τζακια βιοκαυσιμου

10 5κιλα κοστιζουν 180 ευρω. Δεν ξερω αν υπαρχουν μεγαλυτερα δοχεια.

Ζεσταινουν παρα πολυ καλα (αν εχει τον σωστο αριθμο εστιων αναλογα του χωρου)

Εχει μεγαλη σχετικα καταναλωση.

Εμενα μου βρωμαει οταν λειτουργει.

ακριβά δεν είναι τα καύσιμα ρε παίδες?

μόνο για μόστρα νομίζω ότι είναι, άσε που καύση χωρίς καμινάδα μέσα στο σπίτι ότι και να είναι...

λέτε να το γυρίσουμε στο μαγκάλι?

Ετσι είναι
Πήρα για δοκιμή αυτά τα βιολογικά ξύλα τα pellets,μια συσκευασία δηλ 5 τεμαχίων..και περιττο να σας πώ τα εκαψε εν ριπή οφθαλμού σε σχέση με τα κανονικά ξύλα.
Ασε καλύτερα...

Δουλεύουν και παραδουλεύουν! Όπως είπαν και τα παιδιά παραπάνω θέλεις κοντά στα 20ευρώ για το 5λιτρο και η διαρκεια μισού λίτρου βιαιθανόλης μπορεί να διαρκέσει έως και 3 ώρες. Καταναλώνουν γρήγορα αλλά τουλάχιστο αποδίδουν, τώρα το πόσο? σχεδόν όσο και ένα μεγάλο σώμα καλοριφέρ. Το έχω σε 30τμ χώρο και όταν σβήνει καταλαβαίνεις μια χαρά τη διαφορά που έκανε! Τώρα για τις μοιρωδιές ναι κάποιες φορές μου μοίριζε, ανακάλυψα πως είχε πάρει υγρασία το μπιτόνι της βιοαιθανόλης, από τότε ούτε μοιρωδιά ούτε τίποτε. Δε καπνίζει, φυσικά χρειάζεται οξυγόνο για να κάψει, δε θα το συνιστούσα σε μικρό υπνοδωμάτιο ρουφάει το οξυγόνο γενικότερα αλλά είναι δαπανηρό για αποκλιστική θέρμανση. Κάνει ωραία φλόγα και χαίρεσαι να το βλέπεις, τώρα αν δε δαπανήσεις και πάνω από 200ευρώ για την αγορά του τότε δε σε απασχολεί να το πετάξεις και αργότερα, δε ζυγίζει εξάλου και τίποτα.

Μια στοιχειώδης κατασκευή είναι...Ζητάνε πάρα πολλά...

Μπορείς κάλιστα να το δείς-αντιγράψεις και να το παραγγείλεις σ´ένα μηχανουργείο με πολύ λιγότερα χρήματα.Ακόμα μπορείς να παραγγείλεις κάτι πιό καλάισθητο.

Εντάξει η τιμή του βιοκαυσίμου είναι άλλη ιστορία.

Απλώς να σημειώσω εδώ την παράνοια του Έλληνα νομοθέτη που απαγορεύει την εγκατάσταση οποιουδήποτε καυστήρα/τζακιού/σόμπας βιομάζας στην Πρωτεύουσα...
Ναι όσο και αν φαίνεται παράλογο, είναι παράνομο να βάλεις κάτι τέτοιο στο σπίτι σου (όπως παράνομα είναι και τα τζάκια κλπ).

Επίσης να γράψω ότι οι μεγάλοι βαθμοί απόδοσης που επιτυγχάνονται από σόμπες και καυστήρες pellets έχει να κάνει και με την ηλεκτρονική διαχείριση της καύσης...

Last edited:
Re: Απάντηση: τζακια βιοκαυσιμου

Μια στοιχειώδης κατασκευή είναι...Ζητάνε πάρα πολλά...

Μπορείς κάλιστα να το δείς-αντιγράψεις και να το παραγγείλεις σ´ένα μηχανουργείο με πολύ λιγότερα χρήματα.Ακόμα μπορείς να παραγγείλεις κάτι πιό καλάισθητο.

Εντάξει η τιμή του βιοκαυσίμου είναι άλλη ιστορία.

Αυτό που λες είναι πολύ ενδιαφέρον.

Σε φωτογραφίες που έχω δει στο internet με προβλημάτιζε ότι έμοιαζε με ένα απλό άδειο κουτί που ζητούσαν γι' αυτό μερικές εκατοντάδες ευρώ... Για να είμαι σίγουρος πρέπει να επισκεφτώ ένα κατάστημα και να αξιολογήσω μια τέτοια κατασκευή από μόνος μου.

Ετσι είναι
Πήρα για δοκιμή αυτά τα βιολογικά ξύλα τα pellets,μια συσκευασία δηλ 5 τεμαχίων..και περιττο να σας πώ τα εκαψε εν ριπή οφθαλμού σε σχέση με τα κανονικά ξύλα.
Ασε καλύτερα...

Αν δεν πάρεις σόμπα/καυστήρα με ηλεκτρονικό έλεγχο της παροχής των pellets προφανώς και θα τα κάψει πολύ γρήγορα.
Αν κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει pellets ΜΟΝΟ με σύγχρονες σόμπες/καυστήρες, αλλιώς θα παρατηρήσει αυτό που λέει ο φίλος πιο πάνω.
Πάντως τα pellets είναι σαν γαριδάκια μήκους 1-2 cm δεν είναι κορμοί.
Βάζω μια φωτογραφία και επίσης όποιος θέλει να μάθει παραπάνω ας πάει στο παρακάτω site που είναι αποτέλεσμα Ευρωπαϊκού Προγράμματος και έχει και handbook με ότι θα θέλατε να μάθετε για αυτά (προφανώς δωρεάν).

http://www.pelletsatlas.info

article-dixie-pellets-001.jpg