turbox laptop vista δεν ξεκινάει...

τα πήρα πριν ξεκινήσω τις διαδικασίες καθαρής εγκατάστασης.
έβαλα έναν usb δίσκο και τα πήρα με dos

Όμως στην καθαρή εγκατάσταση είχα πολλά προβλήματα.
Εγκατάσταση που κρατούσε δίωρα και τρίωρα χωρίς να ολοκληρωθεί, στη διάρκεια μαύριζε η οθόνη και δώστου ο δίσκος.

Νομίζω είναι ακόμα στην εγγύηση, γιατί το είχα πάρει με επέκταση εγγύησης 3 ετών + 4ωρη υποστήριξη.
Τώρα θα δω αν όντως δεν έχει λήξει και τι σημαίνουν όλα αυτά στην πράξη.

Last edited:
το πήρα είπα.
να κάνω το μηχάνημα να ξεκινήσει δεν μπόρεσα.
(επί τρεις μέρες)....

Μία από τα ίδια. Ίδιας εταιρίας λάπτοπ, μου έπεσε το ρεύμα την ώρα του τερματισμού λειτουργίας (δεν του έχω μπαταρία) και από εκεί και πέρα αρνείτο να επανεκκινήσει. Και επιπλέον έκανα την βλακεία και το πήγα στο service.

Αρχικά το 1ο πράγμα που μου είπαν είναι ότι θα γίνει φορμάτ και επανεγκατάσταση, πράγμα που αρνήθηκα. Το κράτησαν για να το "ελέγξουν".

Η ενημέρωση που μου έκαναν τηλεφωνικά είναι ότι έχει πρόβλημα ο σκληρός μου και πρέπει να αλλαχθεί.

100 ... Μετά απο τρεις αλλαγές σκληρού δίσκου στο ίδιο μηχάνημα μου γεννάται η απορία αν είναι τόσο ευαίσθητοι οι σκληροί δίσκοι ή αν η εταιρία ψάχνει για μ...κες (σαν κι εμένα, το παραδέχομαι) για να παράγει έσοδα ("σέρβις) και πωλήσεις (σκληρός δίσκος) από το πουθενά.

Σημειωτέον, τον παλιό δίσκο θα μου τον βάλουν σε εξωτερική θήκη και θα μπορώ να τον χρησιμοποιήσω και να μην χάσω τα αρχεία μου.

Έχω ή δεν έχω δίκιο να μου μπαίνουν ψύλλοι στα αυτιά???

Αν εχεις τελικα τα αρχεια που θελεις και δε σε νοιαζει ο σκληρος, δοκιμασε να κανεις φορματ και μετα εγκατασταση μιας "ελαφριας" linux διανομης, ετσι ωστε να δεις αν ο σκληρος ανταποκρινεται. π.χ. Puppy Linux ή MacPup.

Ειναι πολυ μικρες (~100-180 Mb iso image) θελουν λιγοτερο απο 15-20 λεπτα να εγκατασταθουν και ειναι ενα καλο check.

ο επίλογος:
τουρμποεξάκι με εγγύηση επεκτεταμένη.

Δηλαδή:
αυτό σημαίνει δωρεάν αλλαγή εξαρτήματος αλλά 30 ευρώ εργασία (που δεν γνωρίζω αν ισχύει το ίδιο ποσό για άλλο εξάρτημα).

Με 30 ευρώ λοιπόν αλλάξανε τον toshiba 320 που είχε με καινούργιο.
Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι ο δίσκος είχε κόστος 28 ευρώ.

Αρα η εγγύηση είναι καλή ενδεχομένως γιά άλλες πιό σοβαρές βλάβες. Μούφα....

Αλλα συμπεράσματα:
Με βίστα (κοινό πρόβλημα σε διάφορες μεριές του διαδικτύου) αν σου πέσει το ρεύμα όσο δουλεύει και δεν έχεις σωστή ρύθμιση γιά απενεργοποίηση πριν τα παίξει η μπαταρία, ο δίσκος το λέει το ποίημα.

Όσο για τα ίδια τα βίστα:
με σύνδεση usb μέσω dos επιδιόρθωσης μετέφερα τα αρχεία σε wd mypassport.
Το ενδιαφέρον είναι ότι μετά την εγκατάσταση των vista ο δίσκος δεν αναγνωρίζεται με τίποτα από τα vista και χτυπάει....
Αντίθετα με τα xp είναι μιά χαρά. Ετσι τώρα δυστυχώς μεταφέρω τα αρχεία πίσω μέσω δικτύου από τον xp....

μετά από ενάμιση χρόνο το ίδιο ακριβώς πρόβλημα.
αυτοί οι toshiba 320 τελικά μεγάλη μούφα.....

μετά από ενάμιση χρόνο το ίδιο ακριβώς πρόβλημα.
αυτοί οι toshiba 320 τελικά μεγάλη μούφα.....

Όλοι οι δίσκοι σκάνε. Toshiba έχω μπόλικους 2,5 καμένους … αν και μπορεί να έχω πια μόνο τους μαγνήτες τους…

Τώρα αν σου πω ότι μπορεί η σχεδίαση του laptop να φταίει , θερμικά, ή ηλεκτρικά προβλήματα ή και μηχανικά – δονήσεις…
Πολλά turbo x είχαν κακό σχεδιασμό (από το κινέζικο εργοστάσιο όχι oτι κάνει παραγωγή το πλαίσιο)
Θα μου πεις γιατί να μη φταίει και ο δίσκος…
Άλλως θα σου πει ότι δε πρόσεχες και έτρωγε σφαλιάρες ο δίσκος…
Γενικά μπορεί να φταίει και ο Χατζιπετρής που λένε… ή το μάτι loooooool …

φταίνε οι toshiba.
έχει πολλά παράπονα στο διαδίκτυο.
Δεν ξέρω αν επέμενα να βάζανε άλλον στα πλαίσια της εγγύησης.
Το αποδίδω στην υπερβολική χρήση του δίσκου λόγω βίστα.
έφαγε 2 toshiba μέσα σε 5 χρόνια.
Το προσωπικό μου laptop στα 7 χρόνια δεν έκανε κιχ. (χτύπα ξύλο).

Και ο δικός μου αρχικός σκληρός Toshiba 320 ήταν. Τον Western Digital τον έχω 2 χρόνια τώρα και μέχρι στιγμής (χωρίς βέβαια να σημαίνει τίποτα αυτό) όλα βαίνουν καλώς.