ΤV+PS3+PC+Z-5450

alexcool

New member
28 May 2010
22
Γεια σας παιδια και καλος σας βρηκα ειμαι νεο μελος και μια ολια ασχετος περι τεχνολογιας γι αυτο θα ηθελα την βοηθεια σας με απλα και κατανοητα λογια-ορους αν ειναι δυνατον.
Τωρα στο θεμα μας κατ αρχην να σας πω οτι ξεκηνισα να συνδεσω την τηλεωραση μου φουλ hd με το πι-σι μου το PS3 και τα ηχεια μου logitech Ζ-5450 επειδη ομως η ον μπορντ καρτα γραγικων εχει εξωδο μονο vga θα ηθελα να παρω αλλη με εξωδο HDMI για να δινει και εικονα HD στην τηλεωραση μου καθως το vga απο οτι μου λενε δεν δινει 1080p τωρα καθος πηγα σημερα να παραγγειλω καλωδιο HDMI και μια καρτα γραφικων απο το e-shop συμβενει το εξης:
Πηγα λεει να παραγγειλω ενα καλωδιο HDMI για αρχη απο το e-shop με 3 μετρα θα κανει ισα ισα με 5 μετρα θα ειμαι πιο ανετος αλλα μου λεει αυτος οσο πιο μεγαλο ειναι το καλωδιο οτι ισως να εχω απολειες μετα το αλλο του λεω πιασε και μια καρτουλα γραφικων βρε αδελφε οχι τιποτα εξηδηκευμενα πραγματα να δινει καλη εικονα στην τηλεωραση HD και μου λεει ναι αλλα δεν θα εχεις ηχο κοκκαλο εγω του λεω πλακα κανεις τωρα ετσι; οχι μου λεει, πες στο λογο σου του λεω, λογο τιμης μου λεει αυτος και γιατι αυτο ρε αδελφε τον ρωτω γιατι μου λεει η φθηνες δεν δινουνε ηχο μονο οι ακριβες μου λεει εχουνε μεσα καποια καλωδια καπως ετσι μου το ειπε και του λεω ασε με να το δω λιγω και τα ξαναλεμε αληθεια ειναι αυτο ρε παιδια ισχυε κατι τετοιο τελικα καποιος μου ειπε οτι η ινβιντια το κανουνε αυτο με την ατι θα εχω ηχο κατα 99% εσεις τι λετε που τα ξερετε καλυτερα επειδη δεν θα ηθελα να χαλασω πολλα χρηματα για μια καρτα με μια οινομικη θα κανω την δουλεια μου η οχι;
Eπισης Τωρα τα ηχεια μου τα εχω συνδεσει μεσω της καρτας ηχου του υπολογιστη μου αναλογικα με τα 3 καρφακια αν τα συνδεσω πισω στην τηλεωραση μου για τις ταινιες και γενικοτερα να ακουω απο τα ηχεια οτι πεζει η τηλεωραση μου πισω η τηλεωραση εχει 5 εισοδους θα εχω καλη ποιοτητα ηχου η οχι;Επισης βλεπω οτι διαθετη και εισοδο για οπτικη ινα θα υπρξει καμια διαφορα; ποιος θα ητανε ο καλυτερος τροπος;
Σας ευχαριστω πολυ.
Εδω ειναι η τηλεωραση μου πισω.
http://img35.imageshack.us/i/1000624t.jpg/
Σας ευχαριστω πολυ Αλεξ.

Η πιο απλή λύση θεωρώ πως είναι μια οικονομική κάρτα γραφικών με hdmi. Δηλαδή όπως το σκεπτόσουν.

Το θέμα μεταφέρετε στην κατηγορία htpc.

Γεια σας παιδια και καλος σας βρηκα ειμαι νεο μελος και μια ολια ασχετος περι τεχνολογιας γι αυτο θα ηθελα την βοηθεια σας με απλα και κατανοητα λογια-ορους αν ειναι δυνατον.
Τωρα στο θεμα μας κατ αρχην να σας πω οτι ξεκηνισα να συνδεσω την τηλεωραση μου φουλ hd με το πι-σι μου το PS3 και τα ηχεια μου logitech Ζ-5450 επειδη ομως η ον μπορντ καρτα γραγικων εχει εξωδο μονο vga θα ηθελα να παρω αλλη με εξωδο HDMI για να δινει και εικονα HD στην τηλεωραση μου καθως το vga απο οτι μου λενε δεν δινει 1080p τωρα καθος πηγα σημερα να παραγγειλω καλωδιο HDMI και μια καρτα γραφικων απο το e-shop συμβενει το εξης:
Πηγα λεει να παραγγειλω ενα καλωδιο HDMI για αρχη απο το e-shop με 3 μετρα θα κανει ισα ισα με 5 μετρα θα ειμαι πιο ανετος αλλα μου λεει αυτος οσο πιο μεγαλο ειναι το καλωδιο οτι ισως να εχω απολειες μετα το αλλο του λεω πιασε και μια καρτουλα γραφικων βρε αδελφε οχι τιποτα εξηδηκευμενα πραγματα να δινει καλη εικονα στην τηλεωραση HD και μου λεει ναι αλλα δεν θα εχεις ηχο κοκκαλο εγω του λεω πλακα κανεις τωρα ετσι; οχι μου λεει, πες στο λογο σου του λεω, λογο τιμης μου λεει αυτος και γιατι αυτο ρε αδελφε τον ρωτω γιατι μου λεει η φθηνες δεν δινουνε ηχο μονο οι ακριβες μου λεει εχουνε μεσα καποια καλωδια καπως ετσι μου το ειπε και του λεω ασε με να το δω λιγω και τα ξαναλεμε αληθεια ειναι αυτο ρε παιδια ισχυε κατι τετοιο τελικα καποιος μου ειπε οτι η ινβιντια το κανουνε αυτο με την ατι θα εχω ηχο κατα 99% εσεις τι λετε που τα ξερετε καλυτερα επειδη δεν θα ηθελα να χαλασω πολλα χρηματα για μια καρτα με μια οινομικη θα κανω την δουλεια μου η οχι;
Eπισης Τωρα τα ηχεια μου τα εχω συνδεσει μεσω της καρτας ηχου του υπολογιστη μου αναλογικα με τα 3 καρφακια αν τα συνδεσω πισω στην τηλεωραση μου για τις ταινιες και γενικοτερα να ακουω απο τα ηχεια οτι πεζει η τηλεωραση μου πισω η τηλεωραση εχει 5 εισοδους θα εχω καλη ποιοτητα ηχου η οχι;Επισης βλεπω οτι διαθετη και εισοδο για οπτικη ινα θα υπρξει καμια διαφορα; ποιος θα ητανε ο καλυτερος τροπος;
Σας ευχαριστω πολυ.
Εδω ειναι η τηλεωραση μου πισω.
http://img35.imageshack.us/i/1000624t.jpg/
Σας ευχαριστω πολυ Αλεξ.

Αφού έχεις PS3 τι μπλέκεσαι με το PC? Το ευκολότερο για να δεις ταινίες (Bluray-DVD) είναι σύνδεση PS3 me TV me HDMI για εικόνα και σύνδεση PS3 me Z-5450 με spdif (optical) για ήχο.
Αν τώρα θέλεις να παίζεις αρχεία βίντεο και από το PC πάρε μια φθηνή ατι 5450 (για να σαι καλυμένος και μελοντικά από πλευράς ήχου HD) και σύνδεσέ την με HDMΙ καλώδιο στην TV. Αν το PC soy έχει ψηφιακή έξοδο ήχου σύνδεσέ την με SPDIF στο Z5450 και είσαι έτοιμος. (το "έτοιμος" στα PC είναι κατι σχετικό βέβαια......)

Last edited:
Πάντως απ' τη φωτογραφία φαίνεται η TV να έχει ένα μόνο HDMI (LG μάλλον είναι), οπότε προτίμησε να συνδέσεις εκεί το PS3..
Αν θές να μπαινοβγάζεις HDMI, τότε ATI 5450 όπως παραπάνω.

Παιδες ευχαριστω με κατατοπησατε με μονο 2 απαντησεις λοιπων να πω κατ αρχην οτι η τηλεωραση μου ειναι οντως LG αλλα εχει τελικα 2 HDMI και μια αλλη στο πλα'ι' αν δειτε και στην φωτο αυτην απο πισω την ονομαζει HDMI-1 αν φενεται καλλα ο υπολογιστης μου να πω οτι δεν εχει ψηφιακη εξωδο μονο αναλογικη με τα 3 βισματακια εχω ακομα την ον μπορτ καρτα και κατι τελευταιο να μην σας ταλαιπωρω αλλο και γω με τις χαζες ερωτησεις μου αν ηθελα να συνδεσω τα Ζ5450 με την τηλεωραση ποιος τροπος θα ητανε ο καλυτερος;
Σας ευχαριστω και παλι Αλεξ.

Last edited:
Νομίζω καλυτερη περίπτωση είναι να πάρεις μια κάρτα ATI 5450 με HDMI.
Συνδέεις το PS3 και την ΑΤΙ στη TV, με 2 Χ HDMI.
Στη συνέχεια με κλαώδιο Optical, συνδέεις την έξοδο της TV με τα ηχεία σου.

O.k φιλε μου καταλαβα το PS3 και ο υπολογιστης με 2 καλωδια HDMI στην τηλεωραση και μετα με το καλωδιακη με την οπτικη ινα στα ηχεια μου αν καταλαβα καλα σε ευχαριστω πολυ και κατι αλλο παιδια για να μην ανοιξω αλλο θεμα μου εχουνε προτεινη αυτην την καρτα γραφικων που ειναι και μεσα στον προ'ι'πολογισμο μου διαθετω εκει γυρο στα 50 ευρω εσεις τι λετε θα κανω δουλεια; ευχαριστω και παλι.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513428

Κοίτα εδώ για φθηνή 5450.... από 38
http://www.skroutz.gr/s/263780/Sapphire-Radeon-HD-5450-512MB-DDR2.html

Αυτή που έχεις στο λινκ είναι παλαιότερης γενεάς και δεν υποστηρίζει bitstream τα τελευταία φορμα ήχου και ακριβότερη.

Τώρα για την σύνδεεση των Ζ5450..... Ο ήχος τηλεοπτικών καναλιών μπορέι να μεταφερθεί από την TV sto Ζ5450 με την οπτική έξοδο που είδα στην φωτο. Ο ήχος όμως του PS3 ή του PC που θα πηγαίνει στην TV με το HDMI πιθανότατα δεν θα μπορεί να μεταφερθεί (πολύ λίγες TV κάνουν passthough οπότε κάνε μια δοκιμή) Το πιθανότερο είναι να χρειαστείς απευθείας σύνδεση οπτική/spdif του PS3 ή του PC με τα Ζ5450...Αν χρειαστεί να επιλέξεις που θα συνδέσεις τα Ζ5450 εγώ θα διάλεγα τα PS3 ή PC για την αξιοποίηση του decoder σου σε DTS/DD.