Ultra Zoom Compact υψηλής κατηγορίας... Ποια απ'όλες?

mindscape

Established Member
14 August 2007
230
Έχω αποφασίσει να προχωρήσω στην αγορά ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής καθώς ούτε η Sony DSC 7.2 MP με ικανοποιεί πια, ούτε φυσικά το K850i 5MP. Σκέφτηκα το ενδεχόμενο της dSLR αλλα τελικά και το θέμα της φορητότητας και το θέμα της τιμής και το θέμα ότι με ενδιαφέρει και η δυνατότητα για ικανοποιητική λήψη video με πάγωσαν και αποφάσισα να πάω για μια δυνατή Ultra Zoom και για διάφορους λόγους είμαι πρακτικά ανάμεσα σε 4 μοντέλα τα οποία κυμαίνονται από 250 εως 350 ευρώ. Υπήρξε και η σκέψη της Canon Powershot G9 που ειναι στα 379 ευρω, αλλά τα reviews δεν με ενθουσίασαν στο οτι αξιζει να δωσω κατι παραπανω για αυτη... Η χρηση δεν μπορω να πω οτι θα ειναι ουτε καθημερινη ουτε επαγγελματικη, θα ειναι σιγουρα πιο συχνη και σοβαρη απο πριν, με εμφαση σε αστικα τοπια, οχι ιδιαιτερα macro με εμφαση στην ευκρινεια και σε τεχνικα χαρακτηριστικα οπως σταθεροποιητες εικονας και δυνατοτητα για video με ηχο.

1. Canon Powershot S5 IS (284 ευρω)

Την εχει φιλος και ερχεται ως highly recommended. Και ως ποιοτητα φωτογραφιων και ως δυνατοτητα εξαιρετικου βιντεο με ηχο και καλα specs σε χαμηλη τιμη. Τελευταίο πλεονέκτημα της S5 η καλη μπαταρία...

2. Panasonic FZ18 black (310 ευρω)

Διαβάζω ότι είναι ο μεγάλος ανταγωνιστής στην κατηγορία για την Canon S5, αλλά κάπου διάβασα ότι σε βίντεο έχεις είτε zoom είτε ήχο, όχι και τα 2 μαζί... (!) Ισχύει αυτό?

3. Olympus SP-560UZ

Οικονομική λύση, καλά specs, αλλά λίγες πληροφορίες.

4. Fujifilm S9600 (349 ευρω)

Εδώ περιμένω info από τα μέλη του club (!)

Τι έχετε να πείτε για αυτές και αν υποστηρίζετε την απόφαση για την S5, όπως και αν αξίζει να κοιτάξω προς την G9, η οποία είναι οριακά εκτός budget. Με ενδιαφέρει αυτό που θα πάρω να είναι value 4 money και να με καλύψει πλήρως.

Canon , επειδή είχα διαβάσει πριν λίγο καιρό και φαίνεται να είναι η καλύτερη επιλογή ... Επίσης η αγορά από ebay σε χαμηλότερη τιμή από 300 έχει 6-7 αξεσουάρ πακέτο , αξίας 100 και παραπάνω ευρώ ...

Re: Απάντηση: Ultra Zoom Compact υψηλής κατηγορίας... Ποια απ'όλες?

Canon , επειδή είχα διαβάσει πριν λίγο καιρό και φαίνεται να είναι η καλύτερη επιλογή ... Επίσης η αγορά από ebay σε χαμηλότερη τιμή από 300 έχει 6-7 αξεσουάρ πακέτο , αξίας 100 και παραπάνω ευρώ ...
Λες να ψαχτώ από ebay ε? Δεν έχουμε υποψία εγγύησης όμως από εκεί, εκτός αν έχουν εξελιχτεί τα πράγματα...

Re: Απάντηση: Ultra Zoom Compact υψηλής κατηγορίας... Ποια απ'όλες?

Πάντως στο ψάξιμο που έκανα ΔΕΝ βρήκα κάτι τέτοιο. Βρήκα στα 285 ευρώ, που την έχει και pixmania, adorama αλλα χαμηλότερα ή στην ίδια τιμή με αξεσουάρ αξίας, ΟΧΙ. Ίσως τελείωσε η προσφορά. Πάντως γενικά, σε προιόντα αξίας 300 ευρώ, όταν τα μεταφορικά Ελλάδα είναι 50 ευρώ, δύσκολα να βρεις καλή τιμή.

Αγοράζεις κάτι μόνο αν το έχει εκεί. Αν στο παραγγείλει θα περιμένεις, θα περιμένεις...

Να ξέρεις πως η εγγύηση είναι δική του και όχι αντ/πείας.

γενικα αυτο που λεει ο Jim πρεπει να ισχυει αν και μια φορα οταν ζητησα ενα cable release για την D300 μου ειπαν σε μια βδομαδα θα το εχουν και οντως περιπου σε μια βδομαδα, με πηραν τηλεφωνο να περασω να το παρω.

γενικα αυτο που λεει ο Jim πρεπει να ισχυει αν και μια φορα οταν ζητησα ενα cable release για την D300 μου ειπαν σε μια βδομαδα θα το εχουν και οντως περιπου σε μια βδομαδα, με πηραν τηλεφωνο να περασω να το παρω.

Σωστός.
Δε διευκρίνησα ότι αυτό ισχύει στο μεγαλύτερο των περιπτώσεων.

Δυστυχώς οι κόμπακτ ακολουθούν τον δρόμο των μεγαπίξελ, έχουν ξεπεράσει και τις slr. Ακούς εκεί 12mp σε αισθητήρα 1/1.8''!

Τις τελευταίες εβδομάδες χαίρομαι, πλάι στην Canon 40D μου, την Kodak P880 (αγορασμένη από τις αγγελίες του παρόντος φόρουμ). Πραγματικά καλή μηχανή. Έτσι θα έπρεπε να φτιάχνονται οι κόμπακτ. Με καλό πραγματικά ευρυγώνιο φακό (αρχίζει από τα 24mm), πολύ σωστή έκθεση, ζωντανά χρώματα, καλή ποιότητα άνετα στα iso200, εύκολα μενού (δίχως οδηγίες μου πήρε 4 λεπτά να την καταλάβω πλήρως από το μενού της).

Θα περίμενα κάτι σε διάδοχο, αλλά πού.....

Απάντηση: Re: Ultra Zoom Compact υψηλής κατηγορίας... Ποια απ'όλες?

Δυστυχώς οι κόμπακτ ακολουθούν τον δρόμο των μεγαπίξελ, έχουν ξεπεράσει και τις slr. Ακούς εκεί 12mp σε αισθητήρα 1/1.8''!

Τις τελευταίες εβδομάδες χαίρομαι, πλάι στην Canon 40D μου, την Kodak P880 (αγορασμένη από τις αγγελίες του παρόντος φόρουμ). Πραγματικά καλή μηχανή. Έτσι θα έπρεπε να φτιάχνονται οι κόμπακτ. Με καλό πραγματικά ευρυγώνιο φακό (αρχίζει από τα 24mm), πολύ σωστή έκθεση, ζωντανά χρώματα, καλή ποιότητα άνετα στα iso200, εύκολα μενού (δίχως οδηγίες μου πήρε 4 λεπτά να την καταλάβω πλήρως από το μενού της).

Θα περίμενα κάτι σε διάδοχο, αλλά πού.....

θα μου τη δώσεις για να παίξω κι εγώ λίγο;;;

Να ξέρεις πως η εγγύηση είναι δική του και όχι αντ/πείας.

Τι ακριβως σημαινει "δικη του" ?
Εχουν σερβις, η κανουν αντικατασταση?
Και τι γινεται αν πρεπει να περιμενεις?

Εγώ πήρα την Panasonic fx500 για τις διακοπές και δε το μετάνιωσα καθόλου. Με 2 μωρά και όλα τα κουβαδάκια της αγοράς, ήταν η μοναδική λύση.

πες μας εντυπωσεις αν θες.

μενου με αφη? βολικο?

Εχεις βαλει τις φωτο στον υπολογιστη ? πως σου φαινονται, χρωματα, κλπ

H oθόνη αφής είναι πολύ βολική, γιατί εκτελεί ορισμένες μόνο λειτουργίες ανα περίπτωση, στην ουσία συμπληρώνει τα κλασικά πλήκτρα της μηχανής. Π.χ όταν εστιάζεις σου βγάζει στην touch screen επιλογή να πατήσεις πάνω σε κάποιο αντικείμενο, το οποίο το κλειδώνει το σύστημα εστίασης της μηχανής.
Η ποιότητα κατασκευής της μηχανής είναι εξαιρετική, το AF ικανοποιητικά γρήγορο και αποτελεσματικό, και η έκθεση με φλας καλή. Τη δούλεψα εντελώς στο αυτόματο και έμεινα ευχαριστημένος. Τα χρώματα μου άρεσαν, η ευκρίνεια δεν είναι στο επίπεδο μιας καλής DSLR. Εμεινα ικανοποιημένος γιατί αν δεν την είχα αποκλείεται να είχα φέρει πίσω φωτογραφίες.

H oθόνη αφής είναι πολύ βολική, γιατί εκτελεί ορισμένες μόνο λειτουργίες ανα περίπτωση, στην ουσία συμπληρώνει τα κλασικά πλήκτρα της μηχανής. Π.χ όταν εστιάζεις σου βγάζει στην touch screen επιλογή να πατήσεις πάνω σε κάποιο αντικείμενο, το οποίο το κλειδώνει το σύστημα εστίασης της μηχανής.
Η ποιότητα κατασκευής της μηχανής είναι εξαιρετική, το AF ικανοποιητικά γρήγορο και αποτελεσματικό, και η έκθεση με φλας καλή. Τη δούλεψα εντελώς στο αυτόματο και έμεινα ευχαριστημένος. Τα χρώματα μου άρεσαν, η ευκρίνεια δεν είναι στο επίπεδο μιας καλής DSLR. Εμεινα ικανοποιημένος γιατί αν δεν την είχα αποκλείεται να είχα φέρει πίσω φωτογραφίες.

Γιατί ο sonar 200/2.8 δεν σου έκανε για να φέρεις φωτογραφίες;;; :FSGSFGS4:

Το να σέρνει κανείς τέτοιο γαϊδούρι στις παραλίες και να προσπαθεί από πάνω να φωτογραφίσει (από τα 40 μέτρα) τα παιδιά του, πρέπει να εμπίπτει στην περιγραφή κάποιου κινέζικου μαρτυρίου :HTEHETH63:

Το να σέρνει κανείς τέτοιο γαϊδούρι στις παραλίες και να προσπαθεί από πάνω να φωτογραφίσει (από τα 40 μέτρα) τα παιδιά του, πρέπει να εμπίπτει στην περιγραφή κάποιου κινέζικου μαρτυρίου :HTEHETH63:

Όχι, του πιστού φωτογράφου. Πώς τόσοι και τόσοι φίλοι μας, με πιτσιρίκια ζεσταίνουν λάμπες και βάζουν τα πικάπ να γυρνούν για να ακούσουν 20 λεπτά ουράνιες μελωδίες μέσα σε ακατάπαυστα ουά, ουά;;;

Πσςςς Μάριε πουλάς τη μεγάλη μηχανή και το φακό;