UE46EH6030 ή PS51E530;

George Gkikas

New member
25 November 2011
19
Καλημέρα people,

Το 2004 πήρα μια 32άρα CRT widescreen Philips Matchline. Τότε το δίλημμα ήταν: Τα σκάω για κάτι καινούριο (LCD) αλλά με πολλά θέματα ή για κάτι παλιό αλλά στο peak της τεχνολογίας του;
Προτίμησα το δεύτερο.

Σχεδόν 10 χρόνια μετά, τα δεδομένα τα τεχνολογικά (αλλά και τα οικονομικά) έχουν αλλάξει παντελώς!
Το μπαουλάκι μου έχει αρχίσει και κάνει δεξιά και αριστερά της οθόνης κάτι χορευτικά όταν είναι κρύα η εικόνα συν ότι την εβδομάδα ετούτη ανοιγόκλεισε μόνη της 2-3 φορές χωρίς να δείξει εικόνα, την έβγαλα από το ρεύμα 5 λεπτά και όταν την ξανάνοιξα, ευτυχώς ΟΚ...

Όπως και να χει, με την τωρινή μου TV μετράω πλέον μέρες οπότε θέλω να είμαι προετοιμασμένος.
Με ένα ήπιο ψάξιμο που αφιέρωσα σε ψαχτήρια, ευρετήρια, μαγαζιά online και με φυσική παρουσία, έχω καταλήξει σε αυτές τις 2 του τίτλου.

Τα δεδομένα μου είναι τα εξής:
- Budget: γύρω στα 650 ευρώ
- Απόσταση: 3 μέτρα
Χρήση: Δική μου: ταινίες και PS3 60/40, της γυναίκας: TV και ταινίες 60/40, η 2χρονη κόρη μου: Nickelodeon και παιδικές ταινίες 80/20

Διαβάζοντας τον Υπερίωνα, ψήνομαι για την πλάσμα γιατί αντιλαμβάνομαι την ανωτερότητα της εικόνας σε ταινίες, μήπως όμως η 50άρα είναι too much για έναν άνθρωπο που έχει 800+ μυωπία αλλά κυρίως για την μικρή;
Δηλαδή μήπως τα 3 μέτρα από μια 50άρα είναι ΟΚ για έναν ενήλικα αλλά όχι για ένα μικρό παιδί;

Επίσης θα ήθελα να ξέρω, όποιος γνωρίζει, σαν ποιότητα κατασκευής υπερέχει κάποια από την άλλη;

P.S. Τις LG δεν τις θέλω, τις έχω δει και, καλομαθημένος από το μαύρο της τωρινής μου TV, μου φαίνεται ότι το έχουν αντικαταστήσει με ένα γκρι-μπλε σκούρο...

Αν παίζεις πολύ PS3 (πάνω από 1 ώρα την ημέρα) πάρε την LED LCD λόγω κινδύνου των πλάσμα με burn in. Αλλιώς αγοράζεις την 530 (οι πλάσμα είναι το peak της τεχνολογίας όπως είχε γίνει και τότε).

Οι CRT έχουν ακτινοβολία ενώ οι πλάσμα σχεδόν μηδενική και στα 3 μέτρα άνετα μπορείς να βάλεις 51" (εγώ την έχω την E530 στα 2.8 μέτρα και μου φαίνεται πλέον μικρή).

Μπορείς να δεις και την Samsung 51F5500 που ουσιαστικά αντικαθιστά την Ε530.

Μέσα στην εβδομάδα μπορεί να μην παίξω καθόλου PS3. Το ΣΚ μπορεί να κάτσω 3-4 ώρες. Αυτό φτάνει για να γίνει ζημιά σε μια πλάσμα;
Η διαβεβαίωση που λαμβάνω από τους πωλητές ότι οι σύγχρονες πλάσμα δεν έχουν πλέον τέτοιο θέμα είναι άκυρη;

Την ζημιά την κάνουν τα HUD των παιχνιδιών (μπάρες ζωής , ενέργειας , χάρτες κτλ.) επειδή είναι στατικές εικόνες , γενικά για gaming σε πλάσμα μπορείς να δεις και εδώ...

Burn-In Tips

Here are some tips that will help you avoid burn-in if you like playing games.

* Take extra care during the first 100 to 150 hours of your plasma TV's life. If possible, don't play any games during this time. Let your TV break-in, and just watch regular TV programming.

* Tone down the Contrast and Brightness levels of your TV. Often, plasma TVs come with higher than normal settings, which are well-suited for the showroom but excessive for your home. High contrast and brightness levels will make your plasma screen more susceptible to burn-in.

* Buy a good brand of TV with a good set of anti-burn-in features (or burn-in resistance). These features include anti-burn-in circuits, proprietary phosphor technology, and pixel shifting, among others.

* Speaking of anti-burn-in features, activate them once you start playing games. These include the orbiter feature (auto pixel shift), inversion, and whitewash ("all white").

Gaming on a Plasma TV

* Try to diversify your gaming portfolio. This will help ensure that no same images are repeatedly onscreen for long periods of time. We know, we know, you might just love to play a certain game for ten hours straight, day in and day out, but play other games and switch between them every few hours and so, for the sake of your plasma TV. Besides, a little of everything in gaming is always sweet.

* Don't leave your console dashboard onscreen and leave it at that. This will surely net you a burn-in. Enable the dashboard screensaver.

* Downloading from the PS3 online store or Xbox Live? Switch to another screen while the download is in progress. This is the same case as with the dashboard screen. If you can't leave the download screen (because the download will be cancelled), just switch to regular TV shows until the download is finished.

* Turn off HUDs if possible. If you're a true blue gamer, you know what HUDs are. For the uninitiated, HUD means "Heads-Up Display", where you get to see important info such as character health, items, ammunition, and so on. Some games give you control over the HUD's opacity, and even if it displays on the screen at all. Some games don't, but minimize the risk of burn-in by changing the HUD's colors or animated textures from time to time. Of course, you can't really pick the games which you'll fall in love with (they'll just suck you in when they want to), so go through your games' options to check if there are any for HUDs.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/53970-Επιλογή-τηλεόρασης-για-gaming/page2

Οποιαδήποτε πλάσμα μπορεί να πάθει burn in απο στατικές εικόνες ότι και αν λένε οι πωλητές αυτό δεν αλλάζει.

Λοιπόν έχω νέα:

Πήγα να τις δω να παίζουν δικό HD υλικό σε στικάκι (Οι μαχητές των δρόμων).
Και οι δύο δεν είχαν κανένα πρόβλημα με την κίνηση.
Σαν χρώματα, χωρίς να πειράξω ρυθμίσεις σε καμιά, μου φάνηκαν περίπου ίδιες. Ωστόσο, στην πλάσμα μου έδινε την αίσθηση (ή ψευδαίσθηση) ότι κάπου έχανε σε λεπτομέρεια.
Τώρα το φίλτρο της πλάσμα να έφταιγε; Πιθανή άκυρη ρύθμιση;
Παραδίπλα ήταν μια Panasonic TX-L47E5 η οποία επίσης δεν είδα κάποιο πρόβλημα σε γρήγορη κίνηση αλλά εκεί που έπαθα πλάκα ήταν στο μαύρο!
Καμία σχέση με τις άλλες 2, σαφώς πιο έντονο.
Έχω πραγματικά μπερδευτεί...
Τείνω προς τις LED λόγω και του PS3 αλλά ποια;
Μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει για την Panasonic αυτό που είδα ή είναι μόνο δική μου εντύπωση;

P.S. Να προσθέσω ότι μόνο την 6030 είδα σε τηλεοπτικό σήμα και κομματάκι ξενέρωσα. Η 530 να είναι πολύ καλύτερη σε αυτό τον τομέα;

Last edited:
Είχε η E5 καλύτερο μαύρο από τις δύο πιο πάνω ? :flipout: Μάλλον ήταν τοποθετημένη σε χώρο με λιγότερο φωτισμό. Κανονικά λόγω IPS panel θα έπρεπε να δείχνει πιο γκρι το μαύρο της. Αν έβρισκες καμμιά ET5 σε λογική τιμή θα ήταν καλή περίπτωση αλλά νομίζω καλύτερα να μείνεις στις αρχικές σου επιλογές.

Το μαύρο σε χώρο καταστήματος εξαρτάται από το αντιανακλαστικό φίλτρο. Βέβαια αφού σου άρεσε η Panasonic μπορείς να αγοράσεις αυτήν απλώς να ξέρεις ότι είναι 50 Hz πραγματικά (αν βλέπεις ποδόσφαιρο μπορεί να είναι πρόβλημα).

Παρε την e530 καλυτερα,και πσ3 να παιζεις ειναι αναλογος και το game,ας πουμε εγω με mw που τελειωνει η πιστα σε 10 λεπτα δεν εχω προβλημα οποτε και βαραω 6ωρα.

Πάντως όπως σωστά αναφέρθηκε, τα 50Hz δεν είναι και ότι καλύτερο στην γρήγορη εναλλαγή εικόνων (αθλητικά γεγονότα, ταινίες δράσης κλπ)