TV ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΖΑΚΙ

Με είχε απασχολήση και μένα το θέμα το καλοκαίρι όταν χάλασε η παλιά CRT και έπρεπε να την αντικαταστήσω με νέα LCD. Βέβαια δεν μπορούσα να ανάψω το τζάκι καλοκαιριάτικα και να μετρήσω θερμοκρασίες κλπ κλπ γιατί μάλλον θα με μάζευαν για το Δαφνί :flipout:

Τελικά δεν το ρίσκαρα και αναγκαστικά μείωσα τις ίντσες και τοποθέτησα την TV στο πλάϊ.

Πάντως η κατασκευή και η λειτουργία του τζακιού είναι το πιο σημαντικό. Πως είναι κατασκευασμένο και βέβαια πόσες ώρες το χρησιμοποιούμε, αν το ανάβουμε όταν παίζει και η TV κοκ.

Πάντως θέλει μεγάλη προσοχή και σκέψη γιατί είναι κρίμα να καταστρέψεις μια τηλεορασούλα των 1000, 2000 ευρώ.

Να κάνω μια ερώτηση σε αυτό το θαμμένο θέμα??

Πλέον η τοποθέτηση τηλεόρασης πάνω απο το τζάκι είναι κάτι ευρέως διαδεδομένο. Εφόσον λοιπόν επενδυθεί το τζάκι με πετροβάμβακα, και χτιστεί, θα υπάρχει πρόβλημα να μπεί εκεί η τηλεόραση????

Ας αφήσουμε το ύψος, καθώς είμαι συνηθισμένος σε αυτό ήδη απο την υπάρχουσα tv που βρίσκεται σε πιο ψηλό απο το κανονικό έπιπλο.

Καλησπέρα,παρακολουθώ καιρό το forum του AVClub και είναι γεγονός ότι με έχει βοηθήσει πολύ στα πρώτα μου βήματα στον χώρο του οικιακού κινηματογράφου.Ωστόσο χρειάζομαι τις πολύτιμες συμβουλές σας σε δύο προβληματισμούς μου:
1)Είναι σωστό να τοποθετήσω την τηλεόραση πάνω απο το τζάκι ως προς την απρόσκοπτη τηλεθέαση όταν είναι ταυτόχρονα αναμμένο το τζάκι και
2)είναι καλή επιλογή ο συνδυασμός ενός DENON AV2310 με ένα σετ RS6,ένα σετ R90 HD,ένα R180 για κεντρικό εντοιχισμένο στην γυψοσανίδα κάτω απο την τηλεόραση και ένα sub R360?.
Η επιλογή των παραπάνω έγινε με βάση το budget (2.500 ευρώ) και το ασημί χρώμα,εκτός και αν σε αυτά τα λεφτά υπάρχουν καλύτερες προτάσεις σε μαύρο,δεν θα κολλήσω εκεί.