Τρύπα σε οθόνη LCD

Nikfrance

Banned
27 January 2010
595
Dijon - Corfou
Καλημέρα παιδιά!

Από σήμερα έχω μια τρύπα στην LCD μου 2 χιλιοστά περίπου, δεν έχει πειραχτεί κάποιο pixel δουλεύει κανονικά,

ΑΛΛΑ όταν είναι η τρυπα σε μαύρο φόντο είναι άσπρη η τρυπα και μου τραβάει την προσοχή και με έχει εκνευρίσει...

Αν κάποιος φίλος έχει κάποια λύση κάπως να το βουλώσω να είναι λίγο καλύτερα κτλ ας βοηθήσει!

Νίκος

Τι εννοείς τρύπα; Αν έχει βλάβη κάποια εξωτερική επιφάνεια μιας LCD, ο αέρας οξειδώνει τους κρυστάλλους και η οθόνη μαυρίζει.

Παιδιά έκανα ότι μπορούσα sorry δεν μπορώ καλύτερα,

Eίναι μοντέλο LG LH3000 έχει 2 χρονάκια 47" και ο γιος μου 3 ετών δεν ξέρω πως κτλ

τον ανέκρινα αλλα δεν έσπασε παρόλα τα βασανιστήρια..:guitarist:

την κάρφωσε προφανώς με κάτι, είναι μια τρυπα στο "τσάμι" δεν έχει τσαμπί ξέρετε είναι ένα "πλαστικό" σκούρο...

είναι 2 μέρες τώρα δουλεύει κανονικά η τρυπα φαίνεται διαμπερές,

δηλαδή έχει τρυπήσει το "τσαμπί" το πλαστικό φύλο τέλος πάντων και η τρυπα είναι περίπου το ΠΟΛΥ 3 χιλιοστά!!!!

δεν έχω βρει κάτι στο net έχω ψάξει δεν ξέρω τι να κάνω να το κολλήσω???

Θα τα παίξει δηλαδή??

Ευχαριστώ παιδιά ότι προαιρείστε!:a0210:

lg.jpg

Έχω την εντύπωση ότι είναι τρύπα η οποία διαπερνά ολόκληρο το LCD panel, και βλέπεις την επιφάνεια του οπίσθιου φωτισμού.
Μου φαίνεται και περίεργο που δεν έχεις και αλλοίωση σε ολόκληρη περιοχή λόγω καταστροφής ηλεκτροδίων.

Είναι διαμπερές όσο αναφορά το "τσάμι" και όχι τίποτα άλλο, σε μαύρο φόντο φαίνεται άσπρο και σε άλλες αποχρώσεις φαίνεται πολύ λιγότερο έως καθόλου αυτό και μόνο πάει να πει ότι το panel του LCD είναι άθικτο, χωρίς 3 μέρες τώρα να έχει δημιουργηθεί κάποια δυσλειτουργία στην περιοχή της τρύπας κτλ

Τώρα βεβαια 2-3 χιλιοστά τρυπα σε 47" δεν είναι τραγικό, το θέμα είναι την να κάνω σκέφτομαι να την βουλώσω πχ να μην μπαίνει σκόνη κτλ

είμαι προβληματισμένος....:ADFAD2:

Μάλλον η τρύπα αφορά μόνο το εμπρόσθιο φίλτρο και όχι τη στρώση με τα ηλεκτρόδια, τρανζίστορ και κρυστάλλους, αλλιώς θα είχες και διαρροή, μαυρίσματα ή/και κάθετες/οριζόντιες γραμμές...

Δε χάνεις και τίποτα να ρωτήσεις στο service αν προβλέπεται κάποια αντικατάσταση για το πρόσθιο φίλτρο μόνο.

ούτε εγώ το μπορώ να φανταστώ τον παράγοντα που το προκάλεσε αυτό.
σίγουρα πάντως καλό είναι να μάθεις γρήγορα αν τυχαινει κάποιας επισκευής το ζήτημα πριν προκαλέσει άλλη ζημιά

τηλεφώνησε στην LG αν είναι να σου πουν που έχουν το σερβις τους.
801 11 200 900/210 48 00 564
και από ότι έμαθα είναι 24/24/7 πλεον.

Εμενα μου φαινεται σαν τσιμπημα απο το κουνουπι τιγρης,εισαι βορεια ελλαδα μερια?Μηπως επαιζε η του βου megan fox και το κουνουπι πηγε με φορα στο πανελ?παιζει...!!!!

Δεν έχει πειραχτεί το panel θα είχε βγάλει πρόβλημα, απλά ψάχνω να δω πως θα βουλώσω την τρυπα (2 χιλιοστά)
ώστε να φαίνεται λιγότερο ειδικά η ασπρίλα στο μαύρο φόντο μου τραβάει την προσοχή,

αύριο θα πάρω τηλέφωνο την LG να δω τι θα μου πουν!

Πιστεύω ακλόνητα ότι είναι το φίλτρο όπως λέει και ο φίλος μας JL_?

Τώρα πως τα κατάφερε ο γιος μου και πως την τρύπησε ΔΕΝ ξέρω!

στην βόρεια Γαλλία κατοικώ και ο τίγρης είναι ο γιος μου και όχι τα κουνούπια!

Σας ευχαριστώ όλους και θα σας ενημερώσω!

Νίκος

Αν είχε πειραχθεί μόνο το φίλτρο και όχι το ίδιο το LCD, δεν θα έβλεπες άσπρο, θα έβλεπες τα πίξελ του πάνελ. Στις φωτογραφίες αυτά δεν υπάρχουν.

Αν είχε πειραχθεί μόνο το φίλτρο και όχι το ίδιο το LCD, δεν θα έβλεπες άσπρο, θα έβλεπες τα πίξελ του πάνελ. Στις φωτογραφίες αυτά δεν υπάρχουν.

Δες την μικρή φωτό πάνω δεξιά, Γιώργο... ;)

Το ότι είναι άσπρη η τρύπα, δε σημαίνει ότι τρύπησε πέρα ως πέρα το πάνελ και βλέπεις τον οπίσθιο φωτισμό, το πρόσθιο πολωτικό φίλτρο να έχει πειραχτεί, αρκεί, για αυτό το φαινόμενο.

Άλλωστε, δεν είναι δυνατόν να τρυπήσεις πέρα ως πέρα ένα πάνελ σε τέτοια επιφάνεια και να μην έχεις διαρροή κρυστάλλου και κάθετες/οριζόντιες γραμμές.

Παιδιά όπως σας είπα δεν έχει πειραχτεί το panel παίζει άψογα μέρες τώρα,
και η απόδειξη ότι αλλάζει αποχρώσεις κανονικά η τρυπα ανάλογα τι περνάει από πίσω,
απλά είναι έντονο το άσπρο στο μαύρο φόντο, άλλωστε το φίλτρο αυτό κάνει,
δίνει μια σταθερή απόχρωση προκειμένου να βγάλει την εικόνα καθαρή και σωστή!

Τώρα, πήρα τηλέφωνο την LG στην γαλλία που είμαι, πολύ ευγενικοί και έπαθαν και λίγο πλακα,
το ίδιο με ρώταγαν μαύρες γραμμές η να έχει χάσει απόδοση σε ένα μεγάλο κομμάτι κτλ,

τους εξήγησα...

δεν τους έχει ξανατύχει, και μου πρότειναν να μου αλλάξουν το φίλτρο δωρεάν παρόλο που δεν έχει άλλο εγγύηση...

Αλλα... τα μεταφορικά είναι ΠΟΛΛΑ δεν την κάνω, τώρα σκέφτομαι πως και πότε να πάω παρίσι που θα πάω κάποια στιγμή,
μήπως μπορώ να την πάω εγώ, αλλα και πάλι δύσκολο θα μου την ετοιμάσουν αυθημερόν?

Χλωμό...

Και τίθεται και θέμα χώρου (auto) 47"..!

Δεν ξέρω ΟΛΑ δύσκολα:damnyou::damnyou:

Πραγματικά συλλεκτικό πρόβλημα,
Μπράβο στον μικρό
Μέχρι και η LG θα έκανε αντικατάσταση
Λόγο του πρωτοφανούς
:D

Να τον χαίρεσαι!

Κατά τα άλλα, δοκίμασε ένα πολύ μικρό κομμάτι χαρτοταινίας. Λέω χαρτοταινία γιατί δεν αφήνει πίσω της πολύ κόλλα. Πάνω από τη χαρτοταινία μπορείς να βάλεις και λίγη μονωτική ταινία μαύρη. Ή και blue tack (προσοχή λαδώνει λίγο τις επιφάνειες) πάνω σε ταινία για να μη μπει μέσα.

Θα θελήσει ακρίβεια χειρουργική, αλλά πιθανά να εξαφανίσει το ενοχλητικό λευκό χωρίς να χάσεις πολλά από τα περιφερικά Pixel.

Ένα θεωρείς ότι έχεις χοντρά χέρια και δάχτυλα για αυτή τη δουλεία, μπορείς να ζητήσεις βοήθεια από τον πιτσιρικά :D

Να τον χαίρεσαι και πάλι!

Ευχαριστώ Φιλε μου tmjuju και για τις ευχές σου και για την ιδέα σου!!!

Mου φαίνεται πολύ καλή θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα, σίγουρα καλύτερο θα είναι...!

Nikos

P.S.

Από χοντρά δάχτυλα άλλο τίποτα,:nounder:

θα το παλέψω με κανένα τσιμπιδάκι κτλ
:idea: