Τζάκι....

Επειδή οι συγγενείς μου στο χωριό είχαν ανέκαθεν καυστήρα ξύλων - με ξύλα δικά τους, από δάσος όπου μπορούσαν να υλοτομούν υπό περιορισμούς - βαρέθηκαν στο τέλος κάθε σεζόν να καθαρίζουν καυστήρες και μπουριά που είχαν πιάσει στρώμα από κατάλοιπα πάχους 5+ πόντων.

Αυτό γιατί βλέπω ότι επειδή το ελληνικό @..λο αποφάσισε να βγάλει τα σπασμένα από τα καύσιμα, ξαφνικά ξεφύτρωσαν εκατοντάδες απίθανοι που υπόσχονται ότι ανακάλυψαν τον τροχό εκ νέου: Pellets, "ενεργειακά" τζάκια, και λοιπά φαιδρά.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, αν μου επιτρέπετε, πριν επενδύσετε χρήμα, υπολογίστε όλες τις παραμέτρους:
Κόστος εγκατάστασης, κόστος χρήσης ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΕΣ συνθήκες όπως με το πετρέλαιο ή το αέριο (όχι αφήνω τα υπόλοιπα δωμάτια πλην καθιστικού 4-5 βαθμούς κάτω ) και επιπλέον το μπελά της συντήρησης, καθαρισμού, εύρεσης καυσίμου της προκοπής, κουβάλημα, αποθήκευση σε κατάλληλο χώρο (αποθήκη εκτός σπιτιού) καθημερινή ευχρηστία - όχι να ξυπνάμε και να θέλουμε χλαίνη μέχρι να πάρει το κούτσουρο - κλπ.

Ακόμα και με το σημερινό χάλι των τιμών του πετρελαίου, αμφιβάλλω σφόδρα αν με όλα αυτά τα παραφερνάλια υπάρχει πραγματική εξοικονόμηση.
Δεν ήταν τόσο κρετίνοι σχεδόν όλοι οι κάτοικοι της χώρας που κάποια στιγμή τα εγκατέλειψαν όλα χάριν του πετρελαίου....

@Κώστα σαν το πετρέλαιο δεν υπάρχει.-
Κάτι άκουγα όμως σήμερα στο χαζοκούτι του ΣΚΑΙ, ότι ειδικοί αναλυτές (αυτοί που ρήμαξαν τον πλανήτη δηλαδής) υπολογίζουν να φτάσει το βαρέλι στα 250 ντάλλαρς...
Δηλαδή κρινόμαστε από τον κάθε φούστη και τις ορέξεις του.

@ Υπέρηχα τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους πωπούς...

Εν τω μεταξύ κάτι συνέβει φέτος και έχουμε κλίμα ερήμου...
Το μεσημέρι ανεβάζει και 15.
Την αυγή κατεβάζει -3/-4.
Όλος σχεδόν ο Νοέμβρης πήγε έτσι.
Ξαστεριά, λιακάδα και μετά τις 3:00, ψόφος.

Re: Απάντηση: Τζάκι....

@Κώστα σαν το πετρέλαιο δεν υπάρχει.-
...
Εν τω μεταξύ κάτι συνέβει φέτος και έχουμε κλίμα ερήμου...
Το μεσημέρι ανεβάζει και 15.
Την αυγή κατεβάζει -3/-4.
Όλος σχεδόν ο Νοέμβρης πήγε έτσι.
Ξαστεριά, λιακάδα και μετά τις 3:00, ψόφος.

Ξάνθη, στο χωριό, βγήκα στις 2 τα ξημερώματα να πάρω κάτι απο την αποθήκη, και είχε, ξαστεριά, φεγγαράδα, άπνοια, και... 12 βαθμούς !!!
Πήρα τον καπνό και το καφέ μου και έκατσα στην βεράντα περισσότερο απο μισή ώρα, απολαμβάνοντας τα πάντα...

Λέτε τελικά να υπάρχει ο θεός της Ελλάδας ή οι Ελοχίμ ? Μετα τα κρύα εκεί γύρω στην 28η Οκτωβρίου, μας πάει καλά ο καιρός, ελάχιστες ανάγκες θέρμανσης για την εποχή και μέχρι τώρα... Κι απο αύριο λέει το δελτίο, στην περιοχή εδώ ανεβαίνει η θερμοκρασία...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τζάκι....

Ξάνθη, στο χωριό, βγήκα στις 2 τα ξημερώματα να πάρω κάτι απο την αποθήκη, και είχε, ξαστεριά, φεγγαράδα, άπνοια, και... 12 βαθμούς !!!
Πήρα τον καπνό και το καφέ μου και έκατσα στην βεράντα περισσότερο απο μισή ώρα, απολαμβάνοντας τα πάντα...

Ναί σήμερα (απο βραδύς) φυσούσε λίβας.
8:05, 14 βαθμούς!

Καλά θα είναι να πάει έτσι...

τώρα δεν ξέρω, το πρωί στις 7 είχα 12....
Προφανώς έχουμε αντικυκλώνα και αύριο μεθαύριο θα ψοφήσουμε στο κρύο...