TV ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΖΑΚΙ

ami_gr

New member
4 August 2006
14
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ TV ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΖΑΚΙ?
ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ.
ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ, ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΚΛΠ?

ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ?

cospan

Senior Member
18 June 2006
484
Θεσσαλονίκη
Απ' ότι ξέρω, τα ηλεκτρονικά (όπως οι οθόνες), έχουν μεγαλύτερη ζωή όταν τα σέβεσαι. Ακόμα και το σκάψιμο του τοίχου και την τοποθέτηση της τηλεόρασης μέσα στον τοίχο το θεωρώ βάρβαρο. Η τηλεόραση πρέπει να ψύχει τα κυκλώματά της.

Για τα καλώδια δεν ξέρω αν θα έχουν πρόβλημα στον αγωγό τους, πάντως το εξωτερικό τους jacket σίγουρα θα επιρρεαστεί.

sfortis

Administration Team
Staff member
3 August 2006
11,392
t3.large
Δεν υπάρχει γενικά κανένα πρόβλημα, εκτός αν η κατασκευή του τζακιού είναι τέτοια που είτε αναπτύσσει μεγάλες θερμοκρασίες η καμινάδα (λεπτός τοιχος), ή δεν "τραβάει" καλά και βγάζει καπνό έξω (το φαινόμενο τις "καπνιστής" LCD).

Κατα κανόνα πάντως, οι θερμοκρασία του τοίχου πάνω απο το τζάκι είναι χαμηλή και δεν δημιουργεί προβλήματα στις τηλεοράσεις. Για να είσαι σίγουρος, κόλλησε ενα θερμόμετρο χώρου στο σημείο που είναι να μπεί η TV και μέτρα την θερμοκρασία μετά απο 3-4 ώρες.

Νίκος Σχ.

Supreme Member
12 July 2006
4,221
Θεσσαλονίκη
sfortis , κατά κανόνα εκείνο το σημείο περνάει τόσο καπνός από έξω ( λίγος ίσως , σε ανοιχτού τύπου ) τόσο και η θερμοκρασία που αναπτύσσεται στο δικό μου τζάκι είναι 50 βαθμοί και στου αδελφού μου ξεπερνάει τα 60 ... ο αδελφός μου κατεβάζει ότι είναι εύφλεκτο όταν το ανάβει , εγώ έχω κάτι κεριά , επηρεάζονται όμως ..

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
30,135
Αθήνα
Απάντηση: Re: TV ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΖΑΚΙ

Δεν υπάρχει γενικά κανένα πρόβλημα, εκτός αν η κατασκευή του τζακιού είναι τέτοια που είτε αναπτύσσει μεγάλες θερμοκρασίες η καμινάδα (λεπτός τοιχος), ή δεν "τραβάει" καλά και βγάζει καπνό έξω (το φαινόμενο τις "καπνιστής" LCD).

Ακριβώς..... Απ' το τζάκι εξαρτάται, όχι από την τηλεόραση...
Φίλος έχει 4 χρόνια πάνω στο τζάκι μια plasma Pioneer 43" και δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα. Και τό τζάκι το χρησιμοποιεί δεν είναι σαν αυτούς που βάζουνε ('Ωχ....:bang: )

Last edited:

nsamar

AVClub Addicted Member
18 June 2006
1,915
Washington, DC
Εαν η θερμοκρασία στη φουσκα ειναι νορμαλ και το ταζκι δεν καπνιζει ιδιαιτερα δεν νομιζω οτι θα εχεις προβλημα. Το προβλημα που μαλλον θα εχεις θα ειναι το υψος τοποθετησης (μαλλον θα σου βγαινει αρκετα ψηλα και θα σε κουράζει στη θέαση). Έχε υποψη σου τον πρακτικο κανονα οτι σε μια σωστη τοποθετηση οι υποτιτλοι πέφτουν περιπου στο υψος του ματιου του καθιστου θεατη (και ισως λιγο πιο κατω).

ttsop

Established Member
17 September 2007
132
Η αποψή μου είναι να μην το κάνεις. Ακόμη και αν είσαι σίγουρος ότι δεν θα αναπτυχθούν υψηλές θερμοκρασίες, κάποια στιγμή και το καλύτερο τζάκι, θα καπνίσει.... Σίγουρα δε θέλεις να δεις την TV σου να ρουφάει όλη αυτή τη μαυρίλα. Επισης συμφωνώ με τον nsamar για το ύψος τοποθέτησης και ναι, θα είναι κουραστικό να βλέπεις ταινία, με το τζάκι αναμένο.

islandero

Established Member
27 August 2007
248
Παιδια στην Αμερικη παρα πολλα σπιτια εχουνε τις tv πανω απο το τζακι.
Βεβαια οι κατασκευες των τζακιων εκει ειναι πολυ καλυτερες και ασφαλεις απο οτι εδω στην Ελλαδα που οι κακοτεχνιες ειναι συνηθες φαινομενο (της αδερφης μου το καινουριο σπιτι καηκε λογο κακοτεχνιας στο τζακι απο τον τζακα).

doros

AVClub Addicted Member
19 June 2006
1,411
Ηράκλειο Αττικής
Απάντηση: Re: TV ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΖΑΚΙ

Παιδια στην Αμερικη παρα πολλα σπιτια εχουνε τις tv πανω απο το τζακι.
Βεβαια οι κατασκευες των τζακιων εκει ειναι πολυ καλυτερες και ασφαλεις απο οτι εδω στην Ελλαδα που οι κακοτεχνιες ειναι συνηθες φαινομενο (της αδερφης μου το καινουριο σπιτι καηκε λογο κακοτεχνιας στο τζακι απο τον τζακα).

off topic: Στο Ν. Ηράκλειο έγινε πριν από 1-2 μήνες κάτι αντίστοιχο με κάψιμο σπιτιού.

Νίκος Σχ.

Supreme Member
12 July 2006
4,221
Θεσσαλονίκη
κακοτεχνία δεν είναι , επιλογή του ιδιοκτήτη είναι ... Σου λέει ο τζακάς ότι πρέπει να μπει μόνωση και ψηλά , και ο ιδιοκτήτης ρωτάει πόσο; ο τζακάς λέει 500 , και ο ιδιοκτήτης λέει , μπα δεν βαριέσαι ...

sfortis

Administration Team
Staff member
3 August 2006
11,392
t3.large
Μπα, ο ιδιοκτήτης δεν ξέρει τίποτα. Ο κατασκευαστής λέει το "μπα, 'αστο μωρε, καλό είναι και έτσι".