TV για υπνοδωμάτιο

nmasters13

Established Member
4 December 2011
121
Καλησπέρα στο φόρα..νέο μέλος, έχω ξεκινήσει το διάβασμα εδώ και 2-3 μέρες και ευτυχώς που βρήκα αυτό το μέρος και καταλαβαίνω στο περίπου τι παίζει με τις καινούργιες TV γιατί κάποια στιγμή είχα χάσει κάθε επαφή με το αντικείμενο.

Ψάχνω λοιπόν μια απλή φτηνή τηλεόραση, LCD ή plasma εσείς θα που πείτε. Η απόσταση στο δωμάτιο είναι περίπου 2,80 - 3 μέτρα και σκοπεύω να την στηρίξω σε τοίχο. Θα παίζει κυρίως ελληνικά και ξένα κανάλια αφού έχω και πιάτο και που και που θα βάζω και καμιά ταινία. Full HD αλλά το 3D δε με απασχολεί οπότε αν μπορώ να το γλυτώσω σε κόστος θα ήταν οτι καλύτερο. Το budget πάει μέχρι 600-700 ευρά αν υπάρχει δλδ ευρώ μέχρι τότε xD.
Προτιμήσεις σε μάρκα επίσης δεν έχω είμαι ανοιχτός σε όλες τις προτάσεις αν κι αυτή που έχω τώρα είναι μία samsung που μου βγήκε μούφα γενικά αλλά ντάξει ότι παίζει στην τιμή κι ας είναι και bluesky (που λέει ο λόγος).

Αυτά. Περιμένω προτάσεις -bye-

Με την απόσταση θέασής σου θα πρέπει να κοιτάζεις για 50" και άνω. Με βάση και τα χρήματα που διαθέτεις νομίζω πως μια εκ των LG PV350 και Samsung D530 θα σε καλύψει.

Εσυ θα διαλεξεις ποσες ιντζες θες στα 3 μετρα, το θεμα ειναι υποκοιμενικο! Εμενα για παραδειγμα με καλυπτουν οι 42! Ξεκινα βολτες στα καταστηματα!

Για υπνοδωμάτιο και τηλεοπτική χρήση οι 42" είναι αρκετές.

Βέβαια, θα σου έλεγα να μην βάλεις καθόλου τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση ;)

Βέβαια, θα σου έλεγα να μην βάλεις καθόλου τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση ;)

Δεν έχεις κι άδικο αλλά το βράδι πριν ξεραθώ έχω συνηθίσει να βλέπω τηλεόραση μέχρι να με πάρει ο ύπνος κι επειδή βαρέθηκα να κοιμάμαι στο σαλόνι λέω να κοτσάρω μια στη κρεβατοκάμαρα και να αράζω με την άνεση μου..

Απο μια βόλτα που έχω κάνει στα μαγαζιά και βλέπω κάτι 40'' 42'' μου φαίνονται μικρές xD. Αν γίνεται δηλαδή θα ήθελα να πάρω όσο μεγαλύτερη σε αυτά τα χρήματα. Βέβαια δε θέλω να θυσιάσω και σε ποιότητα εικόνας οπότε μάλλον κάτι στις 46'' είναι αρκετό; Η αυτό δεν παίζει ρόλο;

Δεν βρήκα edit button οπότε θα κάνω double post.. ελπίζω να μην πειράζει.

Αυτό με τους αποκωδικοποιητές mpeg4- mpeg2 τι είναι ακριβώς; Τα κανάλια της digea είναι σε mpeg4 έτσι; το mpeg2 χρειάζεται;

Δεν έχεις κι άδικο αλλά το βράδι πριν ξεραθώ έχω συνηθίσει να βλέπω τηλεόραση μέχρι να με πάρει ο ύπνος κι επειδή βαρέθηκα να κοιμάμαι στο σαλόνι λέω να κοτσάρω μια στη κρεβατοκάμαρα και να αράζω με την άνεση μου..

Απο μια βόλτα που έχω κάνει στα μαγαζιά και βλέπω κάτι 40'' 42'' μου φαίνονται μικρές xD. Αν γίνεται δηλαδή θα ήθελα να πάρω όσο μεγαλύτερη σε αυτά τα χρήματα. Βέβαια δε θέλω να θυσιάσω και σε ποιότητα εικόνας οπότε μάλλον κάτι στις 46'' είναι αρκετό; Η αυτό δεν παίζει ρόλο;

Μήν κρίνεις το μέγεθος της συσκευής απο τα καταστήματα. Ο τεράστιος χώρος εκει τις κάνει να φαίνονται μικροσκοπικές.
Δεν βρήκα edit button οπότε θα κάνω double post.. ελπίζω να μην πειράζει.

Αυτό με τους αποκωδικοποιητές mpeg4- mpeg2 τι είναι ακριβώς; Τα κανάλια της digea είναι σε mpeg4 έτσι; το mpeg2 χρειάζεται;

Το MPEG2 πλέον δεν χρησιμοποιείται, απο τη στιγμή που η ΕΡΤ γύρισε και αυτή σε MPEG4.

^ άι σι..ευχαριστώ που μου το ξεκαθάρισες

Λίγο που έψαξα στο φόρα λοιπόν βρήκα αυτή:

http://www.skroutz.gr/s/404973/Samsung-PS51D530-51.html

Οπότε έχουμε δύο solid προτάσεις μέχρι στιγμής Samsung-PS51D530 και την LG 50PV350 που προτείνει ο Michalis3 παραπάνω.Έχει κανείς εμπειρία απ αυτές τις δύο; Ποια είναι καλύτερη σε εικόνα για ταινίες full HD;