TV για πολυ ps3 και blu-ray ταινιες.

bravestar

Established Member
21 November 2010
296
Ανοιγω αυτο το thread για ενα φιλο ο οποιος ενδιαφερεται ν' αγορασει τηλεοραση σε τιμη περιπου 1800euro αντε αν η σχεση αποδοσης τιμης-αξιας ειναι καλη να φτασει τα 2000.Προσωπικα του ειχα προτεινει την ΗΧ920.
- Αποσταση θεασης 2-2.5m.
- 60% ps3,30% blu-ray ταινιες απο εξ.σκληρο
-Τιμη 1800-2000.
Aπ'οσα εχω διαβασει απο το forum,του συνεστησα να μην ακουσει τον πωλητη που του προτεινε πλασμα και συγκεκριμενα την panasonic VT30.O φιλος μου ενθουσιαστηκε με την εικονα και την κινηση της(avatar),ομως δεν ειναι γνωστης και οταν του εξηγησα για το burn in αρχισε να εχει ενδοιασμους,επισης πισω απο την τηλεοραση υπαρχει μια μεγαλη φωτεινη μπαλκονοπορτα.Αναφερω ενδεικτικα οτι ειναι τυπος που μπορει να πατησει pause ,στο call of duty που λιωνει,και να επιστρεψει μετα απο ωρα ή και ωρες.

ο πρωτος πωλητης που ακουω να προτεινει plasma και ετυχε στην περιπτωση που δεν επρεπε να την προτεινει

Απάντηση: Re: TV για πολυ ps3 και blu-ray ταινιες.

ο πρωτος πωλητης που ακουω να προτεινει plasma και ετυχε στην περιπτωση που δεν επρεπε να την προτεινει
ΧΑΧΑΧΑ...

συμφωνώ με τον jimmius. αν μπορεί να φτάσει την 920 είναι εξαιρετική περίπτωση. βεβαια με το lag στο gaming δεν ξέρω τι γίνεται και επίσης δεν τα πάει καλά με τον media player η sony σε σχέση με την samsung (30% ταινίες από σκληρό στο media player της tv????).

συμφωνώ με τον jimmius. αν μπορεί να φτάσει την 920 είναι εξαιρετική περίπτωση. βεβαια με το lag στο gaming δεν ξέρω τι γίνεται και επίσης δεν τα πάει καλά με τον media player η sony σε σχέση με την samsung (30% ταινίες από σκληρό στο media player της tv????).
H αναπαραγωγη θα γινεται απο εξ.σκληρο στον media player της τηλεορασης, αν συνδεσει το laptop με hdmi δε νομιζω να εχει την ιδια εικονα.Εγω του ειχα προτεινει την HX920 γιατι γνωρizω οτι οι sony γενικα εχουν το χαμηλοτερο input lag.Ο πωλητης του νομιζω του ειχε αναφερει πως η VT30 διεθετε κατι σαν screen saver,δεν γνωριζω ομως αν κατι τετοιο ισχυει.

Άποψή μου, αλλά το ποσό είναι υπερβολικό για μια 46"-47" τηλεόραση. Μπορεί κάλλιστα να πάρει μια από τις Sony EX720 και Samsung D6530, με lag στο game mode στα 30 ms και να είναι υπερευχαριστημένος, τόσο στο gaming, αλλά και στις ταινίες.

Πολυ καλη η HX920 αλλα πολλα και τα λεφτα.

Εγω θα αγοραζα καποιο μοντελο μεχρι 1200 (και πολλα ειναι για μολις 46"). Μαλλον την ΕΧ720 που εχει σχετικα καλο lag (30 ms).

Exτες που συζητουσαμε για το θεμα μου ανεφερε οτι καλοκοιταει και την d8000.

Λογικο ειναι να την κοιταζει. Εχει λεπτο ασημενιο πλαισιο και γενικα πολυ ωραιο σχεδιασμο.

Για 60% PS3 ομως με lag 46-60 ms (αναλογα ποιος το μετρησε) εγω θα εβαζα τον σχεδιασμο σε δευτερη μοιρα και θα πηγαινα για μια τηλεοραση που δεν ειναι τοσο "καθυστερημενη".

Λογικο ειναι να την κοιταζει. Εχει λεπτο ασημενιο πλαισιο και γενικα πολυ ωραιο σχεδιασμο.

Για 60% PS3 ομως με lag 46-60 ms (αναλογα ποιος το μετρησε) εγω θα εβαζα τον σχεδιασμο σε δευτερη μοιρα και θα πηγαινα για μια τηλεοραση που δεν ειναι τοσο "καθυστερημενη".
Aυτος ειναι ο λογος που αρχικα του προτεινα την HX920,λογω του οτι οι sony εχουν χαμηλο lag,ομως η d8000 ειναι 400+ φθηνοτερη και σε καμια περιπτωση αυτη η διαφορα τιμης δεν αντιπροσωπευει την οποια διαφορα υπαρχει στις επιδοσεις τους.Ενδεικτικα αναφερω οτι ο φιλος λιωνει με COD.Ευχαριστω ολους σας για τις απαντησεις απλα πιστευω πως θα βοηθουσε περισσοτερο αν με τα σχολια σας αναφερατε και καποια προτεινομενα μοντελα ωστε να υπαρχει ενα ευρος 5-6 μοντελων για να παρθει μια τελικη αποφαση απο τον υποψηφιο αγοραστη και τα ματια του.

Re: Απάντηση: Re: TV για πολυ ps3 και blu-ray ταινιες.

Βασικα φιλε μου θα σου πω. Αφου θελει να λιωνει στο ps3 ο φιλος σου οσο καλη τηλεοραση και αν ειναι η vt30 και ειναι φανταστικη τηλεοραση ειδικα με τιμη γυρω στα 1700 ειναι κορυφη. Δεν πρεπει να παρει plasma. Εγω ΚΑΙΓΟΜΑΙ στο ps3 και εκανα την συνηδητη επιλογη να παρω την 46st30 γιατι για τα λεφτα της ηταν οτι καλυτερο απο θεμα εικονας και Input lag

Εχω 160 ωρες στην τηλεοραση και παιζω απο την πρωτη ωρα dark souls που εχει 3 στατικες εικονες στο HUD ε σε ενα σημειο εχω επιμονο image retantion.... Θελει πολυ προσοχη τουλαχιστον τις πρωτες ωρες πιστευω πως δεν αξιζει το αγχος ειδικα για τοσο ακριβη τηλεοραση.

Οταν πηγαινα και εγω σε ολα τα μαγαζια και εβλεπα τις τηλεορασεις η μονη τηλεοραση που μου αρεσε σε HD υλικο οσο και οι plasma ηταν η sony NX720 γυρω στα 1500 η 46αρα οσο και η HX820 (τα διπλα απο τα 800 που πηρα την 46st30) Δεν μπηκα να δω reviews και ιnput lags και τετοια αλλα η εικονας της ηταν πολυ καλη και πολυ κοντα στις Plasma(ισως και καλυτερη) που ηταν ακριβως διπλα της

O kωτσοβολος εχει μειον το ΦΠΑ σε ολες τις T.V. ας βιαστει να αποφασισει ο φιλος σου

Re: Απάντηση: Re: TV για πολυ ps3 και blu-ray ταινιες.

Βασικα φιλε μου θα σου πω. Αφου θελει να λιωνει στο ps3 ο φιλος σου οσο καλη τηλεοραση και αν ειναι η vt30 και ειναι φανταστικη τηλεοραση ειδικα με τιμη γυρω στα 1700 ειναι κορυφη. Δεν πρεπει να παρει plasma. Εγω ΚΑΙΓΟΜΑΙ στο ps3 και εκανα την συνηδητη επιλογη να παρω την 46st30 γιατι για τα λεφτα της ηταν οτι καλυτερο απο θεμα εικονας και Input lag

Εχω 160 ωρες στην τηλεοραση και παιζω απο την πρωτη ωρα dark souls που εχει 3 στατικες εικονες στο HUD ε σε ενα σημειο εχω επιμονο image retantion.... Θελει πολυ προσοχη τουλαχιστον τις πρωτες ωρες πιστευω πως δεν αξιζει το αγχος ειδικα για τοσο ακριβη τηλεοραση.

Οταν πηγαινα και εγω σε ολα τα μαγαζια και εβλεπα τις τηλεορασεις η μονη τηλεοραση που μου αρεσε σε HD υλικο οσο και οι plasma ηταν η sony NX720 γυρω στα 1500 η 46αρα οσο και η HX820 (τα διπλα απο τα 800 που πηρα την 46st30) Δεν μπηκα να δω reviews και ιnput lags και τετοια αλλα η εικονας της ηταν πολυ καλη και πολυ κοντα στις Plasma(ισως και καλυτερη) που ηταν ακριβως διπλα της

O kωτσοβολος εχει μειον το ΦΠΑ σε ολες τις T.V. ας βιαστει να αποφασισει ο φιλος σου

Φίλε μου αν επιτρέπεται πόσες ώρες την ημέρα παίζεις το συγκεκριμένο game?

Κοιταξε τις ρυθμισεις του παιχνιδιου αν σου επιτρεπει να "κεντραρεις" την οθονη.

Αν γινεται αυτο καθε φορα πριν παιξεις θα αλλαζεις το σημειο του HUD.

εχει επιλογη να μην φαινεται το hud καθολου απλα ειναι αρκετα πιο δισκολο να παιξεις ετσι.

παιζω την ημερα 3-4 ωρες με μικρα διαλειματα 10-15 λεπτων καθε 1-1:30 ωρα. Καποιες μερες επαιξα και 5-6 ωρες αλλα οχι συνεχομενα

Με προσοχη κουμανταρεται το θεμα του IR απλα δεν ξερω κατα ποσο θελουν καποιοι να εχουν αυτο το αγχος. Δεν ξερω μετα απο 1000 ωρες πως θα ειναι τα πραγματα θα σας πω

τωρα στις 200 και κατι ωρες θελει ακομα προσοχη παντος απο οτι βλεπω

Επειδη εχω την 50U10 με 4.470+ ωρες σου λεω οτι το image retention συνεχως μειωνεται με το χρονο.

Εγω παιζω στην 42C3E και εχει πολυ καλη εικονα και ακαριαια κινηση , αν και ειναι HD ready ειναι κλασεις ανωτερη απο την Sony 46W4000 που επαιζα πριν.

Επειδη εχω την 50U10 με 4.470+ ωρες σου λεω οτι το image retention συνεχως μειωνεται με το χρονο.

Εγω παιζω στην 42C3E και εχει πολυ καλη εικονα και ακαριαια κινηση , αν και ειναι HD ready ειναι κλασεις ανωτερη απο την Sony 46W4000 που επαιζα πριν.
Εσενα yperion με τοσες ωρες gaming το οτι δεν εχεις αντιμετωπισει προβλημα με το panel ενδεχεται να οφειλεται σε ενα καλο στρωσιμο?Το αναφερω γιατι εσυ για παραδειγμα,σαν γνωστης, μπορει να εισαι ιδιαιτερα προσεκτικος σε αυτο,το θεμα ειναι τι γινεται με καποιους αλλους που τους ενδιαφερει απλα να παιξουνε και να μην εχουν την ενοια οτι ειμαι για καφε και ξεχασα την τηλεοραση ανοιχτη εχοντας πατησει pause στο uncharted πχ.

Re: Απάντηση: TV για πολυ ps3 και blu-ray ταινιες.

Εσενα yperion με τοσες ωρες gaming το οτι δεν εχεις αντιμετωπισει προβλημα με το panel ενδεχεται να οφειλεται σε ενα καλο στρωσιμο?Το αναφερω γιατι εσυ για παραδειγμα,σαν γνωστης, μπορει να εισαι ιδιαιτερα προσεκτικος σε αυτο,το θεμα ειναι τι γινεται με καποιους αλλους που τους ενδιαφερει απλα να παιξουνε και να μην εχουν την ενοια οτι ειμαι για καφε και ξεχασα την τηλεοραση ανοιχτη εχοντας πατησει pause στο uncharted πχ.

κοιτα απο το ενα ακρο παμε στο αλλο. Απο το να προσεχουμε δλδ υπερβολικα στο να την αφυσεις στο pause. Αν εχει σκοπο να κανει κατι τετοιο να την ξεχασει την plasma. Αν τωρα απο την αλλη προσεξει της πρωτες ωρες και κανει και κανα διαλειματακι μετα το στρωσημο να μην παιζει δλδ 10-12 ωρες σερυ παιχνιδια με στατικες εικονες δεν νομιζω να εχει προβλημα.

αλλα και παλι δεν νομιζω οτι αξιζει το αγχος για μια τηλεορασει των 1700-1800 ευρω. Για hard-core gaming οχι οτι δεν γινεται με τις plasma αλλα νομιζω καλυτερα να παει σε led-lcd.

Απο την στιγμη που ο φιλος σου εχει να διαθεσει τα χρηματα για μια καλη lcd. Γιατι αν μου ελεγες για lcd με 800 ευρω θα σου ελεγα παρολα τα προβληματα με τις στατικες εικονες να παει σε plasma

Αν εννοείς αυτούς πάνε για καφέ σε κάποια πλατεία και αφήνουν ανοιχτή την κονσόλα και την τηλεόραση με το παιχνίδι σε pause για ώρες...αυτοί έχουν πρόβλημα, είναι άρρωστοι και τους έχει χτυπήσει το πολύ παιχνίδι στο κεφάλι (πιθανόν να έχουν και τρίχες στις παλάμες :flipout: ). Αυτοί λοιπόν απαγορεύεται να πάρουν plasma, είναι βαριά άρρωστοι και δεν υπάρχει θεραπεία.

Αν εννοείς αυτούς που πάνε στην κουζίνα τους για να φτιάξουν καφέ και μετά γυρνάνε να συνεχίσουν το παιχνίδι τους δεν έχουν πρόβλημα.

Γι'αυτο πηρα την C3 με μολις 430 ευρω ωστε να μην ανησυχω για οτιδηποτε.

Οποτε δεν εκανα κανενα στρωσιμο και την εχω καψει στο xBOX απο την πρωτη ωρα.

Προς το παρον προβλημα δεν εχω αλλα μετα το τελος καθε παιχνιδου (1-2 ωρες) την αφηνω τουλαχιστον 10-20 λεπτα να παιζει "χιονια" στο αναλογικο.

Επισης μετακινω τα HUD των παιχνιδιων οπου ειναι αυτο εφικτο.