Τρόπος σύνδεσης (adapter) camcorder σε macbook pro για streaming

dante32

Senior Member
3 October 2007
323
LASITHI - CRETE
Καλημέρα σας,

Πρόσφα μπήκα και εγώ στο κόσμο των Mac και σε αυτή τη φάση της μετάβασης γίνεται ένας μικρός χαμός ακόμα και στα πολύ απλά πράγματα!!
Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει τρόπος να συνδέσω ένα camcorder (panasonic TM700) με το macbook pro με σκοπό το live stream. H κάμερα έχει εξόδους HDMI αναλογικό AV και μέσω του δεύτερου στα windows μπορούσα να πάρω το σήμα με ένα αντάπτορα να το χρησιμοποιώ για live stream.
Τώρα στο Mac, έχω φάει τον κόσμο και δεν έχω καταφέρει να βρω κάποια λύση, ενώ έχω αγοράσει διάφορους αντάπτορες (π.χ. elgato) που τελικά δεν δουλεύουν, γιατί το μόνο που κάνουν είναι εγγραφή στον υπολογιστή του αναλογικού σήματος με το δικό τους software και κανένα άλλο πρόγραμμα δεν μπορεί να "δει" την κάμερα.
Εχω καταφέρει με έμμεσο τρόπο να πάρω την εικόνα μέσω software (camtwist) αλλα αυτό που με ενδιαφέρει ειναι αν υπάρχει τρόπος να συνδεσω την καμερα στο computer και ολα τα προγράμματα να την "βλέπουν".
Η μόνη λύση που έχω βρει μέχρι στιγμής είναι να αλλάξω καμερα και να παω σε κάτι που να έχει firewire output....

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας,

Νίκος