Unhappy Εντολή GO TO X σε dreambox 500-s και θέμα σήματος...!

zeovani

Established Member
6 February 2007
105
Μία ερώτηση παρακαλώ,

Εγώ έχω dreambox 500-s και μου έκαναν εγκατάσταση moter "moteck 2100A" χωρίς να ξέρουν να μου ρυθμίσουν το δέκτη να κινεί το μοτέρ...

Και λέω το εξής: Μόνος μου το παλεύω... Μου το είχαν κλειδώσει στο HOTBIRD με full σήμα.

Από το menu του δέκτη δεν κατάφερα να πιάσω ASTRA μέσω USALS αλλά μόνο manually, εισάγοντας δηλαδή τις θέσεις και τις μοίρες του κάθε δορυφόρου. Με τη μετακίνηση λοιπόν δεξιά-αριστερά έβγαλα μέγιστο σήμα από ASTRA και έκανα SAVE.

Αυτό ήταν, όποτε πήγαινα σε ένα κανάλι ASTRA, και το πιάτο ήταν στο HOTBIRD πήγαινε αυτομάτως στον ASTRA.

Το πρόβλημά μου είναι όμως με τους υπόλοιπους δορυφόρους...!
Μολονότι έχω δώσει τις μοίρες manually και μία δυνατή συχνότητα δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να κλειδώσω στίγμα για να κάνω αναζήτηση καναλιών...

Ξέρετε τι μπορεί να έχει συμβεί?

Δεν έχουν δηλωθεί σωστά οι γεωγραφικές συντεταγμένες της περιοχής σου στο μενού του usals του 500άρη σου!
Αν τις δηλώσεις σωστά στο δέκτη το μοτέρ θα κινείται αυτόματα στο δορυφόρο με σχετικά μεγάλη ακρίβεια, δεδομένου βέβαια ότι σου έχουν στήσει σωστά και το μοτέρ!

Τις συντεταγμένες τις έχω υπολογίσει στο χιλιοστό από το maps.google.com
Εσύ φίλε έχεις τον ίδιο δέκτη και δεν έχεις πρόβλημα?
Ηταν επαγγελματίες με πεδιόμετρο άρα δεν νομίζω στο θέμα αυτό να έχω πρόβλημα

Ευχαριστώ

Ναι έχω τον ίδιο δέκτη και έχω μεγάλη ακρίβεια δηλώνοντας απλά τις συντεταγμένες στο usals χωρίς καμία περαιτέρω ρύθμιση! Φυσικά το μοτέρ είναι σωστά στημένο!
Υπόψιν ότι πρέπει να έχεις τη λειτουργία gotoxx ενεργοποιημένη, όταν βάζεις χειροκίνητα δορυφόρους απενεργοποιείται!

osdshot0.png

osdshot.png

osdshot2.png
Έβαλα τα screencaps με τη σειρά εκτέλεσης, πιστεύω ότι πιο απλά δεν γίνεται, εξάλλου δεν είναι και κάτι δύσκολο! Θα μπορούσα βέβαια να σου πω ότι γενικά οι 500ρηδες έχουν προβλήματα με τα μοτέρ, αλλά αφού ήδη κινείς το κάτοπτρο χειροκίνητα, θα έπρεπε να δουλεύει και το usals!
osdshot3.png

Φίλε μου τζάμπα παιδεύεσαι , απλά 500άρης και μοτεράκι diseqc=κακός συνδυασμός (με παίδεψε για λίγο καιρό και μένα το ίδιο setup με σένα μέχρι να καταλάβω τι "έπαιζε").
Ηλία ο 800άρης όντως παίζει καλά.
Είναι όλα θέμα τροφοδοσίας του μοτέρ από το δέκτη.

νομιζω το πιατο δεν ειναι σωστα ρυθμησμενο,αν π.χ. εισαι στην Αθηνα το σημειο 0 για το πιατο πρεπει να ειναι 23 μοιρες ανατολικα,αν επιλεξεις στον δεκτη go to 0 το πιατο παει στις 23 ανατολικα(astra)?

Οταν λέω στο πιάτο "Πήγαινε στο 0" και το είχα ήδη πάει στον 23,5 τότε το πιάτο χάνει σήμα στους 23,5 και βλέπω ενδείξεις: SNR: 62% AGC: 86%...
Αρα φως-φανάρι λάθος ρύθμιση...!

Re: Απάντηση: Unhappy Εντολή GO TO X σε dreambox 500-s και θέμα σήματος...!

Οταν λέω στο πιάτο "Πήγαινε στο 0" και το είχα ήδη πάει στον 23,5 τότε το πιάτο χάνει σήμα στους 23,5 και βλέπω ενδείξεις: SNR: 62% AGC: 86%...
Αρα φως-φανάρι λάθος ρύθμιση...!

Αν οι συντεταγμένες του τόπου σου δεν είναι 23,5Ε τότε ΚΑΛΩΣ χάνεις το σήμα όταν του λες να πάει στο 0. Το 0 πρέπει να είναι ο Νότος σου και όχι ο πιο κοντινός σε αυτό δορυφόρος.

Αν πάλι το σπίτι σου είναι ακριβώς στις 23,5 (άντε 23,4 ή 23,6), τότε υπάρχει θέμα ρύθμισης του πιάτου.