Turbo-X TXV-40AS60T : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

cacau

Moderator
Staff member
7 June 2008
21,620
Αθήνα
Πρόσφατα αγόρασα μια Turbo-X Full HD Android TV 40" TXV-40AS60T για το εξοχικό μου, αφού μια 32άρα LG τα 'φτυσε μετά από σχεδόν 20 χρόνια. Η επιλογή μεγέθους έγινε με βάση τον διαθέσιμο χώρο αφού δυστυχώς οι 43" δεν χωράνε.

Είναι μια απολύτως βασική android tv κατασκευασμένη από την Vestel (Τουρκία), με εντελώς αδύναμο επεξεργαστή mediatek και μόλις 1GBram, με αποτέλεσμα να λειτουργεί σε slow motion - ακόμα και με τα standard των android tv. Επίσης το remote δεν έχει μικρόφωνο, οπότε δεν υπάρχει voice control και παράλληλα τα πλήκτρα του δεν έχουν καλή αίσθηση - για την ακρίβεια δεν έχουν καθόλου αίσθηση, πατάς και περιμένεις κάμποσο να δεις αν η συσκευή πήρε την εντολή. Η εικόνα της είναι πολύ καλή για τα γούστα μου - εφόσον ασχοληθείς λίγο με τις ρυθμίσεις αφού διαθέτει και λειτουργία SDR to HDR που πρέπει να ενεργοποιήσεις - δεν ήταν προεπιλεγμένη. Ο ήχος κλασσικός για τέτοιες συσκευές "κούφιος" μεν αλλά οι διάλογοι ακούγονται καθαρά, ειδικά αν ασχοληθείς λίγο. Η γενική ποιότητα κατασκευής είναι πλαστικό μέτριας/χαμηλής ποιότητας.

Συμπέρασμα: Με 180€ παίρνεις μια συσκευή με προσόν την καλή εικόνα, αλλά εκνευριστικά αργή και περιορισμένων δυνατοτήτων λόγω αδύναμου επεξεργαστή και ελάχιστης μνήμης - 1GB με λειτουργικό android 12 (έλεος...). Ίσως αξίζει να πάρει κανείς μια με πιο απλό/γρήγορο λειτουργικό και να δώσει μερικά χρήματα ακόμα για ένα tv box/stick εφόσον χρειάζεται πρόσθετες λειτουργίες.

Εγώ την κράτησα, αφενός λόγω καλής εικόνας για τα λεφτά της, και αφετέρου επειδή... βαριόμουν το κουβάλημα 110χλμ. για την επιστροφή.

Last edited: