Twinhan DVB-S2/ Skystar HD 2 και κίνηση μοτέρ με DVBviewer

newlynx

AVClub Enthusiast
28 August 2006
1,207
Πριν από λίγες ημέρες εισήλθα και εγώ στον κόσμο της δορυφορικής μετά από πολύ μελέτη στο φόρουμ και άλλες δικτυακές τοποθεσίες.
'Εστησα ένα HTPC και για δορυφορική κάρτα αγόρασα την AZUREWAVE AD-SP400 / TWINHAN DVB-S2 CI που είναι η μητέρα της Skystar HD 2. Με το πρόγραμμα που συνοδεύει την κάρτα υποστηρίζονται τα Diseqc1.2/USALS και κινώ το μοτέρ (Moteck DGS2100A) με επιτυχία (βεβαια το τόξο θέλει μικρορυθμίσες αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). Αλλά επειδή το πρόγραμμα είναι περιορισμένων δυνατοτήτων και ευκολιών αγόρασα το DVBviewer για να κάνω καλύτερα τη δουλειά μου.
Το πρόβλημα είναι πως δεν έχω καταφέρει να κινήσω το πιάτο. 'Εψαξα πολύ στο φόρουμ του DVBviewer αλλά δεν έβγαλα άκρη. Το πρόγραμμα έχει ρυθμίσεις για diceqc εντολές αλλά δεν μπόρεσα να κάνω κάτι.Υπάρχει κάποιος άλλος που τα έχει καταφέρει?

Πήγαινε στον hotbird με το πρόγραμμα της κάρτας σου και μετά άνοιξε το dvbviewer.
Δοκίμασε να ανοίξεις channel list - channel editor - edit diseqc - positioner.
Στο positioner console βάλε το device σου και στην γραμμή που έχει store pos go to pos. κτλπ βάλε τιμή 1 και πάτα το store position.
Κλείσε το dvbviewer και με το πρόγραμμα της κάρτας σου πήγαινε σε άλλο δορυφόρο.
Ξανάνοιξε το dvbviewer και από την Positioner console πάτα αυτή τη φορά "go to pos (1)"
Αν το πιάτο επέστρεψε στον hotbird είσαι σε καλό δρόμο και θα σου πω στην συνέχεια πως θα περάσεις όλους τους δορυφόρους και τον τρόπο να πηγαίνει αυτόματα το κάτοτπτρο πατώντας σε οποιοδήποτε κανάλι.
Αν αγνοεί τις εντολές store pos και go to pos τότε μάλλον θα πρέπει να δοκιμάσεις να κάνεις το ss2diseqc να δουλέψει με το dvbviewer.(Υπάρχει τρόπος που θα σου τον πει καλύτερα ο sotos65)

Ευχαριστώ softice για τη βοήθεια. Σε ένα φόρουμ την είχα δει τη λύση αυτή αλλά μάλλον δεν την εφάρμοσα σωστα. Τώρα ακολούθησα το post σου με προσοχή και όλα λειτουργούν μια χαρά!!!!! :ernaehrung004:

Αν το πιάτο επέστρεψε στον hotbird είσαι σε καλό δρόμο και θα σου πω στην συνέχεια πως θα περάσεις όλους τους δορυφόρους και τον τρόπο να πηγαίνει αυτόματα το κάτοτπτρο πατώντας σε οποιοδήποτε κανάλι.

Αυτό είχα βρει τον τρόπο να το κάνω και δουλευει μια χαρά. Επιλέγω κανάλι και γυρίζει το πιάτο. Το πρόβλημα τελικά το είχα στην αποθήκευση των θέσεων των δορυφόρων.
'Εχω μια ερώτηση ακόμα: αποθηκευση γίνεται στο μοτερ ή στο δέκτη?

Και πάλι ευχαριστώ!!!!!!

Η αποθήκευση των θέσεων των δορυφόρων μέσω των εντολών diseqc 1.2 γίνεται στο μοτέρ. Αντιθέτως αν χρησιμοποιήσεις USALS για τον υπολογισμό των θέσεων των δορυφόρων, η αποθήκευση θα γίνει στον δέκτη (ή στο pc, εφόσον μιλάμε για κάρτα).

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις. Ακόμα ψάχνω πράγματα και μαθαίνω λειτουργίες. Με τη βοήθεια όλων σας αυτό γίνεται ευκολότερα.
Τώρα ασχολούμαι με την ταξινόμηση των καναλιών και προσπαθώ να βρώ την βέλτιστη λύση.Ανα κατηγορία,ανα χώρα,ανα πακέτο? Χάος ...

Επανέρχομαι στο θέμα που είχα ανοίξει πριν 2+ μήνες γιατί το πρόβλημα επανήλθε. Τότε είχα κανει τους Astra/Hotbird να δουλεύουν καλά αλλά επειδή είχα ξαναστησει το σύστημα δεν είχα ασχοληθεί 'αλλο με το θέμα και κινούσα το μοτερ με το προγραμμα της κάρτας , γεγονός πολύ κουραστικό. Είπα να τα κάνω όλα σωστά μόλις βρω χρόνο.
Πήγα χθες να τα στήσω όλα από την αρχή και ήρθε η καταστροφή!!! Τίποτα δεν δουλεύει σωστά ούτε καν με τους Astra/Hotbird που δούλεψε παλιά. Εφάρμοσα πολλές φορές τις παραπάνω οδηγιες χωρίς επιτυχία. Πότε το μοτέρ γύριζε, πότε δεν είχε κίνηση...... Έκανα και reset στο μοτέρ χωρίς να αλλάξει κάτι. Έχω ασχολήθει κάτι ώρες και δεν γίνεται τίποτα.
Έχει κανείς κάποια καλή ιδέα? Επειδή στο DVBviewer μπορείς (?) να βάλεις και εντολες για την κίνηση του μοτέρ έχει δοκιμασει κανείς? Ποιος ο ρόλος να βάζω το Long/Lat της περιοχής μου αν δεν μου δίνει λίστα με δορυφόρους για να στρέψω το πιάτο όπως κάνω στο πρόγραμμα της κάρτας?

Δορυφόρους μπορείς να προσθέσεις στη λίστα των καναλιών, και να τους ρυθμίσεις να δουλεύουν με usals ή diseqc 1.2 ή raw commands (η εντολή σε δεκαεξαδικούς, πρέπει να την ξέρεις βέβαια).

Το θέμα είναι όμως, όπως το λες και συ, ότι δεν δουλεύει σωστά! Μπορεί να δουλέψει μια στιγμή, κάποια άλλη όχι, και να παιδεύεσαι πολλές ώρες. Γενικά (το έχω γράψει σε παλιότερο μήνυμα, δεν είμαι σίγουρος αν είναι στο παρόν φόρουμ), μόνο με το progdvb (που δεν το γουστάρω καθόλου) είχα σχετικά σωστή κίνηση με την Skystar HD2. Με άλλα προγράμματα ή δεν δούλευε καθόλου, ή δούλευε όποτε ήθελε η κίνηση. Να πω την αλήθεια, βαρέθηκα αυτές τις ρυθμίσεις και από ένα σημείο και πέρα έδινα την κίνηση με την Skystar 2 (που επίσης έχω στο pc) η οποία δουλεύει άψογα, (με εξαίρεση το dvbviewer, που δεν υποστηρίζει την κίνηση με αυτή την κάρτα). Τελευταία την κίνηση την δίνω από δέκτη, και συνδέω την Skystar HD2 στο loop out του. Γενικά δηλαδή το πρόβλημα είναι προφανές ότι οφείλεται στην ελλιπή υποστήριξη από τα προγράμματα στην συγκεκριμένη κάρτα, τουλάχιστον όσον αφορά την κίνηση με μοτέρ.