τελικά ενημερώθηκα για τιμές και είδα οτι δεν άξιζε αφού με λιγοτερα απο 50 ευρώ παίρνω ίδιο φακό απο ebay.
Τελικά αποφάσισα να τον ανοίξω μήπως και μπορώ να το φτιάξω μόνος μου
Συνολικά υπολογίζω οτι μου πήρε σχεδόν 12 ώρες.Το προβλημα που δημιουργούσε τον τζόγο ήταν ότι είχαν χαλαρώσει 4 βιδούλες εσωτερικά του δαχτυιδιού εστίασης που συγκρατούσαν τις βόλτες στις οποίες βίδωναν τα οπτικά μέρη. Απο κει και πέρα ήταν τραγικά δύσκολο να εντοπίσω την ακριβή θέση που αυτές έπρεπε να σφιχτούν και δυστυχώς ο μοναδικός τρόπος ήταν trial n error.μετά απο πολλεεεεεεες προσπάθειες έφτασα σε ένα αποτέλεσμα που με ικανοποιεί πλήρως. Το μόνο ζήτημα είναι οτι πλέον το δαχτυλίδι εστίασης εστιάζει σε άλλες αποστάσεις απο αυτές που γράφει επάνω και δείχνει στο βελάκι. δλδ όταν εστιάζει στο άπειρο , το βελάκι δείχνει 10μ
παρόλαυτα πιστεύω ότι έχει το ίδιο εύρος εστίασης που είχε και παλιότερα.με την ευκαιρία έφτιαξα και το δαχτυλίδι διαφράγματος που εξαιτίας προηγούμενης πατέντας είχε αναπτύξει δική του προσωπικότητα.
Επίσης βελτίωσα τη λίπανση στα κινητά μέρη και πλέον όλα γίνονται πολύ πιο smooth.
συνολικά δεν ξέρω αν πραγματικά άξιζε που γλίτωσα τα 30 ευρώ αλλά σε κάθε περίπτωση χαίρομαι που δεν το έβαλα κάτω και το βγαλα πέρα..
εδώ σε μια φάση απελπισίας οπου απλά πιστεύω οτι δεν είναι δυνατόν να ξαναστηθεί
υγ. φυσικά να ευχαριστήσω πολύ τα μέλη που προσφέρθηκαν να με κατατοπίσουν και να βοηθήσουν. Είπα όμως μέσα μου ότι ούτε 30 ευρώ δεν αξίζει να δώσω για τον φακό και ευτυχώς δικαιώθηκα