέμα μπορεί να κλείσει, λύθηκε με το UTP καλώδιο :) Παίρνω την έξοδο Headphones από την τηλεόραση και την κοτσάρω επάνω στο πριζάκι, στην άλλη άκρη του γραφείου έχω πριζάκι δίπλα στο ενισχυτάκι και από εκεί πέρνω τον ήχο ... όλα τέλεια!!!! Σας ευχαριστώ πολύ όλους για το χρόνο σας και τις πληροφορίες!

Γιατί να κλείσει; Μια χαρά πληροφορίες από σπάνιο πρόβλημα που μπορεί να χρειαστεί κάποιος στο μέλλον ποτέ δεν ξέρεις.