Trustfire Z-1 Μεταμόρφωση!

kospap

Supreme Member
31 July 2009
8,509
Λοιπόν αυτό είναι ένα πολύ ενδιαφέρον φακουδάκι….

webigp7080.jpg

XP-E. RCR/CR123, 3 modes (High-Low-Strobe), καλός διακόπτης, ωραία δεμένη κατασκευή, HAIIIανοδίωση, καλούτσικο κλιπ (teomavθα σου αρέσει, είναι πιο σκληρό από του SunwaymanM10 μου - αλλά κάπως κοντό)

Μοναδικό ελάττωμα: ζεσταίνεται πολύ…Δείτε στις μετρήσεις παρακάτω με πόσο παραπάνω ρεύμα δίνει το ίδιο φως με τον SunwaymanM10R

Μετρήσεις

trustfirez1measurements.jpg

Έξτρα Φωτο

webigp7082.jpg

webigp7087.jpg

webigp7093.jpg

webigp7104.jpg

webigp7114.jpg

webigp7103.jpg

Αυτό δεν το έχω ξαναδεί!

webigp7083.jpg

Πολύ καλά δεσίματα, κοψίματα και ανοδίωση αν και ο δικός μου ήρθε με κάποια γρατσουνίσματα στη ρίκνωση. Αξιοσημίωτα είναι και τα αυλάκια των o-rings..ότι καλύτερο έχω δει σε αυτή την κατηγορία τιμής ειδικά στο o-ring του τζαμιού της κεφαλής.

Συνεχεια....

Beamshots

webigp7117.jpg
webigp7120.jpg

Trustfire Z-1 & Sunwayman M10R (0 Stop)

webigp7118.jpg
webigp7122.jpg

Trustfire Z-1 & Sunwayman M10R (-2 Stop)

Αυτά προς το παρόν, για την μεταμόρφωση ίσως αύριο...

To έχω πάρει και εγώ αυτό, και του έκανα επίσης φυσικά μεταμόρφωση!Του έβαλα 7135 based 700ma 3mode και xp-g, συνεργάζεται κυριλλέ με αυτό τον ανακλαστήρα. Αποτέλεσμα, κάπου 150 OTF για μια ώρα!Λίγα μου φαίνονται περίμενα κανά 200άρι αλλά θα το ψάξω λίγο ακόμη γιατί είναι τόσο λίγο!

αμαν! εσενα χρειαζομουνα....θελω και εγω να αλλαξω την πλακετα αλλα δεν μπορεσα να την βγαλω....

Μαλλον θα βαλω μια DX15880 που ειναι χαμηλη γιατι με απασχολει η θερμοτητα πολυ, αλλα κια για να εχω και συμβατοτητα και με τους δυο τυπους μπαταριων

σκοπευω να τρυπησω λιγο σε ενα σημειο της περιφερειας και να βαλω ενα prybar που εχω φτιαξει απο ενα κατσαβιδαλι για να την βγαλω....

αλλα τι θα βρω απο κατω? εχει αρκετο καλωδιο για συνδεσεις....τα υπολοιπα μερη βγαινουν ή ειναι κολλημενα?

πριν απο λιγο εβγαλα το κλιπ και η μαημενες βιδες ηταν κολλημενες,,,,επειδη τις ειδα καπως μακριες κραταν τιποτα αλλο?

Κουιζ.....τι θα κανω τι θα κανω?

Και εγώ τα ίδια έλεγα στην αρχή,ότι θα ήτανε δύσκολη μόντα,αλά μετά μου φάνηκε πανεύκολη, το έκοψα το 7135 κύκλωμα κάπως και χόρεσε μετά. Βάρα του κάπως κάνε κάτι βγαίνει πάντως δε θυμάμαι να ήτανε κολλημένο. το στοκ driver δε ξέρω αν είναι κάτι το ιδιαίτερο πάντως!

αυτο κωστα εγω δεν καταλαβα:
trustfire z-1 = 418-lux box - 170lumen
sunwayman = 517-lux box - 155lumen
πως εγινε με μεγαλυτερη ενδειξη στο lux box εχεις λιγοτερα λουμεν?
και δηλαδη ο trust ειναι πιο φωτηνος σε λιγοτερα αμπερ απο sunwayman μ10r στο μαξ?

συγνωμη ειναι αδυνατον να ειναι 517.....ορθογραφικο λαθος εκανα

Η Zebralight του φτωχού

webigp7134.jpg

Η ιδέα μου ήρθε τον καιρό που έψαχνα για μια Headlamp για το αυτοκίνητο. Δεν ήθελα να δώσω περισσότερο από 12 δολάρια αλλά δεν έβρισκα τίποτα στα λεφτά αυτά. Είτε πιο σοβαρά μοντέλα, είτε τα φτηνιάρικα…Οπότε προχώρησα έτσι

Το Headband

Φτιάχτηκε από απλή καλτσοδέτα και 2 οχταράκια που βρίσκονται εύκολα στα καταστήματα ραπτικής.
Το κεντρικό τμήμα που κρατά το φακό είναι από πιο σκληρό υλικό και είναι λίγο δύσκολο να τον στρίψεις…πολύ περισσότερο από μια Zebralight.

Ανάμεσα από το λάστιχο συγκράτησης και το Headband, έβαλα και έραψα 2 στρώματα από χονδρό αλουμινόχαρτο, μια που ο Ζ-1 ανεβάζει θερμοκρασία. Μου πήρε μια ώρα όσος έβλεπα τηλεόραση.

Η μετατροπή του κατόπτρου

combolw.jpg

Η μετατροπή έγινε για 2 λόγους….
1. γιατί σαν headlamp εξέχει πολύ.
2. για να αλλάξει –όσο είναι δυνατόν- η δέσμη.

Στην προκειμένη περίπτωση το Throw και αυξήθηκε το spill κατά 10%.

Στη συνέχεια έβαλα ένα στρώμα από αρχιτεκτονική κολλητική ταινία και πετύχα αρκετά βολική διασπορά. Η απώλεια φωτός είναι κοντά στο 4% κοντά στη διαφορά που δίνει η Zebralight για τα μοντέλα –F

Η διαδικασία

Και τα δύο κομμάτια τα στερέωσα σε μια μέγγενη με τις επίπεδες πλευρές στα σαγόνια. Με το Dremel και τον δίσκο κοπής μετάλλων έκανα δυο τομές αλλά άφησα υλικό για συγκράτηση. Μετά τα γύρισα 90 μοίρες , ώστε να βγουν έξω από τα σαγόνια και έκοψα τι υπόλοιπο….Μετά ακολούθησε λείανση με χονδρή πέτρα ακονίσματος, και ντουκόχαρτα 120-2000….
Στρωτή διαδικασία αρκεί να αρχίσεις κανείς το κόψιμο σωστά.

Το κακό ήταν ότι –όπως φαίνεται καις τις φωτο- το κάτοπτρο δεν είναι ολόπασο. ¨ετσι δεν μπόρεσα να το κοντύνω περισσότερο από 2 χιλιοστά…

Beamshots

webigp7141.jpg
webigp7143.jpg

0stop, -2 stop

Στην πράξη το κοψιμο του κατοπτρου ίσως να μην αξίζει τον κίνδυνο και τον κόπο αλλά κάποια πράγματα πρέπει να γίνονται “σωστά”

διορθωση

Στην προκειμένη περίπτωση το Throw και αυξήθηκε το spill κατά 10%.

Στην προκειμένη περίπτωση το Throw μειωθηκε 20% και αυξήθηκε το spill κατά 10%. είχα και αύξηση του outpout στο κουτι 5+% αλλά αυτό οφείλεταισ την διαφορετική κατανομή της δεσμης

τελικα τα εκανα μανταρα με τον πινακα...να ο νεος

trustfirez1measurements.jpg

και επισης μετανοιωσα για την αλλαγη πλακετας....δοκιμασα εναν φακο με την 15880 που θα εναζα παραληηλα με τον Ζ-1 καο ο αλλος ζεσταινοταν περισσοτερο...

οποτε μενουεμ εδω....εντωμεταξυ μου αρεσει ολο και περισσοτερο....τις τελευταιες μερες διαβαζω στο κρεββατι με αυτη τη μοντα...δεν βλεπω να την βαζω ακομα στο αυτοκινητο.....